Ploegleider Marc Reef van Team DSM naar Jumbo-Visma

Ploegleider Marc Reef van Team DSM naar Jumbo-Visma

foto: Cor Vos

zondag 3 oktober 2021 om 14:38

Marc Reef vertrekt aan het eind van het eind van het jaar bij Team DSM. De 35-jarige ploegleider maakt de overstap naar Jumbo-Visma, bevestigen bronnen aan WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Reef maakt sinds 2011 onderdeel uit van Team DSM en diens voorgangers. Bij de ploeg van manager Iwan Spekenbrink is hij naast het ploegleiderschap ook verantwoordelijk voor het scouten van nieuw wielertalent. Na een dienstverband van tien jaar vertrekt hij bij de ploeg voor een nieuw avontuur.

Eerder werd al bekend dat ook zijn jongere broer Peter Reef (34) Team DSM heeft verlaten. Hij was bij de ploeg werkzaam als hoofd communicatie. Sinds 1 oktober is hij weg bij het team voor een functie buiten de wielersport.

Marc Reef (links) komt met Tom Dumoulin een oude bekende tegen – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

10 Reacties

Turtlehead 3 oktober 2021 om 15:03

Onvoorstelbaar dat DSM een hoofd communicatie had.

0
LeDouche 3 oktober 2021 om 15:16

Hoofden communicatie zijn vaak het probleem als het om communicatie gaat : )

0
nickdt 3 oktober 2021 om 16:07

Hihi. Ze lopen allemaal weg daar.

0
Murcia 3 oktober 2021 om 17:51

Reef heeft een warme band met vooral de talenten binnen de ploeg, zou een voorbode kunnen zijn van jongens die later dezelfde stap gaan maken maar ik denk eerder dat Marc ook zijn hoofd iets te vaak gestoten heeft aan Kemna, in de Tour werd hij ipv Rudie ongewild woordvoerder over de onvrede van de renners. Daar had hij zich niet mee hoeven bezighouden. Voor TJV een goede aanvulling want ook bij de ploegleiders mag je wel eens hun prestaties tegen het licht houden vind ik. De oude Rabo loyaliteit is mooi maar vernieuwing moet je niet tegenhouden.

0
S. Morgenstern 3 oktober 2021 om 22:06

Werd afgelopen Tour de France inderdaad behoorlijk in de steek gelaten door de leiding.

0
klassementsrenner 3 oktober 2021 om 17:53

Ben benieuwd of dit betekend of er een ploegleider bij Jumbo vertrekt????

0
de adelaar 4 oktober 2021 om 06:42

Wat vooral blijkt is dat DSM niet in staat blijkt om mensen op juiste manier in de ploegleiding weet in te zetten. Spewenbrink is een visionair met autistische trekjes… tel daar een narcistische Kemna bij op , dan weet je al aardig hoe en wie de lijnen uitzetten. Echter is dat ook gelijk hun valkuil als ploeg , ze zijn niet meer bereid bij te sturen . Dat stuit gewoon veel mensen binnen de ploeg tegen de borst. Als je zelf als nieuwe renner of kaderlid niet meewil in een stugge vernieuwende lijn. Moet je daar niet in dienst gaan

0
Inbus4 4 oktober 2021 om 10:47

Rustig aan keyboard warrior.. Zulke kinderachtige en vooral makkelijke uitspraken voor iemand die zelf niet betrokken is in de wereld van de profsport. Wat weet jij er in godsnaam vanaf? Maar goed, dat is een trekje van een keyboard warrior.

0
beppe-saronni 4 oktober 2021 om 11:18

Tja, iedereen wil bij het winnende team zitten. Dat is in voetbal zo en ook in het wielrennen. Thats life

0
horsm 4 oktober 2021 om 11:33

Qua talentscouting heeft DSM het natuurlijk goed gedaan de afgelopen jaren – al heb ik het idee dat het TJV wat vaker is gelukt om met verrassende talenten te komen (zoals Roglic, en nu Vader). Bij DSM ging het vaak om renners die bij u23 al top waren (Hirschi, etc).

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone