Sprinttalent Alberto Dainese op weg naar Team Sunweb

Sprinttalent Alberto Dainese op weg naar Team Sunweb

foto: Petros Gkotsis

Door Maxim Horssels & Youri IJnsen
dinsdag 23 juli 2019 om 06:00

Alberto Dainese is op weg naar Team Sunweb. Dat bevestigen meerdere bronnen aan WielerFlits. Het 21-jarige Italiaanse toptalent van de Nederlandse opleidingsploeg SEG Racing Academy staat te boek als een van de snelste sprinters uit het huidige beloftencircuit.

De rappe Italiaan was dit jaar al goed voor vijf UCI-zeges. Vier daarvan boekte hij in het paars-roze shirt van zijn Nederlandse werkgever tijdens de Tour de Normandie (één + het puntenklassement, UCI 2.2.) en de Tour de Bretagne (drie ritzeges, UCI 2.2). Namens de Italiaanse selectie was hij daarna ook de beste in de Entre Brenne et Montmorillonnais (UCI 1.2). Vorig najaar kwam hij tevens goed voor de dag in enkele Belgische eendagskoersen. Op dit moment heeft hij een rustperiode. Dainese’s eerstvolgende koers is de Adriatica Ionica Race met de Squadra Azzurra, gevolgd door het EK op de weg in Alkmaar.

De jonge Italiaan kreeg vorig jaar al profcontracten voorgeschoteld, maar hij koos toen voor een overgang naar SEG Racing Academy. “In de Tour de l’Eurométrople en in de Gooikse Pijl reed ik al vrij snel een aantal wedstrijden met de profs”, vertelde hij eerder aan WielerFlits. “Vooral de Gooikse Pijl was goed. Ik werd er zesde, maar ik versloeg in de pelotonsprint wel Dylan Groenewegen. Daar was ik ontzettend blij mee! Dat betekende zo veel meer voor mij dan een overwinning in Italië. Toen wist ik zeker dat ik niet in eigen land moest blijven.”

Daarmee bedoelde Dainese dat hij zijn horizon wilde verbreden en niet in wilde gaan op de aanbiedingen van de Italiaanse ProContinental-teams. “Ik zou volgend jaar daarom graag voor een buitenlandse ploeg willen rijden. Zodoende hoop ik een andere mentaliteit te leren kennen. Dat is beter voor me, dan wanneer ik ben omringd met allemaal Italianen. Ik vind het ook leuk om verhalen uit verschillende landen te horen. Dus op dit moment heeft een buitenlands team sowieso de voorkeur.” Dat is dus uitgedraaid op Team Sunweb.

Leknessund
De Duitse ploeg van teammanager Iwan Spekenbrink was er al vroeg bij om hem vast te leggen. Meerdere teams – onder wie Deceuninck-Quick-Step – visten daardoor achter het net. Het is de tweede grote vangst voor Team Sunweb in het beloftencircuit. Eerder legden ze namelijk met Andreas Leknessund een ander toptalent vast. De 20-jarige Noor maakt volgend jaar zijn profdebuut voor zijn huidige ploeg Uno-X, dat in komend seizoen promoveert naar het ProContinental-niveau. Daarna verdedigt Leknessund vanaf 2021 de kleuren van Sunweb.

Dit artikel delen:

10 Reacties

KimJungPoels 23 juli 2019 om 07:28

Benieuwd of dit dan het vertrek van Walscheid betekent. Anders is het qua sprintkansen wel erg veel strijd met ook Matthews, Bol en eventueel Kanter. Al heb ik geen idee wat er met die laatste aan de hand is.

Ze krijgen de laatste jaren enorm veel grote talenten daar binnen, maar het komt er nog niet altijd even lekker uit. Hopelijk is de ontwikkeling van Kamna en Bol dit seizoen een opmaat naar meer.

0
Sonsbach Allstars 23 juli 2019 om 07:50

Alweer een talent voor beloftenploeg Sunweb. Wanneer gaan ze winnen?

0
greeny 23 juli 2019 om 08:09

ach ja, zeiden ze van de jumbo ploeg ook bijvoorbeeld.. leuke transfers van onbewezen talentjes/jongeren, kijk wat die nu allemaal aan gort rijden. sunweb heeft zoveel talent rondrijden en in de u23 ploeg.. als dat er maar voor de helft allemaal uit gaat komen is dat al bizar veel.

0
Johnny7 23 juli 2019 om 09:19

Totaal niet te vergelijken. De jongens die nu presteren bij Jumbo waren geen onbewezen talenten en hebben al resultaten gehaald op het hoogste niveau voordat ze bij Jumbo kwamen (Van Aert, Teunissen, Martin, De Plus etc..)

0
greeny 23 juli 2019 om 11:36

roglic, groenewegen, teunissen (die dit echt nog nooit liet zien, leuke uitslagen in klassiekers of af en toe goed plaatsen in sprints is nog niet tour etappes winnen), bennet (wint dan wel niet maar rijdt best wel korte uitslagen), grondahl jansen, tolhoek, roosen, bouwman.. allemaal nietszeggende beloften/jonge profs die super sterk zijn en of regelmatig winnen of zeer sterke knechten zijn die zelf ook kort kunnen rijden.

0
Sonsbach Allstars 23 juli 2019 om 12:06

Was een beetje een sarcastische opmerking natuurlijk. De balans slaat wel erg door naar het oppikken van jonge talenten. De top/subtop bij Sunweb is nu gewoon te smal. Voor de moraal van een ploeg is het goed als ze winnen; zeker voor al die jonge gasten die er bij zitten. Het vervelende is dat je een strategie niet zo maar keert als deze leunt op meerjarige contracten. Ik heb er dan ook weinig vertrouwen in dat Sunweb beter gaat presteren volgend jaar, laat staan dit jaar.

0
Grote Meneer Terpstra 23 juli 2019 om 10:21

@johnny7 het gaat om de generatie daarvoor. Types, zoals Roglic, onbewezen talenten die een schot in de roos bleken te zijn.

0
Pseudo Niem 23 juli 2019 om 11:05

Je zou zeggen dat Sunweb laat doorstromen vanuit hun eigen Development team. Nu lijkt SEG racing academy een hofleverancier te worden voor Sunweb.

Nu al Bol, Dainese en wellicht Kooistra en Hoole.

0
greeny 23 juli 2019 om 11:38

en kijk ff wat er afgelopen 2 jaar vanuit de u23 ploeg is doorgekomen.. meer dan die 1e die al echt van seg komt (bol) en ook meer dan die andere 3 (onbevestigde) bij elkaar

0
koos1 23 juli 2019 om 11:35

Sunweb terug naar de ‘oude’ basis als sprintploeg, nu Dumoulin (vrijwel) zeker vertrekt? Met Matthews, Walscheid, Bol en volgend jaar Dainese erbij hebben ze heel wat (jonge)sprinters in de ploeg.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone