Tour 2020: Team Ineos zonder Chris Froome en Geraint Thomas naar Tour de France

woensdag 19 augustus 2020 om 09:11
Tour 2020: Team Ineos zonder Chris Froome en Geraint Thomas naar Tour de France

© Cor Vos

Breaking

Bij Team Ineos hebben ze de knoop doorgehakt: noch Chris Froome, noch Geraint Thomas maken deel uit van de Tourselectie van de Ineos Grenadiers. Egan Bernal is zo de enige uitgesproken kopman. Thomas zal uitgespeeld worden in de Giro, Froome in de Vuelta.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Andrey Amador, Egan Bernal, Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Pavel Sivakov en Dylan van Baarle. Dat zijn de acht die Team Ineos in stelling brengt in haar jacht op een achtste Tourzege in negen jaar tijd. Geen Chris Froome dus, al hing dat ondertussen wel in de lucht. Maar dus ook geen Geraint Thomas. Dat is wel best verrassend te noemen.

“Het selecteren van de juiste leider in de juiste race met het juiste ondersteuningsteam is van cruciaal belang”, vertelt teammanager Dave Brailsford in een mededeling van de ploeg. “Dat betekende dat we na de recente wedstrijden de nieuwste informatie moesten analyseren om er zeker van te zijn dat we in de best mogelijke positie verkeren om onze prestaties in de komende maanden te optimaliseren.”

Egan Bernal zal zich opnieuw richten op eindwinst in de Tour de France en we zijn erg verheugd om ook de Giro-winnaar van vorig jaar, Richard Carapaz, te laten debuteren in de Tour. Geraint Thomas zal zich richten op de Giro en proberen de eerste Welshman ooit te zijn die de Ronde van Italië op zijn naam schrijft.”

Chris Froome zal op zijn beurt kopman zijn in de Vuelta. Chris is een legende van onze sport, een echte kampioen die ongelooflijke doorzettingsvermogen en vastberadenheid heeft getoond om terug te komen na zijn crash vorig jaar. We willen hem steunen in zijn doel naar nieuwe eindwinst in een grote ronde en we denken dat de Vuelta hem net dat beetje meer tijd geeft om zijn vooruitgang naar het topniveau voort te zetten.”

Selectie INEOS Grenadiers voor Tour de France 2020
flag-cr Andrey Amador
flag-co Egan Bernal
flag-ec Richard Carapaz
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-gb Luke Rowe
flag-ru Pavel Sivakov
flag-nl Dylan van Baarle

Lees ook:
Deelnemerslijst Tour de France 2020
Deze kopmannen rijden de Tour, Giro en Vuelta in 2020

Dit artikel delen:

211 Reacties

Yeez 19 augustus 2020 om 10:27

Kan gunstig zijn dit voor ineos. Alle ballen op bernal en iedereen die vol wilt knechten

0
IlPirata 19 augustus 2020 om 10:33

Logische keuzes, niks anders.

0
chasse patat 19 augustus 2020 om 10:38

Als de druk hiermee op de TJV schouders komt te liggen lijkt het mij wijs om zo veel mogelijk vroege ontsnappingen niet te willen terughalen. Sparen waar sparen kan en zelfs toestaan dat niet klimmers in het geel komen in de eerste weken. Tony Martin krijgt weer een cruciale rol deze Tour. En Pieter Weening krijgt zijn gelijk.

0
klootje kriekeljon 19 augustus 2020 om 11:36

Zoals met Carapaz?

0
nickdt 19 augustus 2020 om 11:47

Als Carapaz gaat, meteen Dumoulin in zijn wiel zetten.

0
LB117 19 augustus 2020 om 12:01

Wat is het gelijk van het orakel uit Harkema ?

0
Wheely 19 augustus 2020 om 10:39

Deze beslissing maakt Ineos absoluut sterker maar verwacht nog steeds dat ze redelijk conservatief gaan koersen. Ze zullen in de finale vaak met Bernal, Carapaz en Sikavov overblijven. Tegenover Roglič, Dumoulin, Bennett en Kuss. Zij gaan ook een Bennett bv niet zomaar kunnen laten rijden als die gaat. (Kruijswijk is nog groot vraagteken)

0
molovin 19 augustus 2020 om 10:42

Dat denk ik ook, ze zullen toch eerst de kat uit de boom willen kijken met hoe sterk iedereen nu echt is. Toch zullen zij eens moeten aanvallen, Bernal kan het niet laten aankomen op de tijdrit natuurlijk tegenover Roglic en Dumoulin.

0
chasse patat 19 augustus 2020 om 10:47

Ineos heeft nu meer springveren die prikacties kunnen uitdelen en het tempo kunnen ontregelen. Dat is in het nadeel van de TJV rijders als Dumoulin en Kruijswijk en legt alle druk op Roglic. Kuss en Bennett kunnen nu wel eens belangrijker worden in het verhaal en moeten de hele Tour voor in het klassement blijven staan. Dat vraagt om nieuwe keuzes voor TJV.

0
reusjen 19 augustus 2020 om 10:48

Jumbo kan gewoon tempo blijven rijden, net als Sky/Ineos altijd gedaan heeft. Je hoeft helemaal niet mee te springen als je team en kopman sterk genoeg is.

0
molovin 19 augustus 2020 om 10:53

Ik heb zo’n idee dat als TJV het tempo omhoog gooit met mannen als Van Aert, Gesink, Bennet en Kuss er van die Ineos rijders heel weinig overblijft op Bernal en wellicht Sivakov na.

0
Groningen 19 augustus 2020 om 11:17

Dumoulin’s mogelijkheden bergop op speldenprikjes te kunnen reageren worden nogal eens onderschat. Hij kiest vaak voor zijn eigen tempo, en houdt wellicht niet van te veel snelheidsverandering, maar als het op een sprint naar de finish aankomt staat hij zijn mannetje. Maar de tactiek zal zijn het tempo constant en hoog te houden, dat past Tom het beste en met de tijdrit hoeven Tom en Roglic bergop geen voorsprong te nemen.

0
reusjen 19 augustus 2020 om 10:47

Voor Jumbo zou het ideaal zijn als een bijvoorbeeld Sivakov vroeg in het geel komt, dan moet Ineos op kop en rookt de ploeg vanzelf op.

0
jappe666 19 augustus 2020 om 10:57

Daar ben ik eigenlijk nog niet zo zeker van. Als INEOS blufpoker durft te spelen, zou ik proberen om met springveer Carapaz in de eerste helft van de Tour de gele trui te pakken (ook omdat zijn vormcurve een vraagteken is) en dan hoog spel te spelen door niet op kop te rijden.

Zo leg je namelijk alle druk bij TJV, want zij moeten dan plots zonder steun op kop gaan rijden ook al hebben ze geen geel, én ze gaan nerveus worden want iemand die ervaring heeft met het winnen van een grote ronde staat op 1.

En als ze het helemaal hard willen spelen, kunnen ze aan de vooravond al eens langs gaan bij bv een Alaphilippe en laten vallen dat hij moet zorgen dat hij meezit, want dat zij er niet zullen achter rijden.

Het is dat het wielrennen vaak erg traditioneel is, want psychologisch en tactisch zou je heel interessante, ‘nieuwe’ dingen kunnen doen.

0
Groningen 19 augustus 2020 om 11:21

Carapaz en Sivakov gaan echt geen ruimte krijgen (Alaphilippe na vorig jaar ook duidelijk minder). Mocht een Carapaz of Sivakov vroeg aangaan moet Jumbo reageren, hetzij door ze binnen bereik te houden, of door een Kuss of Bennett mee te sturen

0
MichielH 19 augustus 2020 om 11:58

En als ze Kuss/Bennett meesturen, wat dan?
Dan heeft Carapaz 5 minuten winst, en Kuss ook. En dan? Gaat Kuss dan Carapaz van de winst (van de tour) afhouden?

0
NCK17 19 augustus 2020 om 12:04

Kuss is voorlopig beter dan Carapaz.

0
horsm 19 augustus 2020 om 12:04

Kuss is tot nu toe te wisselend om een echte klassementsrijder te zijn en heeft daarnaast een tijdrit als een oude krant. Ik zou me dus niet comfortabel voelen met een Carapaz-Kuss duel – of zelfs in een Sivakov-Kuss tweestrijd.

0
Panache 19 augustus 2020 om 13:24

Sivakov verliest zo 2:30 in de tijdrit, daar hoef je niet in paniek achter aan.
Op dit forum wordt de beste klassementsrenner vaak verward met de beste klimmer…

0
Dr op en dr over 19 augustus 2020 om 10:52

TJV moet dit natuurlijk slim spelen zodat ze niet na een dag of drie al het geel hoeven te verdedigen.

Laat andere ploegen maar lekker op kop rijden. Laat een groep met vluchters in één van die eerste dagen maar lekker een minuut of tien pakken, en maak vooral geen aanstalten om ze te willen terughalen. Laat dat maar aan andere ploegen over.

Het zal een loodzware Tour worden, dus is het de kunst om pas zo laat mogelijk in het geel te komen. Dus gun zo’n groepje met kansloze Franse prutsers in één van die eerste dagen de dagzege en het geel maar, die zijn maar wat blij om deze zo lang mogelijk in het team te houden. Als een type à la Rolland het geel zou kunnen pakken met voldoende voorsprong dan ben je toch al heel wat etappes verder eer deze z’n truitje weer kwijt is.

Het beste zou zijn om pas in rit 15 in het geel te komen, al valt dit uiteraard moeilijk zo uit te puzzelen dat begrijp ik ook wel.

On-Topic .. > Juiste keuze van Ineos om Froompie en “G” thuis te laten, het team zal een stuk sterker zijn met Carapaz, die door sommigen blijkbaar nog steeds wat onderschat wordt.

0
jappe666 19 augustus 2020 om 11:02

En dan zit er per ongeluk een Voeckler, Rumsas of Pereiro tussen die plots vleugels krijgt en wel héél erg lang standhoudt, zou mooi zijn!

0
Neet Strik 19 augustus 2020 om 10:54

Wie ook de tegenstanders mogen blijken te zijn, Tom Dumoulin gaat echt niet ver weg zijn van geel bij aanvang van de tijdrit. Hij zag er,ook borend op kop, scherp uit afgelopen week.

0
Wildebert 19 augustus 2020 om 12:05

Pakte maar enkele seconden op Pinot, die al heel veel had moeten doen. Niet overschatten, Tom was ook daarna heeel erg moe.

0
tendam 19 augustus 2020 om 12:13

@wildebert
Dan heb je het alleen over de zondagrit. De etappe ervoor oogde Dumoulin beter, toen reed hij bijna Pogacar en Martinez eraf.

0
S. Morgenstern 19 augustus 2020 om 12:17

Dumoulin was zo’n beetje de eerste aanvaller van de dag in die slotrit. Tegen de tijd dat Pinot zelf aan het werk moest, had Dumoulin al kilometers in kopgroepjes gezeten.

0
Dr op en dr over 19 augustus 2020 om 13:06

@ Neet Strik .. >

Het kan zo maar zijn dat je helemaal gelijk krijgt wat betreft Tom Dumoulin. Z’n vorm is inderdaad groeiende.

Maar op basis van enkel deze Dauphiné durf ik geen uitspraken te doen. Er waren duidelijk een aantal renners die niet het achterste van hun tong hebben laten zien, (Of net als Tom ook nog naar hun topvorm aan het toewerken zijn.) : Landa, Mas, Soler, Yates, Uran, Pozzovivo, Mohoric, Lopez, Carthy, Higuita, Alaphilippe en Porte

En dan had je er nog enkelen die door val of lichte kwetsuren zijn afgestapt met Buchmann, Quintana, Bernal en Kruijsraketje.

Dus het kan wat dat betreft nog alle kanten op.

Degene die in mijn ogen het beste verstoppertje speelt tot nu toe is Uran. Weet even niet of het nu in Ain of de Dauphiné was. Maar die heeft zich tot nu toe 500 meter getest en hij reed iedereen los op Roglic na, die daar echt moeite moest doen om weer in Uran’s wiel te komen.
Ik heb zo’n voorgevoel dat deze een geweldige Tour gaat rijden en zo maar eens de tweede Colombiaan op het eindpodium kan worden. (Sterke ploeg ook aan z’n zijde.)

0
piskip 19 augustus 2020 om 10:55

Los van de vraag naar zijn huidige conditie, ben ik benieuwd of Carapaz bereid is zich volledig weg te cijferen voor een kopman, of dat hij net als bij Movistar zichzelf op plaats 1 zet. Wat dat betreft was de documentaire op Netflix over de ploeg Movistar een eyeopener t.a.v. de persoon Carapaz.

0
Wheely 19 augustus 2020 om 11:07

Absoluut maar het viel me vooral op dat ze Carapaz daar zelf enorm onderschatten en Landa overschatten bij Movistar.

0
VerstandOpNul 19 augustus 2020 om 10:59

Afgezien van de komende Tour: einde van het tijdperk Froome, lijkt het, toch wel…
Ik heb het altijd een afzichtelijk lelijke renner gevonden, in alle opzichten.. Zelfs spectaculaire daaltechnieken werden ‘uncool’, zodra hij zich eraan bezondigde..
Buiten de fiets een nette kerel.. Wel erg gedreven door geld, zal volgend jaar nog even zijn zakken met Israelisch geld vullen en dat was het dan..

0
Rico. 19 augustus 2020 om 11:15

Waaruit maak je op dat hij erg gedreven is door geld? Alleen uit het feit dat hij volgend jaar vertrekt om nog kopman te kunnen zijn?

0
VerstandOpNul 19 augustus 2020 om 11:27

Uit zijn (niet heel boeiende) biografie..

0
Jungle Man 19 augustus 2020 om 12:14

Wat me bij Froome bij blijft is dat het een enorme gentleman is, maar wel eentje die een teveel aan astma poffertjes nodig had…

0
jan jansen 19 augustus 2020 om 16:59

Dus toch geen gentlemen

0
Scott Sunderland 19 augustus 2020 om 11:05

Wat een fantastisch team. Sterker hebben ze nu niet. Bernal als de kopman, geflankeerd door Sivakov en Carapaz. Als Castroviejo, Amador en Kwiatkowski zich bergop op kop zetten gaat men huilen in het peloton. Fenomenale knechten. Het meenemen van Froome, Thomas en Geoghegan Hart zou het team verzwakken.

0
Wildebert 19 augustus 2020 om 12:06

Yep!

0
Harm Zijlstra 19 augustus 2020 om 11:07

Ik lees in veel commentaren dat dit een “slimme zet” is. Gezien de vorm van G eand F hadden ze nauwelijks een andere keuze.

0
jappe666 19 augustus 2020 om 11:15

Er zijn veel ploegen die een gevestigde naam koste wat het kost meenemen naar de Tour, puur op basis van zijn naam of nationaliteit en daarbij amper kijken naar de vorm.

Op dat vlak doen ze het wat mij betreft toch prima, want ze versterken zo niet alleen hun Tour-ploeg, maar ze zetten ook meteen Froome en vooral G (die in de winter niet al te veel uitsteekt qua training) op scherp, want die dacht wel even gewoon in de ploeg te staan zonder al teveel zweet te verliezen. Zou me niet verbazen als Thomas volgend jaar sterker dan ooit is tijdens de Tour.

0
Glorious 19 augustus 2020 om 11:14

Mocht Kruiswijk niet starten dan blijft Jumbo de sterkste ploeg. En Roglic lijkt de sterkte ter wereld op dit moment en van Aert op zijn gebied ook.
Bennett en Kuss zijn beter dan ooit en horen bij de beste klimmers terwijl Gesink en Martin volledig in dienst rijden met vreselijk veel ervaring. Tom lijkt steeds beter te worden en blijft een wereldtopper. Mocht b.v. Bouwman erbij worden gehaald, dan weet je dat je i.p.v. een extra schaduwkopman nu een 100% extra knecht erbij hebt. Wereldteam.

0
molovin 19 augustus 2020 om 11:21

Mocht Kruijswijk niet meegaan dan lijkt mij Tolhoek de eerste reserve, reed in de schaduw van Bennet ook erg sterk in Italie.

0
Scott Sunderland 19 augustus 2020 om 11:39

Tolhoek is wat mij betreft de logische keuze.

0
Wildebert 19 augustus 2020 om 12:07

Ook een wereldteam kan opgerookt worden. Ik bedoel maar, dat is nog geen reden om nu de vlag al buiten te hangen.

0
Frank V 19 augustus 2020 om 11:23

Helaas zullen we nu nooit het sterke Ineos tegen het sterkste Jumbo zien.
Zou Dumoulin zijnde deze open kans nooit aan iemand anders gunnen.

0
john 19 augustus 2020 om 11:29

Eind deze week begin volgende week ,Thomas tekend bij Israël

0
klootje kriekeljon 19 augustus 2020 om 11:34

Heel en op de fiets blijven Tom. Er komt een gigakans aan.

0
joeri van der sman 19 augustus 2020 om 11:37

Qua (berg)tijdrit capaciteit op 1 van de laatste dagen, zijn Roglic and Tom wel duidelijk sterker nu. INEOS zal toch ergens tijd moeten pakken.

0
Robbert 19 augustus 2020 om 11:47

Beetje gevaarlijk om t Geel aan andere ploegen te laten, met een mogelijke Corona-aanval op de loer….

Je kunt t geel alvast beter om de schouders hebben als de Tour onverhoopt stopgezet moet worden….

0
japio 19 augustus 2020 om 11:50

Zo, toch wel een verrassing. Geen Froome viel te verwachten; maar Thomas niet had ik niet gedacht. Al waren zijn prestaties ondermaats.

Het is evenwel een sterke ploeg, gewaagd aan TJV. Ze kunnen nu misschien iets minder inzetten op meerdere kopstukken, wat tactisch gezien andere mogelijkheden biedt.

0
Baik-Baik 19 augustus 2020 om 11:52

Thomas zou in goede vorm degene in de selectie zijn die mee kan met Roglic in de laatste 500m qua explosiviteit (zie Tour 2018). Nu hij niet in vorm is hebben ze voor Carapaz gekozen om die rol te vervullen. In de Giro 2019 en in Polen won hij met een jump in de laatste honderden meters. Verder vergeet men hier dat hij in de etappe die Evenepoel won hard viel.

Wat wel een mooi geheugen is, is dat INEOS moet gaan aanvallen omdat ze qua tijdrijden minder zijn. Daar heb ik erg zin in.

0
Verweggistan 19 augustus 2020 om 11:52

Thomas de afgelopen maanden dooorgekomen met de zelfdiscipline van Wiggins?

0
debarreman 19 augustus 2020 om 12:41

Dikke faal van Thomas in de voorbereiding (en van het team natuurlijk). Benieuwd of dat consequenties gaat hebben.
Situatie Froome is heel anders gezien zijn terugkomst van zware blessures en is dit vooral jammer voor hem persoonlijk.

0
moa 19 augustus 2020 om 12:06

Met Carapaz halen ze er een GT winnaar bij. En hij heeft moeite met stalorders. Ik ben benieuwd of die 100% wil knechten voor Bernal.

0
ProfrondeZevenbergen 19 augustus 2020 om 12:18

Dit is toch wel verrassend. Maar het is nog steeds een sterk team.

0
Baukema Tomoulin 19 augustus 2020 om 12:19

Carapaz gaat zoals Landa enkele jaren geleden bij Sky met frisse tegenzin ploegorders opvolgen. Frustratie bij hem en de volgers tot gevolg en daarna zo snel mogelijk een andere ploeg. #freelanda #freecarapaz

0
moa 19 augustus 2020 om 12:28

Hij volgde de orders niet in zijn vorig team, waarom nu wel? Bovendien won hij een GT.

0
zacht 19 augustus 2020 om 12:23

Het zal Bernal een worst wezen of er nu een rood of een geel treintje voor hem rijdt. Uiteindelijk komt het toch aan op de tweestrijd Roglic-Bernal, daar gaat blijken wie de beste is. Niets anders dan andere jaren, alleen de kleur trein is anders.

0
moa 19 augustus 2020 om 12:29

En Pinot ? Als ie de vorm van vorig jaar te pakken heeft dan is die niet minder dan Roglic en Bernal. Hoe zit het met Ala? En zo zijn er nog een aantal. Er wordt te veel gefocust op de twee beste ploegen vind ik.

0
bartp25 19 augustus 2020 om 12:46

Alaphilippe heeft vorig jaar zijn kans gehad, die gaan ze nooit meer tijd geven. Pinot vind ik een prachtcoureur die ik heb ontzettend zou gunnen, maar hij komt werkelijk iedere ronde wel iets tegen, kan bijna geen toeval meer zijn. Porte idem komt altijd iets tegen. Van Quintana had ik grote verwachtingen maar die lijkt weer te sukkelen, Landa is ook een net niet renner in de grote rondes. Pogacar is een dark horse geen idee wat hij kan in dit geweld. Bardet zit ook niet meer op het niveau wat hij een aantal jaren geleden had. Dus ja het is mogelijk dat er iemand mee gaat doen maar het gaat toch echt vooral om TJV en Ineos.

0
Dr op en dr over 19 augustus 2020 om 13:13

Uran Uran gaat z’n kunststukje van enkele jaren geleden nog eens dunnetjes overdoen, aanklampen en vooral niet aanvallen. Beschikt daarnaast over een goede tijdrit en een uitstekende ploeg met mannen als Woods, Bettiol, Martinez, Higuita en wellicht Carthy.

0
tendam 19 augustus 2020 om 13:17

Dat is deels waar, maar als je zoals in de Dauphiné een groep hebt met 3 Jumbo’s en verder een paar eenlingen is het voor niemand aantrekkelijk om aan te vallen. Kuss kon Bernal terughalen, dat zou Roglic anders zelf moeten doen.

0
joeri van der sman 19 augustus 2020 om 14:03

Als Jumbo 2 of wellicht zelfs 3 man lang in de top 10 houden, dan hebben veel van die subtoppers niet de ploeg om dat te controleren.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone