Tour 2020: Team Ineos zonder Chris Froome en Geraint Thomas naar Tour de France

woensdag 19 augustus 2020 om 09:11
Tour 2020: Team Ineos zonder Chris Froome en Geraint Thomas naar Tour de France

© Cor Vos

Breaking

Bij Team Ineos hebben ze de knoop doorgehakt: noch Chris Froome, noch Geraint Thomas maken deel uit van de Tourselectie van de Ineos Grenadiers. Egan Bernal is zo de enige uitgesproken kopman. Thomas zal uitgespeeld worden in de Giro, Froome in de Vuelta.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Andrey Amador, Egan Bernal, Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Pavel Sivakov en Dylan van Baarle. Dat zijn de acht die Team Ineos in stelling brengt in haar jacht op een achtste Tourzege in negen jaar tijd. Geen Chris Froome dus, al hing dat ondertussen wel in de lucht. Maar dus ook geen Geraint Thomas. Dat is wel best verrassend te noemen.

“Het selecteren van de juiste leider in de juiste race met het juiste ondersteuningsteam is van cruciaal belang”, vertelt teammanager Dave Brailsford in een mededeling van de ploeg. “Dat betekende dat we na de recente wedstrijden de nieuwste informatie moesten analyseren om er zeker van te zijn dat we in de best mogelijke positie verkeren om onze prestaties in de komende maanden te optimaliseren.”

Egan Bernal zal zich opnieuw richten op eindwinst in de Tour de France en we zijn erg verheugd om ook de Giro-winnaar van vorig jaar, Richard Carapaz, te laten debuteren in de Tour. Geraint Thomas zal zich richten op de Giro en proberen de eerste Welshman ooit te zijn die de Ronde van Italië op zijn naam schrijft.”

Chris Froome zal op zijn beurt kopman zijn in de Vuelta. Chris is een legende van onze sport, een echte kampioen die ongelooflijke doorzettingsvermogen en vastberadenheid heeft getoond om terug te komen na zijn crash vorig jaar. We willen hem steunen in zijn doel naar nieuwe eindwinst in een grote ronde en we denken dat de Vuelta hem net dat beetje meer tijd geeft om zijn vooruitgang naar het topniveau voort te zetten.”

Selectie INEOS Grenadiers voor Tour de France 2020
flag-cr Andrey Amador
flag-co Egan Bernal
flag-ec Richard Carapaz
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-gb Luke Rowe
flag-ru Pavel Sivakov
flag-nl Dylan van Baarle

Lees ook:
Deelnemerslijst Tour de France 2020
Deze kopmannen rijden de Tour, Giro en Vuelta in 2020

Dit artikel delen:

211 Reacties

SprintMaster 19 augustus 2020 om 13:12

Froome naar de Vuelta leek me eerder al logisch. Thomas naar de Giro is verrassend. Eerlijk gezegd denk ik dat ze Carapaz laten knechten in de Tour om hem eventueel nog naar de Giro te sturen. Opmerkelijk: 4 Spaanstaligen in het team, 2 Oostblokkers, een Brit en een Nederlander. Denk dat men het team niet moet onderschatten, ze hebben iig de twijfels uit de ploeg gehaald.

0
Olly 19 augustus 2020 om 13:16

Dus toch geen verstoppertje van die twee. Dan zijn de twee die ze als vervangers oproepen geen verzwakking van deze ploeg tov de Dauphine, en weet je nog steeds niet hoe sterk hun collectief is. Als Bernal echt geblesseerd is en blijft, dan ben ik benieuwd wat voor tour Ineos dan gaat rijden.

0
drikkes 19 augustus 2020 om 13:31

Hier gaan ze carapaz niet blij mee maken. Mocht als absolute kopman naar de giro en moet nu knechten in de tour terwijl Thomas kopman mag gaan spelen in de giro.

0
NCK17 19 augustus 2020 om 13:32

Zeer logische keuze. Froome en Thomas zijn heel ver van topvorm verwijderd. Carapaz is overigens zelf ook nog niet in topvorm die zal ook nog een stuk moeten verbeteren.
Ineos is het team dat Jumbo moet aanvallen en niet andersom, want Roglic en Dumoulin hebben verreweg de beste tijdrit. Ik denk niet dat Bernal met dit team Jumbo enorm in de problemen kan brengen. De knechten van jumbo zijn voorlopig een stuk beter dan die van Ineos, dus zal Bernal er bergop echt bovenuit moeten steken, maar dat is tot nu toe niet het geval. Sterker nog het is eerder andersom. Roglic sprintte Bernal steeds uit zijn wiel. Daarbij komt nog dat Dumoulin een stijgende lijn te pakken heeft en steeds dichter bij zijn topvorm komt.
Ineos zal het ook met dit team heel moeilijk krijgen, en ik zie ze de tour eerlijk gezegd niet winnen.

0
Murcia 19 augustus 2020 om 13:33

De ploeg is nu eigenlijk een soort van Movistar geworden. Een britse ploeg bijna zonder britten is toch pijnlijk. Carapaz zal er vooral bijzitten na het zien van de explosies van Roglic in de laatste honderden meters van etappes in de L’ain en Dauphine. Hij heeft ook dat type punch en zou dus kunnen counteren als Bernal dit niet kan. Amador en Castroviejo zijn betrouwbaar en scoren altijd een 7,5 in de koers. Dylan zal nu waarschijnlijk als eerste wagonnetje van de klimtrein worden gebruikt.

0
Arie den Blanken 19 augustus 2020 om 13:49

Wie er al dan niet meedoen aan de Tour vind ik niet zo belangrijk. Of de omlijstende programma’s doorgaan vind ik interessanter. En wie daarin de prominente gasten zijn.
Aankondigingen van Vive Le Vélo heb ik al wel voor bij zien komen. Komt de Avondetappe en Tour du Jour ook op antenne?

0
Murcia 19 augustus 2020 om 13:52

Avondetappe met de immer lachende Dione is volgens mij een zekerheid, blijven ook in eigen land. Niks gehoord over Tour du Jour maar misschien is dat maar beter ook. Was vorig jaar vrij slecht.

0
Arie den Blanken 19 augustus 2020 om 14:04

Vive Le Vélo blijft ook in hun eigen land. Ik hoop op vaak Sven Nys , Eddy Planckaert en vedetten uit de jaren 70 en 80 aan tafel.

0
$kedel 19 augustus 2020 om 14:08

Immer lachend want ik weet niet zo goed wat te zeggen Dione…

0
VerstandOpNul 19 augustus 2020 om 15:27

Leuke vrouw, maar met haar komst was het programma er niet op vooruit gegaan.. Mag ik dat zeggen, ja ik mag dat zeggen..

0
rahimns 19 augustus 2020 om 14:06

ik denk dat je meer moet vrezen om het trio Bernal, Carapaz en Sivakov dan je had moeten doen om Bernal met Thomas en Froome. Ineos is misschien juist nu sterker en gevaarlijker dan met die 2 Britten erbij.

0
Wildebert 19 augustus 2020 om 14:44

Verstandige taal.

0
user5697 19 augustus 2020 om 14:41

Twee mogelijkheden. Ofwel rommelt het bij INEOS. En hebben Froome en Thomas wat gerebelleerd door het te laten hangen in de Dauphiné. Met een straf als resultaat. Ofwel wisten Froome en Thomas al vrij snel tijdens (of voor) de Dauphiné dat ze niet mee mochten naar de Tour. Dus toen Bernal niet meer startte, en omdat ze zelf het niveau niet haalden om voor een ritzege te gaan, hebben ze de laatste paar ritten niet meer aangedrongen.
De keuze van INEOS biedt duidelijkheid. Een enkele kopman. Maar brengt ook risico's met zich mee. Carapaz, als die al 100 % blessurevrij is, kan zeker niet als schaduwkopman beschouwd worden. Daarvoor is zijn niveau dit Coronajaar niet goed genoeg. Als je niet eens een weliswaar sterk "jonkie" als Evenepoel, die toch geen topklimmer is, kan verslaan, dan kan je ook de Tour niet winnen. Dan maar laatste man voor Bernal tijdens de slotklim ? Dan staat Jumbo er beter voor. Jammer dat Kruijswijk misschien niet zal deelnemen of toch niet in topvorm. Hopelijk speelt Jumbo Dumoulin wel uit als schaduwkopman, en laat hem in de aanval gaan. Het zou jammer zijn dat Dumoulin enkel zou aangewend worden om in het klimtreintje plaats te nemen. Zeker nu INEOS niet op haar sterkste zal staan.

0
Panache 19 augustus 2020 om 16:26

Roglic 2019: 1e UAE, 1e Tirreno, 1e Romandie.
Carapaz 2019: 6e San Juan, 9e Colombia, 20e Tirreno, 26e Catalunya, 1e Asturias.
Was dit een voorspellende factor voor Girowinst? Nee. De kenner weet al lang dat een GT andere koek is dan de optelsom van de voorbereidingskoersen.

0
Arjan Kloet 19 augustus 2020 om 15:34

@SprintMaster: Carapaz laten knechten in de Tour om later nog naar de Giro te sturen? Als wat? Knecht voor kopman Thomas? Ik weet niet of dat helemaal de bedoeling gaat zijn..

0
Jooop 19 augustus 2020 om 15:54

Wuyts ziet al mogelijkheden voor Van Aert. Uiteindelijk is de tour natuurlijk vooral een voorbereidingskoers voor de klassiekers in het najaar.

https://sporza.be/nl/2020/08/19/michel-wuyts-over-ineos-selectie-tour-kan-alleen-interessanter-worden-nu~1597831452077/

0
Jooop 19 augustus 2020 om 15:56

Wuyts ziet al mogelijkheden voor Van Aert:
“Het zou een goede zaak zijn voor Wout van Aert. Als Jumbo 2 kopmannen opstelt, kunnen ze de sterke Noor Grondahl Jansen het werk laten opknappen.
Laat dat een pleidooi zijn. Anders komt Van Aert helemaal leeg uit de Tour. En in het najaar lachen de klassiekers hem toe.”
Voor Jumbo Visma is de tour dus eigenlijk een voorbereidingskoers om Van Aert in goede vorm de klassiekers in het najaar te laten rijden. Wel mooi dat ze zo’n deftige ploeg opstellen om Van Aert in vorm te rijden.

0
Frank V 19 augustus 2020 om 16:04

Van Aert gaat uitgeblust de klassiekers inkomen. Ze gaan em eerder uit- dan toelachen

0
Panache 19 augustus 2020 om 16:29

Er zit 4 weken tussen, dat is een redelijk lange pauze.

0
bartp25 19 augustus 2020 om 16:35

Naessen rijdt de tour, van Avermaet rijdt de tour, alaphilippe rijdt de tour, heel veel klassiekerrenners rijden de tour en enkel van Aert zou uitgeblust zijn. Yes goed verhaal, lekker kort ook, doen we niks mee.

0
SnellePelle 19 augustus 2020 om 17:26

Mmmm, ik had verwacht dat Froome en Thomas wel zouden starten.
Dat ze op reserve de afgelopen wedstrijden hebben gereden ter voorbereiding op de tour.

Jammer, met dit team geven ze de overwinning weg aan Jumbo. Die hoeven nu enkel maar te starten, zo goed zijn ze bij van Eerd.

0
user5697 19 augustus 2020 om 18:30

@Panache

Euh ? 4 weken tussen ? Op die vier weken moet hij afbouwen, rusten, opbouwen en opnieuw pieken. Als je iets van fysiologie en trainingsleer zou afweten, zou je weten dat dit onmogelijk is in een tijdspanne van vier weken. Voor een tweede piek moet er minstens twee maanden, en idealiter drie maanden tussen liggen.

0
S. Morgenstern 19 augustus 2020 om 19:00

Zijn trainer heeft er alle vertrouwen in. Heeft hij er geen verstand van denk je?

0
Murcia 19 augustus 2020 om 19:06

Marc Lamberts weet heus wel wat hij doet. Wout en Primoz zijn met zijn trainingen niet slechter geworden.

0
user5697 19 augustus 2020 om 18:36

@bartp25

Maar die andere klassieke renners rijden niet dezelfde Tour als Van Aert. Op het vlakke (samen of na Martin) en op de voorafgaande beklimmingen de groep mennen, zelfs de aanvangskilometer van de eindbeklimming voor zijn rekening nemen. Naessen heeft dit ooit voor Bardet, maar in mindere mate gedaan. Ook niet meer gezien in het najaar. Nu gaat het om top te zijn voor de heel zware RvV en P-R, die nu op het einde van het seizoen doorgaan, na een supergecomprimeerde en zware tweede seizoenshelft door Corona. Maar dat is je allicht ontgaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone