Swift onzeker over toekomst bij Sky

Swift onzeker over toekomst bij Sky
donderdag 28 januari 2016 om 10:10

Ben Swift begint aan zijn zevende en mogelijk laatste seizoen bij Sky. De 28-jarige Brit is nog altijd tevreden, maar vreest dat het accent bij Sky steeds minder en minder op de sprinters komt te liggen. “Ik heb nog een optie op een extra jaar, maar dat moet ik bekijken”, zegt hij tegen CyclingWeekly.

Concurrenten
Bij Sky vindt Swift in Elia Viviani en de nieuw aangetrokken Danny van Poppel bovendien twee jongere concurrenten terug. “Bij Sky hebben we niet echt een lead-out-trein meer. De eerste jaren deden we dat nog wel, maar – en dat is natuurlijk ook terecht – het team is zo dominant geworden dat het compleet naar de achtergrond is verdwenen. Daarnaast ben ik ook niet een échte sprinter. Ik geniet van massasprints, maar daar ligt niet echt mijn kracht. Ik kom veel beter tot mijn recht in een sprint met dertig tot veertig man. Maar we zien het wel. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn contract en heb een optie op een derde seizoen. Ik moet nog bespreken met de ploeg hoe dat nu zit en wat mijn opties zijn”, zegt Swift, die mikt op Milaan-San Remo.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Romāns Vainšteins 28 januari 2016 om 10:55

Interessante renner voor LTJ, nú goedkoop waarschijnlijk, bieden ?

Purito 28 januari 2016 om 11:54

Dit zou inderdaad echt een perfecte renner zijn voor Lotto. Twee klassen beter dan een Battaglin, en een renner die je in allerlei soorten sprints kunt inzetten. En het is daarnaast een bijzonder goede klimmer en een nuttige knecht voor mannen als Gesink en Kelderman.

Disarray96 28 januari 2016 om 11:54

Werd er vorig jaar nog best wel uitgesprint door Teunissen en Drukcer

Romāns Vainšteins 28 januari 2016 om 11:59

Het is vooral een hele andere renner dan Battaglin maar even goed iemand die voor ritwinsten moet kunnen gaan in rondes. Een beetje Rojas-achtig denk ik zo, kan idd met de eerste 50 mee op lastig terrein en is snel. Massasprints moet hij idd loslaten want er zijn gewoon veel te veel snelleren.

Purito 28 januari 2016 om 12:18

@RV
Hij is wel wat vergelijkbaar met Battaglin, in de zin dat ook de Italiaan niet een echte sprinter is voor massasprints maar meer na een heuvelachtig terrein. En beide mannen kunnen ook dermate goed klimmen dat ze ook van dienst kunnen zijn in een bergetappe (bij hun kopman blijven op de eerste col, bijvoorbeeld).

Romāns Vainšteins 28 januari 2016 om 12:22

Dat 2e denk ik ook. Altijd goed om zo’n bink erbij te hebben. Ik denk alleen dat Battaglin ook in het stevige middengebergte mee kan waar Swift iets meer een hardrijder is.

123poetertjes 28 januari 2016 om 12:23

Als ie topfit is is het echt een topper (de Settimana vorig jaar, wow!), maar hij wordt nou eenmaal veel geplaagd door pijntjes waardoor hem aantrekken wel een klein risico is. Ik zie hem volgend jaar wel naar Dimension Data gaan, dit is echt typisch een renner voor zo'n gematigd Angelsaksisch georiënteerde restjesploeg. Voor ONE zou dit ook een mooi uithangbord zijn.

Purito 28 januari 2016 om 12:32

@RV
Ik was inderdaad zijn optreden in de Settimana vergeten. Daar won hij zelfs een halve bergrit, voor mannen als Henao, Cunego en Rebellin. Dus ik denk dat Swift ook een man is voor het middengebergte.

Dat wat Battaglin deed in Oropa, kan Swift misschien ook wel.

Japsie 28 januari 2016 om 13:00

Past idd goed bij Lotto Jumbo. Namelijk vaak net niet.

Romāns Vainšteins 28 januari 2016 om 13:06

Gek hè, vaak nét niet zijn in een sport waar alleen de eerste die zijn wiel over de meet drukt wint. Nu maar wachten op ‘pelotonvulling’…

DMenchov 28 januari 2016 om 13:08

Denk niet dat hij zin heeft in TLJ.
Zal wel kiezen worden tussen ploegen als BMC, Trek en Orica.

bilthoven 28 januari 2016 om 18:27

Een topper, die in het huidige SKY-team niet tot zijn recht komt. Een aanwinst voor (bijna) iedere andere ploeg. Hopelijk kiest hij volgend seizoen voor een nieuw team!

DeGroteMolen 29 januari 2016 om 00:25

TLJ beneden niveau voor Swift wat mij betreft. Hij lijkt me niet iemand voor een vrijwillige step down. Loopt meestal ook niet goed af zo hebben we kunnen zien; Rabo cs en spinters niet echt fijn, behoudens Freire in andere tijden.

Spruch 29 januari 2016 om 07:26

Als hij vergelijkbaar is met Battaglin dan hoeft TLJ hem niet meer. Dat type renner hebben ze immers al.

Headlines

Materiaalzone

Populair