Tadej Pogacar: “Mijn leven is niet veel veranderd sinds mijn Tourzege”

zondag 15 november 2020 om 14:35
Tadej Pogacar: “Mijn leven is niet veel veranderd sinds mijn Tourzege”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar mag zich nu bijna twee maanden winnaar van de Tour de France 2020 noemen, maar de jonge Sloveen merkt nog niet dat zijn status veranderd is. “Mijn leven is niet veel veranderd sinds ik de Tour gewonnen heb, het is eigenlijk hetzelfde als voorheen”, zegt hij tegen Marca.

Wat de talentvolle kopman van UAE Emirates wel merkt, is dat de media meer interesse tonen. “Misschien heb ik een paar extra interviews en mediaverplichtingen, maar dat zorgt niet voor heel veel stress”, zegt Pogačar. “Ik denk dat niemand echt van interviews houdt, maar ze horen bij het wielrennen. Je went er wel aan en het is ook niet zo moeilijk om een ​​paar interviews erbij te doen.”

Duel met Roglič
De Tour de France mondde uit in een tweestrijd tussen de Sloveense toppers. Pogačar werd de uitdager van Primož Roglič, die namens Jumbo-Visma de topfavoriet was. Ondanks het leeftijdsverschil zijn ze ook vrienden. “Ik had graag gezien dat Primož de Tour had gewonnen, maar ik was er ook om de Tour te winnen. Het is op dat moment gewoon competitie en daar heb ik veel respect voor.”

“Hij heeft iedereen laten zien dat Slovenië, een klein land, een grote ronde kan winnen”, vertelt Pogačar over zijn landgenoot. “Hij bestormde drie jaar geleden de top en om het tegen hem op te nemen is een geweldige ervaring. Dat ik hem verslagen heb gaf wel wat gemengde gevoelens, maar ook dat is sport.”

Pogačar in het geel op de Champs-Élysées – foto: Cor Vos

Pogačar heeft nog niet vaak teruggedacht aan zijn zegetocht naar Parijs. “Het was best gek, want het was mijn eerste Tour en ik heb hem gewonnen. Dat is echt iets ongelooflijks. Vanaf het begin voelde ik mij heel goed en om in het geel aan te komen in Parijs was nog veel bijzonderder”, blikt hij terug.

De Tour van volgend jaar
Het parcours van de Tour de France van volgend jaar is inmiddels ook al gepresenteerd. Het lijkt een meer traditionele Tour met meer vlakke tijdritkilometers dan de laatste edities. “Ik denk dat het nog wat vroeg is om te zeggen wie de favoriet is”, zegt de titelhouder. “We zullen zien wie ervoor gaan, maar de Olympische Spelen beginnen ook een week later. Het wordt opnieuw een ander jaar.”

Pogačar won de Tour bij zijn eerste deelname. Toptalent Remco Evenepoel liet eerder al weten vertrouwen te putten uit die prestatie. De Sloveen kijkt uit naar een duel tegen zijn Belgische collega. “Ik weet het niet echt, maar denk wel dat alles mogelijk is. Vorig jaar reed ik mijn eerste grote ronde en stond ik al op het podium. Remco kan dat ook, want hij is een heel goede en sterke renner”, aldus Pogačar.

“Alleen is hij dit jaar gevallen en heeft hij nog geen grote ronde gereden, dus we zijn niet echt in staat om in te schatten of hij een goede grote ronde kan rijden”, voegt hij daar nog aan toe.


Lees ook: Wie is Tadej Pogačar, dat 21-jarige toptalent uit Slovenië dat de Tour wint? (Portret)

Dit artikel delen:

22 Reacties

lander luypaert 15 november 2020 om 14:41

Niet echt een parcours voor hem.

SnellePelle 15 november 2020 om 14:53

Waarom zou iemand verwachten dat het leven anders is?
De roeptoeters die om een renner heen staan worden hysterischer. Maar voor de renner zelf blijft het slapen, trainen, eten.

Romāns Vainšteins 15 november 2020 om 15:09

Dat is natuurlijk niet waar. De 1 is gevoeliger en aanhankelijker mbt aandacht dan de ander, Pogacar en de hier aangehaalde Evenepoel vertegenwoordigen de uitersten van dat spectrum schat ik in. Hoe meer je daar om geeft des te grondiger ‘je leven’ verandert, welke invloed het vervolgens heeft op je prestaties is ook voor iedereen weer anders. Goed mogelijk dat Pogacar rust nodig heeft waar Evenepoel eer en bekendheid nodig heeft.

Wim Kruithof 16 november 2020 om 02:07

RV, +1

gekke is dat het toch ook persoonlijk gekleurd is. Zo kon (kan) Sagan weinig fout doen in mijn ogen, omdat hij naast geintjes buiten de koers, ook fenomenaal – bijna speels – was in koers. Bij Evenepoel vind ik het tegen het randje van ‘storend’ aanglijden… maar stevig staven kan ik dat niet.

Wat ik vooral prachtig vind aan Sagan is dat het hem niet leek te storen als 199 renners op zijn wiel reden, hij vindt zelden iets van een ander. Is daarin toch een voorbeeld ook.

SoloSlim 16 november 2020 om 08:41

Ik vond Sagan in het begin ook een eikel. Hoe hij belachelijke overwinningsgebaren deed als hij bvb Cancellara versloeg.. Of hoe hij renners kwakjes gaf toen ze in zijn baan kwamen rijden.
Maar ondertussen alleen maar respect!

jan jansen 15 november 2020 om 14:57

Remco wint ook de tour bij zijn eerste deelname, alle groten doen dat.
Het wordt tijd dat de zuiderburen weer de tour winnen.

Lalsacien 15 november 2020 om 15:43

Hinault is de enige die de eerste vier grote rondes waaraan hij deelnam ook won. Tour, Vuelta, Giro en Tour. Dat moet een uitdaging zijn voor Remco.
Merckx werd 9de in zijn eerste grote ronde(Giro). Maar wat een palmares daarna!

SnellePelle 15 november 2020 om 16:11

Zijn eerste Lombardijen is iig niet gelukt.

CechRepublic 15 november 2020 om 17:00

Merckx, dat is toch de vorige Evenepoel?

Staf V 16 november 2020 om 02:20

Het enige wat u niet zegt is ‘onze’ Remco, en daar krijg ik kippenvel van.

CechRepublic 15 november 2020 om 17:02

Danny Nelissen zei vanmiddag overigens wel iets interessants toen het over jonge renners ging die ineens zo goed rijden in GT’s. De ritten zijn tegenwoordig gemiddeld een stuk korter waardoor ze minder van die “oude mannen ausdauer” nodig hebben. Had ik nog nooit over nagedacht,

Max1 15 november 2020 om 17:48

Het parcours is voor Pogacar minder dan dit jaar, maar met zijn talent kan hij zeker de Tour opnieuw winnen. Er zullen een deel renners kiezen voor de Olympische Spelen en de Giro rijden, dat speelt ook in zijn voordeel.

Daboytommy 15 november 2020 om 18:40

Voor volgend jaar de grote favoriet voor mij. Pakt tijd in de 2 tijdritten en bergop bijna niet te lossen. Daarnaast ook een goede daler en kan goed aankomen in een uitgedund groepje.

Turtlehead 15 november 2020 om 22:05

Ja. En dit jaar zou Bernal op zn gemakkie winnen (want die ging er zo 5 of 6 pakken).
Bevestigen is zeker zo moeilijk als doorbreken. En een Grote Ronde blijft 100% geconcentreerd zijn, alles 100% doen.
Ik hoop vooral dat hij attractief blijft rijden, want vorig jaar Vuelta en dit jaar Tour (hoewel in de Alpen wat minder) was ’t door hem af en toe spannend.

In polonaise naar boven word ik minder blij van.

Staf V 16 november 2020 om 02:17

Goede daler? afwachten hoe hij na die val zal reageren, de schuld bij Nibali leggen omdat die te snel afdaalt is alleen maar de concurrentie uitnodigen.

boenk 16 november 2020 om 06:21

Staf is in waan dat dit artikel over Evenepoel gaat. Wakker worden Staf, het gaat over Pogacar. Evenepoel heeft trouwens nergens de schuld bij Nibali gelegd. Zelfs Keisse deed dat nergens. Maar het spreekt wel boekdelen dat jij dat er snel eventjes van maakt.

Anderzijds is het niet verwonderlijk dat Staf even dacht dat het artikel over Evenepoel ging, gezien Wielerflits met de quote over Evenepoel op Twitter clicks ronselt voor dit artikel. Daar zit Evenepoel zelf vast voor iets tussen.

Daboytommy 16 november 2020 om 08:13

@Turtlehead, kijkende naar het aankoopbeleid denk ik dat je alvast voorbereid mag zijn op een polonaise naar boven.

Persoonlijk was voor mij deze touroverwinning juist de bevestiging dat zijn 3de plek in de vuelta geen uitschieter was. Uiteraard is een Tour winst geen vanzelfsprekendheid, echter voor mij is hij de favoriet.

Daboytommy 16 november 2020 om 08:15

@Staf, zoals Boenk al aangeeft gaat dit artikel niet over Evenepoel, maar over Pogacar. Pogacar zie ik als een goed daler, Evenepoel niet.

Staf V 16 november 2020 om 02:15

één groot vraagteken bij Evenepoel , hoe gaat hij omgaan met drie weken in een hekseketel rond te fietsen waar iedereen vooraan wil zitten en voor elk plaatsje gevochten moet worden?

boenk 16 november 2020 om 06:31

Geeuw. Dat spelletje wordt nu al bijna twee jaar gespeeld, wordt gewoon lachwekkend.

"We zullen wel zien als hij bij de profs rijdt. *Evenepoel staat meteen op't podium in zijn eerste tijdrit bij de profs en pakt meteen de jongeren trui*. We zullen wel zien als hij tegen wereldtoppers moet tijdrijden! *Hij pakt goud op het EK en zilver op het WK* We zullen wel zien als hij eens op World Tour niveau rijdt! *Wint Classica San Sebastian* Jaja, maar tegen wereldtoppers op een ECHTE klim en zonder tijdrit moet hij het nog wel eens laten zien! *Wint Burgos tegen een hoop renners die podium reden in GT's door iedereen eraf te rijden op Picon Blanco*. "

Eén groot vraagteken, die Evenepoel.

CechRepublic 16 november 2020 om 17:19

Geeuw. Dit spelletje wordt nu al bijna twee jaar gespeeld door Boenk. Hij wordt gewoon lachwekkend.

* iemand vraagt zich af of RE een bepaalde kwaliteit heeft * Boenk staat op zijn achterste benen, hoe durft iemand aan RE te twijfelen * RE zegt iets stoms op Twitter * Boenk vind dat mensen daar niks van mogen zeggen * RE rijdt een ravijn in * Boenk zegt dat die afdaling nooit in het parcours had mogen worden opgenomen * X wint een wedstrijd * Boenk zegt dat X geen schijn van kans had gehad tegen RE, als die had mee gereden *

Een groot open boek onze Boenk.
Keisse heeft helemaal gelijk. RE moet snel uit België weg om te ontkomen aan de ondraaglijk druk van dit soort fanboy-schap.

Treenert 16 november 2020 om 08:57
Quote:
“Hij bestormde drie jaar geleden de top en om het tegen hem op te nemen is een geweldige ervaring. Dat ik hem verslagen heb gaf wel wat gemengde gevoelens, maar ook dat is sport.”

Misschien dat je even "sorry" moet zeggen?

Evenepoel pakt zijn koersen/rondes wel, het is immers een 'uniek' talent. Maar wanneer en welke dat is (of gaan zijn) is koffiedik kijken want ook voor hem zal alles moeten kloppen. Vervelende bijkomstigheid is dat hij 'tegelijkertijd' met andere unieke talentvolle alleskunners is geboren en er is telkens maar één koek.

Headlines

Materiaalzone

Populair