Sven Erik Bystrøm: “Perfecte manier om seizoen af te sluiten”

vrijdag 26 september 2014 om 19:44

Sven Erik Bystrøm

foto: Sirotti

Dat het wielrennen steeds meer leeft in Noorwegen, liet de beloftenwedstrijd wel zien. Twee Noren op het podium en drie bij de eerste vijf, dat belooft wat voor de toekomst. De lach om de mond van Sven Erik Bystrøm was niet van zijn gezicht af te krijgen. “Dit is de perfecte manier om dit seizoen zo te eindigen. Ik had dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen, dan is dit heel erg lekker”, vertelde Bystrøm.

Het was de tactiek van Bystrøm om zo lang mogelijk te wachten. “Mijn tactiek was om pas toe te slaan in de finale. Het was de juiste demarrage op het juiste moment”, concludeerde de winnaar met trots.

Het Noorse feest was compleet toen Kristoffer Skjerping – die nog geen contract heeft voor 2015 – het brons voor zich opeiste. De winnaar van de eerste etappe in de Tour de l’Avenir vertelde op de persconferentie over de opleving van Noorse wielrennen. “Het wielrennen wordt bij ons steeds groter. Thor Hushovd is voor het Noorse wielrennen een pionier. Hij is zeker een voorbeeld.”

Bystrøm, die volgend seizoen voor Katusha rijdt, denkt dat de wegwedstrijd bij de mannen ook in de laatste ronde wordt beslist. “Zij moeten wel tachtig kilometer meer rijden, maar ik kan me voorstellen dat zich hetzelfde scenario zal afspelen als bij ons. De race is zwaar, maar zeker niet té zwaar. De rappere types kunnen het laatste bergje zeker overkomen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone