Team DSM met meerdere sprinters in Nokere Koerse, Van Uden speerpunt in Milaan-Turijn

dinsdag 14 maart 2023 om 16:18
Team DSM met meerdere sprinters in Nokere Koerse, Van Uden speerpunt in Milaan-Turijn

foto: Cor Vos

Team DSM heeft de selecties voor Nokere Koerse en Milaan-Turijn bekendgemaakt. In Nokere Koerse brengt de Nederlandse WorldTour-formatie met Sam Welsford en Alberto Dainese twee snelle mannen aan het vertrek, in Milaan-Turijn is Casper van Uden de sprinter van dienst. Beide wedstrijden worden woensdag verreden.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In Nokere Koerse komen ook Sean Flynn, Axel Källberg, Leon Heinschke, Tim Naberman en Tobias Lund Andersen, de nummer twee van de Ronde van Drenthe, in actie voor Team DSM. “We starten in deze wedstrijd met meerdere snelle mannen”, aldus coach Roy Curvers. “Dat geeft ons de luxe om in verschillende scenario’s een goed resultaat te behalen met het team. We moeten ook klaar zijn voor een offensieve koers, zodat we onszelf in een positie kunnen plaatsen dat we die luxe uit kunnen buiten.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Nokere Koerse 2023 – Wie houdt Tim Merlier van twee op rij?

Welsford is uitstekend aan 2023 begonnen: de Australiër won dit jaar al drie keer. Hij was twee keer de snelste in de Vuelta a San Juan en sprintte ook naar de zege in de Grand Prix Criquielion. Dainese wist nog niet te winnen, maar was wel vierde in Le Samyn en derde in de slotrit van Tirreno-Adriatico.

Van Uden in Milaan-Turijn 
Van Uden wordt in Milaan-Turijn bijgestaan door Lorenzo Milesi, Alex Edmondson, Patrick Eddy, Moritz Kärsten, Niklas Märkl en Marius Mayrhofer. Die laatste was in januari de beste in de Cadel Evans Great Ocean Road Race, een eendaagse van WorldTour-niveau. Voor de 21-jarige Van Uden zat winnen er nog niet in dit jaar, maar coach Luke Roberts heeft vertrouwen dat hij een ’topresultaat’ kan behalen in Milaan-Turijn.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-Turijn 2023 – Sprinters testen zich voor La Primavera

“Milaan-Turijn staat dit jaar weer op het programma in de week voorafgaande aan Milaan-San Remo en de wedstrijd gaat over een parcours voor de snelle mannen”, vertelt de Australiër. “Nadat we een solide start hadden van ons Italiaanse blok, staan we aan de start van Milaan-Turijn met een stevige kern van onze sprintgroep. We mikken op een topresultaat met onze sprinter Casper.”

Selectie flag-nl Team DSM voor flag-be Nokere Koerse (15 maart) 
flag-dk Tobias Lund Andersen
flag-it Alberto Dainese
flag-gb Sean Flynn
flag-de Axel Källberg
flag-de Leon Heinschke
flag-nl Tim Naberman
flag-au Sam Welsford

Selectie flag-nl Team DSM voor flag-it Milaan-Turijn (15 maart) 
flag-au Patrick Eddy
flag-it Alex Edmondson
flag-de Moritz Kärsten
flag-de Niklas Märkl
flag-it Lorenzo Milesi
flag-de Marius Mayrhofer
flag-nl Casper van Uden

Dit artikel delen:

9 Reacties

pimmeesryan 14 maart 2023 om 17:48

Benieuwd of van Uden nu ook msr gaat rijden. Ben benieuwd of hij het aankan.

0
mikepoels 14 maart 2023 om 18:05

Nee hij gaat enkel Milaan-Turijn rijden.

0
mokum the best 14 maart 2023 om 19:57

@Maillot negatieve reactie op Enzo nee hoor integendeel. Die jongen heeft altijd met me zoon gereden bij de jeugd categorieën. Dus vandaar dat ik het leuk vindt om het te volgen. Maar als je al vanaf de nieuwelingen en junioren leeft en traint en nu al een paar jaar bij onder 23 rijdt bij DSM. Moet je het toch met me eens zijn dat er een neergaande lijn in zit. Hij heeft zeker geen stappen meer gemaakt na de junioren.

0
demanopdefiets 14 maart 2023 om 22:02

Hoe kan je voorgang beoordelen zonder betrokken te zijn? Het lijkt mij gek dat ze zijn contract verlengd hebben zonder enig plan. Met een neergaande lijn lijkt me dit helemaal sterk

0
mokum the best 15 maart 2023 om 09:18

Werken ze overigens bij DSM met een plan? Casper van Uden blijft ook hangen in mijn beleving. Naberman overigens ook. Lars Boven zou ook wel bij DSM passen daar is ook het beste eraf. Of net als ze vader auto’s gaan wassen dan heb je kans dat ie nog ff mag blijven.

0
mauri 15 maart 2023 om 13:33

Alex Edmondson Italiaan? Volgens pcs Australisch kampioen geweest…

0
Rawolf 14 maart 2023 om 18:28

Edmondson, Markl, TL Andersen… dat zijn mannen die je in een treintje wil. Die opdelen heb je misschien 2 keer niks ipv 1 keer raak… Had dat toch graag anders gezien. Zeker nu dit seizoen blijkt dat van Uden voorlopig geen potten gaat breken en Welsford zich ontpopt tot een van swerelds beste sprinters.

-1
mokum the best 14 maart 2023 om 18:13

En Enzo Lijnze gestopt? Na deceptie in de Ster?

-2
Maillot à Pois 14 maart 2023 om 18:37

Jij hebt wel een negatieve focus op Enzo Leijnse hé? Wat was er zo’n deceptie in de Ster?
Staat overigens gewoon op de rol voor vrijdag in Bredene, normaal gesproken.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone