Tadej Pogacar aan rust toe na LBL: “Ik zal zondag niet alleen Remco Evenepoel in de gaten houden”

vrijdag 21 april 2023 om 18:36
Tadej Pogacar aan rust toe na LBL: “Ik zal zondag niet alleen Remco Evenepoel in de gaten houden”

foto: Cor Vos

Tadej Pogacar is de absolute topfavoriet voor de overwinning in Luik-Bastenaken-Luik. De Sloveen won dit jaar onder meer de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Remco Evenepoel lijkt op voorhand zijn grootste uitdager. “Maar ik bekijk het gewoon als een koers tegen een andere coureur.”

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Lees ook:
Voorbeschouwing: Luik-Bastenaken-Luik 2023 – Evenepoel versus Pogacar

“We hebben nog niet veel tegen elkaar gekoerst”, gaat Pogacar verder over Evenepoel bij Sporza. “We hebben veel respect voor elkaar. Hopelijk hebben we allebei een goeie dag, dan zullen we echt koers krijgen. Ik zal niet alleen Remco in de gaten houden. In een lange race met veel beklimmingen kan er veel gebeuren.”

Pogacar heeft, ondanks dat hij al een druk programma gereden heeft, andermaal zin om er een zware wedstrijd van te maken. “Wij zullen de wedstrijd hard moeten maken op de beklimmingen. Iedereen zal naar onze ploeg kijken. Het wordt zaak om de koers te controleren. Hoe ik wil winnen? Dat maakt me niet uit. Winnen is winnen. Maar als ik mag kiezen, kom ik zondag alleen over de finish.”

Strijd tussen Pogacar en Evenepoel
Een sprint tussen Pogacar en Evenepoel lijkt geen ondenkbaar scenario zondag.  “Ik heb nog nooit tegen Remco gesprint, maar snel is hij sowieso. Hij komt zondag fris aan de start, dat is zeker. Hij stoomt zich klaar voor de Giro, ik ben aan rust toe”, besloot hij.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Kartouche 21 april 2023 om 18:49

Hij is aan rust toe. Dat hoopt iedere andere renner in het peloton ook. Als hij rust dan hebben ze tenminste kans om te winnen.

2
Quincy Adams (aka voorwiel) 21 april 2023 om 20:31

Of hij geeft er een flinke snok aan om een bus eerder naar huis te kunnen pakken.

0
Kartouche 21 april 2023 om 20:50

zou wel zo fijn zijn. Kunnen we als toetje eerder aan het avondeten. Ik denk dat het Vlaamse stoofpot wordt. Lijkt me een mooie afsluiter van het wielervoorjaar.

-2
Quincy Adams (aka voorwiel) 21 april 2023 om 20:51

Met een lekker kwaremontje om het weg te spoelen. Klinkt goed!

0
Ray Haaier 21 april 2023 om 21:17

@redactie: Die kop van dit artikel is echt heel onlogisch. Nu wijst alles erop dat Pogacar na LBL echt dringend toe is aan rust, omdat hij niet alleen Evenepoel in de gaten zal houden.

De kwaliteit van zowel nieuwswaardigheid als de grammatica holt hier echt keihard achteruit, misschien omdat de focus op kwantiteit ligt?

2
Kartouche 21 april 2023 om 22:18

De logische wegen van Wielerflits zijn ondoorgrondelijk.

Zolang de kassa maar rinkelt.

0
Kopinkas 21 april 2023 om 20:24

De Wielerflitsers lijken ook wel aan rust toe zo te zien. En dan nu allemaal op de tonen van ‘Boogie Wonderland’: ‘Oops – Pogi Overkill’

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 21 april 2023 om 20:35

En bedankt. Nu krijg ik dat deuntje niet meer uit mn hoofd…

0
Jacob Lohof 21 april 2023 om 20:53

En gewoon verder gaan met Jumbo overkill

-1
rudymatthijs 21 april 2023 om 18:56

een clash tussen twee totaal verschillende types. Publiekslieveling en pure liefhebber Tadej .Die rondes en eendagswedstrijden rijdt en overal loopt te shinen, vs de armstrong-stijl. Twee eendagswedstrijden per jaar en de Vuelta of de Giro. Verschil met Armstrong is natuurlijk dat die de Tour verkoos, terwijl Remco ervoor kiest de strijd met de groten te vermijden.

-4
sus 22 april 2023 om 07:56

Wie heeft er afgezegd voor de UAE tour waar Remco heenging om pogacar in zijn eigen hol te bekampen? En trouwens ik schat een Roglic in vorm nog altijd bij de 3 beste ronde renners

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone