Team Jumbo-Visma heeft zevental voor Gent-Wevelgem op papier

Team Jumbo-Visma heeft zevental voor Gent-Wevelgem op papier

Team Jumbo-Visma heeft zijn selectie voor Gent-Wevelgem op papier. De Nederlandse formatie start zondag met Wout van Aert als kopman van een selectie die grotendeels bestaat uit renners die eerder de BinckBank Tour reden.

In vergelijking met de rittenkoers door België en Nederland maakt Lindeman plaats voor Van Aert. De winnaar van Strade Bianche, Milaan-San Remo en twee Touretappes rijdt Gent-Wevelgem om te winnen. “Ik hoop daar al het gevoel van de afgelopen weken terug te vinden en er voor winst te kunnen meedoen”, vertelde hij eerder deze week.

Van Aert verwacht een zware koers. “De wind zal zijn rol spelen in de Moeren, waar het sowieso altijd oorlog is. En door de wat hertekende hellingenzone (met drie keer de Kemmelberg in plaats van twee, red) denk ik dat het een lange finale wordt”, voorspelt hij.

Voor Van Aert wordt het zijn derde optreden in de Vlaamse eendagskoers. Twee jaar geleden finishte hij als tiende. Vorig jaar noteerde hij een 29e plaats, op zeven tellen van winnaar Kristoff.

Selectie Team Jumbo-Visma voor Gent Wevelgem (11-10)
flag-be Wout van Aert
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Maarten Wynants

Lees ook:
Voorbeschouwing Gent-Wevelgem 2020
Wout van Aert over klassiekers: “Ik wil geen enkele kans laten schieten” (Interview)

Dit artikel delen:

15 Reacties

ti-raleigh 10 oktober 2020 om 15:12

Zonder Van Aert hebben deze renners niet echt overtuigd de laatste weken. Hopelijk haalt Van Aert het beste in ze naar boven. Hij zal ze hard nodig hebben morgen.

kelderfan 10 oktober 2020 om 15:17

Mike Teunissen komt terug uit z’n herstelperiode {knieproblemen} en als hij weer goed is, dan kan hij Wout wel bijstaan in de finale en hopelijk heeft Amund een goede dag.

S. Morgenstern 10 oktober 2020 om 17:56

Desondanks werd Teunissen nog achtste in de BinckBank Tour.

Romāns Vainšteins 10 oktober 2020 om 15:21

Dit team is goed genoeg om van Aert richting finale te lanceren, er zijn sowieso geen teams die dit tweeluik in aprilvorm aan kunnen vangen. Raar koersverloop met verrassende winnaars mede daarom verre van uitgesloten.

Murcia 10 oktober 2020 om 15:25

Goede mix om Wout heen, zal vooral belangrijk worden hoe lang Amund en Mike bij hem kunnen blijven. Bij een kopman zoals van Aert kunnen de knechten opeens ook meer als wat je eerst dacht. Amund bv was uitstekend in MSR.

CechRepublic 10 oktober 2020 om 15:52

Dit is gewoon een meer dan prima ploeg.

stalle 10 oktober 2020 om 16:14

Niet onder de indruk.

Lalsacien 10 oktober 2020 om 19:16

Wout van Aert is toch een uitstekende renner!!!

Michelangelo 10 oktober 2020 om 17:07

Wuyts, kom d’r maar in…

Gewoon een degelijke ploeg als iedereen zijn niveau haalt. Mix van ervaring, goede knechten en renners die normaal gesproken mee kunnen tot in de finale. Misschien niet de ploeg om het spel met meerdere kopmannen te spelen, maar welke ploeg kan dat op dit moment wel… Zal erg afhangen van hoe goed Teunissen en GJ zijn.

Andreotti 10 oktober 2020 om 17:39

Tot grote frustatie van Wuyts…… gaat Teunissen met de eer strijken. Verrassingsaanval uit de eerste groep, waar ook Wout in zit. Die gaat niet achter zn ploeggenoot aan, en de rest wacht te lang om hem terug te halen. Wout wint vervolgens met overmacht de sprint, 1-2 voor Jumbo.

horsm 10 oktober 2020 om 17:47

Dit is dus het b-team waar sommigen een halve Tour over hebben geschamperd.

Wildebert 10 oktober 2020 om 17:52

Lijkt mij best een prima ondersteuning.

stephano 10 oktober 2020 om 19:04

Er is 1 team sterker in de ondersteuning. Met de andere teams kan TJV zich prima meten. Als ze de sterkste kopman hebben, wint Van Aert gewoon.

klimmer99 10 oktober 2020 om 19:26

Daarstraks bus van TJV gezien in de buurt van Zelzate. Zullen daar ergens verblijven zeker de komende week.

assen 10 oktober 2020 om 21:11

Op papier de sterkst mogelijke opstelling. Als iedereen in goede doen is zouden er toch minstens 3 TJV renners bij de eerste 20 over de Kemmel moeten zitten… We zullen het zien morgen!

Hopelijk weer, net als de vorige keer, heel vroeg waaiers en meteen koers

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair