Team DSM voegt oud-profs Duijn, Ligthart en Sieberg toe aan ploegleiding

dinsdag 5 oktober 2021 om 14:40
Team DSM voegt oud-profs Duijn, Ligthart en Sieberg toe aan ploegleiding

Ligthart - foto: Cor Vos

Team DSM heeft zijn coachingstaf uitgebreid met de Nederlandse oud-profrenners Huub Duijn en Pim Ligthart, en de Duitser Marcel Sieberg. Ook de Fransman Boris Zimine, die twee seizoenen bij Roubaix Lille Métropole koerste, komt de ploeg versterken.

Duijn, oud-renner van onder andere Roompot-Charles, gaat met het damesprogramma werken. Ligthart, die vorige winter een punt zette achter zijn carrière, en Sieberg, aan zijn laatste seizoen als renner bezig, worden aangetrokken om het mannenprogramma te coachen. Zimine gaat zich met het opleidingsprogramma bezighouden. Daarnaast krijgt Roy Curvers een nieuwe rol binnen de ploeg; de 41-jarige Nederlander werkte sinds vorig jaar voor Development Team DSM, maar gaat zich in 2021 uitsluitend op de mannenprofploeg richten.

Curvers gaat in zijn nieuwe rol de sprinttrein van de ploeg ontwikkelen. De Brit Philip West krijgt eveneens een nieuwe verantwoordelijkheid en gaat met de klassieke kern van de ploeg aan de slag. Matthew Winston blijft nauw samenwerken met de ontwikkeling van het GC-blok. Het zijn deze drie blokken – sprint, klassiekers en algemeen klassement – die Team DSM wil neerzetten met op maat gemaakte training, expertise, innovaties en coaching.

Sieberg (Bahrain Victorious) is aan zijn laatste seizoen als profrenner bezig – foto: Cor Vos

Volgens Rudi Kemna, hoofd coaching bij Team DSM, voegen Duijn, Ligthart, Sieberg en Zimine nieuwe energie toe aan de staf. “We kijken er echt naar uit om een aantal nieuwe gezichten en frisse ideeën voor het seizoen 2022 binnen te halen. We geloven dat we met hun toevoeging iets heel sterks kunnen opbouwen. We werken al een tijdje binnen drie specifieke blokken en hebben daar veel van geleerd met een meer op maat gemaakte aanpak over de hele linie.”

“Door Roy en Phil in nieuwe rollen te brengen, hebben we onze coachingstructuur verder verfijnd en we zijn ervan overtuigd dat we zowel op als naast de fiets resultaten zullen zien als gevolg daarvan”, aldus Kemna. Tegelijk bevestigde Team DSM het vertrek van Marc Reef. Afgelopen weekend wist deze website al te melden dat de 35-jarige ploegleider de overstap naar Jumbo-Visma maakt.

Coachingstaf Team DSM
flag-nl Wilbert Broekhuizen
flag-nl Roy Curvers
flag-nl Huub Duijn
flag-nl Ben Lambregts
flag-nl Pim Ligthart
flag-au Luke Roberts
flag-de Marcel Sieberg
flag-nl Albert Timmer
flag-nl Hans Timmermans
flag-gb Philip West
flag-gb Matthew Winston
flag-fr Boris Zimine

Dit artikel delen:

16 Reacties

Bimbo Visma 5 oktober 2021 om 14:57

In de staf blijft gelukkig nog wel vooral Nederlands. Dan blijven ze tenminste in Deventer

0
Turtlehead 5 oktober 2021 om 15:02

Heel fijn. Dicht bij de Duitse grens ook.

0
platteprijs 5 oktober 2021 om 17:28

Dat boeit niet. Sponsor DSM zou Spekenbrink wat meer moeten pushen een Nederlandse licentie aan te vragen. Eeuwig zonde nu we zo’n behoefte hebben aan een Nederlandse ploeg naast Jumbo dat een kapitaalkrachtige Nederlandse sponsor voor een Duitse ploeg kiest.

0
de adelaar 6 oktober 2021 om 08:51

@platteprijs eens!

0
Turtlehead 5 oktober 2021 om 15:03

De grote begeleiders-carrousel deel 14 bij DSM. Op zich niks tegen deze mannen, maar dat ze niet te duur zijn en 'coöperatief'/meegaand… zou dat ook meespelen?

0
dit is mijn voorwiel 5 oktober 2021 om 15:18

Vast en zeker. Is dat erg? Vind ik niet. Leuk dat ze hun eigen koers varen.

0
Harrogate19 5 oktober 2021 om 15:47

Iedereen en z’n broer kunnen blijkbaar ploegleider worden bij DSM.

0
Turtlehead 5 oktober 2021 om 17:08

… alleen ‘zijn vrouw’ (of, anno 2021, ‘partner’) denk ik niet.
Dat kan alleen bij vrouwenwielrennen.

0
Rawolf Rawolf 5 oktober 2021 om 17:34

Als je broer 15 jaar profwielrenner is geweest maakt hij zeker kans ja!

0
Dikke Vrouw 5 oktober 2021 om 18:12

T is maar te hopen voor hen dat ze gewoon ook aan de ketose gaan, anders behoor he gewoon tot de onderste helft van het peleton

0
Drossard Kudus 5 oktober 2021 om 18:17

Ook in de ploegleiding kiezen ze dus voor de jeugd, relatief natuurlijk

0
Mwielerfan 5 oktober 2021 om 19:00

Opvallend dat ligthart en curvers de meest succesvolle profs zijn. Werkelijk niemand van de begeleiding heeft het zelf aan de top gered, misschien ook wel logisch dat ze hun toppers dan ook behandelen als een neo.

0
Pietspeed 5 oktober 2021 om 20:47

Bijna meer coaches dan renners. Geweldig, maatwerk! Zal wel meer gel.ld, dan gefietst worden.
Mis eigenlijk vrouwen in de topdownstructuur. Dat kan op emancipatoir cq dicriminatievlak een gevoelig punt worden, zeker voor een multinational. Voeg dus nog een paar dames toe…

0
Derierre de la course 5 oktober 2021 om 21:48

Ik weet niet of het allemaal fulltime functies zijn.

0
beppe-saronni 6 oktober 2021 om 09:40

DSM rijdt dan wel op een Duitse licentie, maar het is gewoon een NL ploeg hoor. Toen Manchester United gekocht werd door de Glazer en in Amerikaanse handen kwam, zei men toch ook niet dat het Amerikaansteam was dat speelt in de PL? Maar hier zegt men doodleuk dat het een Duitsteam is. Fijn voor al die LJV fans, kunnen ze lekker op afgeven. Goed bezig DSM, mijn ploeggie al sinds ze als Skill Shimano begonnen.

0
Napoleon 6 oktober 2021 om 09:57

Je vergelijking klopt, maar je conclusie niet. DSM heeft een Nederlandse eigenaar, maar is een Duitse ploeg. Net zoals MU een Amerikaanse eigenaar heeft, maar een Engelse ploeg is, en op een Engelse licentie speelt.

Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je daar geen fan van kan zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone