Superprestige Boom gaat gewoon door zaterdag, met Van Aert en Pidcock
maandag 29 november 2021 om 18:51

Superprestige Boom gaat gewoon door zaterdag, met Van Aert en Pidcock

De Superprestige-veldrit van Boom gaat zaterdag 4 december gewoon verreden worden. Dat bevestigt Tomas Van den Spiegel van het overkoepelende Flanders Classics en organisator Koen Monu aan WielerFlits. Maandagavond was er een spoedoverleg tussen de organisatie en de burgemeester van Boom.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Er waren wat twijfels over het doorgaan van de Superprestige in Boom, omdat gisteravond plotseling bekend werd dat de Wereldbeker in Antwerpen tóch niet doorgaat. Die cross zou op zondag 5 december georganiseerd worden. Er is nog wel publiek toegelaten bij veldritten, maar organisator Golazo ziet op tegen de extra corona-restricties die opgelegd worden voor de Antwerpse veldrit.

Boom gaat wel door, weliswaar zonder feest- en VIP-tent. “Die laatste was niet meer rendabel”, aldus organisator Koen Monu. “Door de nieuwe corona-restricties mogen nog slechts zes mensen per tafel en moeten die op respectabele afstand van elkaar staan. Op die manier kunnen we in de voorziene tent veel minder mensen kwijt en kwamen we niet meer uit de kosten.”

De organisatie in Boom verwelkomt zaterdag Wout van Aert en Tom Pidcock. Beide wereldtoppers maken er voor het eerst dit seizoen hun opwachting in het veld. Over de deelname van Pidcock waren nog wat twijfels, omdat niet alle contracten rond zouden zijn, maar dat is inmiddels opgelost en dus kan de Britse alleskunner ‘gewoon’ van start gaan. Volgens Van Den Spiegel stond Pidcocks deelname overigens nooit ter discussie.

Op Mathieu van der Poel is het nog even wachten. De wereldkampioen begint zijn veldritseizoen op 18 december in de Wereldbeker Rucphen.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
29 november 2021 19:12
Allee, jammer dat Mathieu zijn kat stuurt, maar naar deze 2 knapen kijk ik ook wel uit. Met name benieuwd naar het niveau van Pidcock, hopelijk voegt hij zich definitief bij de 2 groten. Al zie ik liever dat de knapen van het begin van het seizoen hen voor blijven.
  29 november 2021 19:18
  Mathieu zou toch sowieso niet starten hier?
  29 november 2021 19:50
  @Reiger, Nee, maar goed nieuws dat zijn kat blijkbaar wel aan de start zal verschijnen.
  29 november 2021 20:12
  De grote vraag is inderdaad of pidcock groot is of slechts een tuinkabouter. Er is geen middenweg.
  29 november 2021 20:54
  De kat genaamd David?
  29 november 2021 21:41
  Eens met Reiger, in de Vlaamse uitdrukking gaat het er om dat je ergens niet komt opdagen waar je verwacht wordt. Hier is dat niet het geval want hij was nooit van plan zijn seizoen in Boom te beginnen.
  29 november 2021 22:41
  Je kan het natuurlijk ook anders bekijken: twee maanden na Mathieu's laatste wegwedstrijd verwacht iedereen hem weer aan de start in het veld. Als hij pas op 18 december terugkeert begrijp ik waarom sommigen (sponsors en organisatoren incluis?) het gevoel krijgen dat hij tussen nu en dan zijn kat stuurt.
  29 november 2021 23:01
  @Limal
  Waarom zouden sponsoren dat gevoel moeten krijgen als beide kampen al voor Roubaix aangaven dat ze pas in december zouden terugkeren? Mocht een Matthieu bv via zijn zaakwaarnemer hebben laten doorschemeren aan de mensen in Boom dat hij wel te porren was vind ik het een ander verhaal maar dat lijkt niet te zijn gebeurd. Beiden hebben hun trainingskamp in december als leidraad genomen.
  29 november 2021 23:30
  Ik zou het maar normaal vinden dat de ploegsponsoren om publicitaire redenen Mathieu graag zo snel mogelijk weer in wedstrijdverband zien, én dat ze ook de redenen begrijpen waarom dit pas op 18/12 weer het geval is. Een gelijkaardig verhaal wellicht bij de organisatoren - begrip sluit lichte ontgoocheling (en ongeduld bij de fans) niet uit. Voor mij persoonlijk ligt het ergens tussen 'zijn kat sturen' en 'intelligente seizoensplanning' ;-)
  29 november 2021 23:37
  Feit is wel dat de uitdrukking in Vlaanderen ook gebruikt is als men vindt dat iemand ergens had horen te zijn, ook al heeft hij nooit gezegd dat hij zou komen.
  Zelf heb ik er trouwens alle begrip voor dat Mathieu een langere pauze inlast, verstandige en noodzakelijke beslissing.
  30 november 2021 05:05
  Amai, hij stuurt zijnen kat en daarmee basta.
  30 november 2021 05:56
  Nou ja, Mathieu stuurt zijn kat naar Boom, Pogacar stuurde zijn kat naar de Giro en de Vuelta en dat deed hij vorig jaar ook al! Tsss..
  30 november 2021 07:47
  De kans is groot dat de kat van Mathieu de boom invlucht. Die beesten hebben scherpe nagels en kunnen derhalve goed klimmen.
  30 november 2021 08:10
  Ik geloof niet dat de sponsoren (Alpecin, Fenix, etc.) enige vorm van klagen zullen hebben over het programma en de resultaten van Mathieu en al de rest (Merlier, Philipsen, etc).
  Ze hebben daarnaast niet voor niks de contracten verlengd.
  30 november 2021 08:30
  Je kat sturen is voor mij een negatieve insteek.
  30 november 2021 08:55
  @lalsacien, ik vind het geen negatieve insteek. Vind het gewoon een mooie Vlaamse uitspraak, die hier recent nog wat (begrijpelijke) kritiek kreeg. Als je 3 disciplines doet kun je niet overal starten.
  30 november 2021 09:48
  Wie zegt dat Mathieu een kat heeft. Misschien heeft ie wel een goudvis.
  30 november 2021 10:17
  De Van der Poels zijn meer van de honden dan van de katten.
29 november 2021 23:12
Lijkt mij dat wedstrijden op zondag beter worden bekeken dan op zaterdag. Ik snap dat het kortaf is, maar is het niet mogelijk om Boom te verschuiven naar zondag?
  29 november 2021 23:31
  Geen idee of het veel uitmaakt qua kijkcijfers, maar ik denk dat ze al genoeg last minute aanpassingen moeten doen zonder ook nog eens de datum te moeten veranderen.
  Wat trouwens met de mensen die al tickets gekocht hebben en de dag erna andere plannen hebben?

Reacties zijn gesloten.