Talent Keagan Girdlestone ontwaakt uit coma

Talent Keagan Girdlestone ontwaakt uit coma

foto: Dimension Data

woensdag 15 juni 2016 om 16:15

Keagan Girdlestone is ontwaakt uit zijn coma. De 19-jarige Zuid-Afrikaan raakte onlangs zwaargewond in een Italiaanse beloftenkoers, waarna hij in een coma belandde. Zijn vader meldt nu dat hij bij bewust zijn is en zelf ademt, maar nog wel in kritieke toestand op de intensive care ligt.

Positieve signalen
Wayne Girdlestone meldt op zijn Facebook-pagina dat er positief nieuws gekomen is uit het ziekenhuis in het Italiaanse Rimini. Hij schrijft dat zijn zoon nog altijd op de IC ligt en in kritieke toestand verkeert, maar dat hij een stuk stabieler is dan een aantal dagen geleden. Hij ademt bovendien op eigen kracht en reageert op zijn omgeving. Zijn verwondingen blijven echter gecompliceerd. Zijn ouders zijn echter hoopvol dat hij iedere dag een teken van vooruitgang geeft. Girdlestone’s moeder haalde bij TMG Digital overigens hard uit de mensen die zijn overlijden in de wereld brachten. “Dat we ontdaan waren door op sociale media te lezen dat Keagan was overleden, is een understatement. We moesten geloof houden dat het niet zo was en wachten op officiële berichten van het team. Diegene die het gerucht in de wereld hielp of dacht dat het aan hen was om dat te verspreiden, valt buiten mijn inlevingsvermogen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Ab Normaal 15 juni 2016 om 16:26

Gelukkig. Voorlopig goed nieuws.
Is er eigenlijk al bekend hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren?

JeDaRe 15 juni 2016 om 18:58

Goed om te horen. Zijn moeder heeft trouwens een ijzersterk punt, laat dat de kranten (HLN, AD) maar lezen – ze bewezen tijdens Demoitié hetzelfde te doen. Blijft angstvallig stil rond Stig helaas.

Smuckinho 15 juni 2016 om 19:59

Gelukkig inderdaad. Hopelijk overleefd hij het en kan hij volledig herstellen!

123poetertjes 15 juni 2016 om 23:40

Toch gek dat je je in sommige gevallen aan mensen kunt gaan hechten die je totaal niet kent buiten een stukje beeldscherm met juniorenuitslagen om en wat foto's. Ik heb dat dus in dit geval, en dan ook veel meer dan bij alle andere tragische gevallen dit jaar. Wellicht omdat dit de eerste keer is dat het iemand betreft van mijn leeftijd (klein jaar jonger), anders heb ik geen verklaring. Ik heb de avond na de crash zelfs nog een kaarsje voor Keagan aangestoken. Voorlopig lijkt het in elk geval goed te gaan, hopelijk komt hij er helemaal ongeschonden uit zonder verlammingen en dergelijke.

Trouwens ook nog een pluim voor de organisatie van de Coppa om hem nog de winnaarsmedaille te geven.

En hopelijk opent dit ook de ogen van de renners dat stayeren gewoon levensgevaarlijk is. Een stukje veiligheid waar ze zelf ook makkelijk wat aan kunnen veranderen. Motards kan je niet zomaar uitbannen, autosurfen wel.

Jacco van Stierop 16 juni 2016 om 00:26

Het lijkt de goede kant op te gaan, gelukkig. Hopelijk geen blijvend letsel; of hij ooit de fiets weer opkruipt is nu bijzaak. Ik wens hem en zijn naasten veel sterkte de komende tijd.

Headlines

Materiaalzone

Populair