Girdlestone maakt volgende week comeback

donderdag 11 januari 2018 om 11:00

Keagan Girdlestone zal volgende week weer zijn opwachting maken in een UCI-wedstrijd. De 20-jarige Zuid-Afrikaan kwam in de zomer van 2016 tijdens een trainingskamp van de opleidingsploeg van Dimension Data zwaar ten val. Hij lag daarna enkele dagen in coma.


Op Facebook vertelt Girdlestone dat hij van start gaat in de New Zealand Cycle Classic. Dat doet hij in het shirt van de Frezzor-ploeg. De vijfdaagse rittenkoers (2.2) start volgende week woensdag.

Hij staat met een bescheiden ambitie aan de start. “De renner in mij wil winnen. Maar realistisch gezien weet ik dat het waarschijnlijk niet gaat gebeuren”, vertelt hij aan Ride. “Ik heb nu voor mijzelf doelen op papier gezet, die ik af wil kunnen vinken. De eerste is om een koers in het peloton te finishen”, legt hij uit. “Daarna hoop ik de wedstrijd te kleuren. Of het nu een aanval binnen één of vijf kilometer van het einde is. Daarna wil ik toewerken naar een uitslag bij de beste tien. Daarna het podium en uiteindelijk natuurlijk winnen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

SolerEritrean 11 januari 2018 om 11:27

Zie het niet echt gebeuren. Heb zijn revalidatie opgevolgd en ging zeer moeilijk, niet echt dezelfde persoon/renner. Wel een uitzonderlijk doorzettingsvermogen en grinta, respect.

WernerFranke 11 januari 2018 om 11:32

edit wf: bedankt, aangepast

123poetertjes 11 januari 2018 om 15:32

Was niet tijdens trainingskamp maar in koers (Coppa Della Pace).

In elk geval is het een Globswonder dat hij het overleefd heeft (hulde voor de hulpverleners!) en er echt nog goed is uitgekomen ook, hoewel sommige zenuwen wel permanent beschadigd zijn. Heeft ook flink wat bergen moeten verzetten tijdens zijn revalidatie, niets dan lof voor deze knul.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.