Sunweb met Dumoulin en Oomen in Hammer Series, Bauhaus kopman Dauphiné

Sunweb met Dumoulin en Oomen in Hammer Series, Bauhaus kopman Dauphiné

foto: LaPresse

maandag 28 mei 2018 om 14:49

Sunweb heeft Tom Dumoulin en Sam Oomen op de startlijst gezet voor de Hammer Series, die komend weekend verreden wordt in Limburg. Beide renners eindigden de voorbije Giro d’Italia in de top-10 van het eindklassement. In het Critérium du Dauphiné schuift Sunweb sprinter Phil Bauhaus naar voren als kopman, meldt het in het persbericht.

In totaal heeft Sunweb zeven renners aangewezen voor de Hammer Series. Op elke dag mogen vijf daarvan meedoen. Dumoulin en Oomen zullen alleen uitkomen op het onderdeel Hammer Climb, de klimwedstrijd rondom Vaals. Daar rijden zij met Louis Vervaeke (opgave in laatste week Giro) en de Australiërs Michael Storer en Jai Hindley. Sprinters Max Walscheid en Edward Theuns zullen Dumoulin en Oomen vervangen tijdens de tweede en de derde dag. De Hammer Series Limburg duurt van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juni.

Het Critérium du Dauphiné begint op zondag. Sunweb stelt vijf Nederlanders en twee Duitsers op in de Franse WorldTour-koers. Sprinter Bauhaus moet voor de ritzeges zorgen. Lennard Hofstede en Roy Curvers komen uit de Giro, terwijl de andere vijf de Tour of California betwist hebben. Daarnaast stuurt Sunweb de opleidingsploeg naar Boucles de la Mayenne, een Franse 2.1-wedstrijd (31 mei-3 juni). Daarin is Max Kanter de sprinter van dienst en mikt Jarno Mobach op een goed klassement.

Selectie Sunweb voor Hammer Series Limburg (1-3 juni)
flag-nl Tom Dumoulin
flag-au Jai Hindley
flag-nl Sam Oomen
flag-au Michael Storer
flag-be Edward Theuns
flag-be Louis Vervaeke
flag-de Max Walscheid

Selectie Sunweb voor het Critérium du Dauphiné (3-10 juni)
flag-de Phil Bauhaus
flag-nl Roy Curvers
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Tom Stamsnijder
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Martijn Tusveld

Dit artikel delen:

17 Reacties

jvh93 28 mei 2018 om 15:09

Dauphine lijkt dit jaar niet echt een super startlijst te kunnen overleggen. Zit precies op een verkeerd moment qua hoogtestage voor de tour en/of rustperiode na de Giro denk ik

0
Moosje07 28 mei 2018 om 15:17

Jammer dat Dumoulin de ploegentijdrit niet doet, maar wel begrijpelijk natuurlijk(hoewel het voor hem gewoon een rondje in zijn achtertuin is)

0
Romāns Vainšteins 28 mei 2018 om 15:17

Vreemd toch dat toprenners hun seizoen dienen te onderbreken met dit soort rare geintjes. Maak hier gewoon een eigen circuit met eigen helden van zou ik zeggen.

0
Flamme Rouge 28 mei 2018 om 15:31

Op basis van het parcours toch een erg vreemde selectie voor de Dauphiné.
Een sprintkopman terwijl er eigenlijk geen één echte sprintrit te melden is.
Wellicht dat Mike Teunissen nog wat kan laten zien in de eerste dagen op het heuvelachtige terrein, maar verder houdt het wel op voor deze afvaardiging.

0
madeinstars 28 mei 2018 om 15:33

@ jvh93: in de Dauphine starten Nibali, Thomas en Bernal, Daniel Martin, Jungels en Alaphilippe, Barguil, Adam Yates en Bardet. Niet echt een slecht deelnemersveld.

@ Flamme Rouge: Ze kiezen ervoor om met Kelderman en Matthews naar Zwitserland te gaan (waarschijnlijk ook vanwege de TTT), dan zijn ze wel gedwongen een B-ploeg naar de Dauphine te sturen. Zoveel keus heeft Sunweb niet natuurlijk.

0
paul_devries001 28 mei 2018 om 15:34

En dat is dus het gevaar van een krappe selectie van een man of 23, dat je sommige wedstrijden een prutploeg neerzet

0
madeinstars 28 mei 2018 om 15:36

Tja, het is niet dat als ze 25 renners hadden gehad, ze er dan ineens twee toppers bij hadden. Die nummer 24 en 25 waren dan natuurlijk gewoon krabbers geweest. Het is een budgetprobleem.

0
Flamme Rouge 28 mei 2018 om 16:04

@ madeinstars: Ja, voornamelijk ivm met de ITT in Zwitserland denk ik, de Dauphiné heeft namelijk ook een TTT dit jaar. En als ze daar naar toe gaan met Matthews en Kelderman en wellicht Geschke, Andersen en Kämna kom je ook gewoon op oorlogssterkte. Met zo'n team zie ik daar Kelderman ook wel podium rijden.

Natuurlijk is dit een b-team, maar dat neemt niet weg dat ik het vreemd vindt dat Bauhaus hier kopman is, dat is namelijk wat het artikel suggereert. Verwacht meer van Teunissen op dit parcours en had sprinter Bauhaus lekker meegenomen naar de Hammer Series, daar zal vast meer gesprint worden. Verder staan er naast Coquard, Jakobsen en Ackermann geen echte sprinters op de voorlopige startlijst, wat de controle voor een sprint ook niet ten goede komt.

0
Duh 28 mei 2018 om 16:06

@madeinstars Geen Bernal in Dauphinee, is geschrapt nu ze ‘m in de Tour laten starten…

0
Nick Doup 28 mei 2018 om 16:08

@Flamme Rouge

Quote van Persbericht Sunweb:
We line up at the Dauphiné on the hunt for stage results with our German sprinter Phil Bauhaus. It’s a tough course with the race getting harder as it goes on, for the sprints we bring a strong lead out team with the experience of Johannes and Roy to help the younger guys on the road. Both Lennard and Roy are fresh out of playing a successful role in the team’s Giro d’Italia success and the rest of the team are just back from California so all are motivated to continue the good form into the Dauphiné.
0
madeinstars 28 mei 2018 om 16:37

Inderdaad ook een TTT in de Dauphine, mijn fout. Wellicht dat Zwitserland gekozen is om Kelderman een extra week te geven om fit te worden.

0
Jean Dumas 28 mei 2018 om 16:49

Dauphiné had met de Tour ook weekje naar achteren moeten schuiven. Dan hadden ze juist weer meer Giro-deelnemers gehad. Mooie koers.

0
gavirialaphilippe 28 mei 2018 om 16:58

weet iemand wat er met kamna is? sinds MSR niets meer gereden

0
koos1 28 mei 2018 om 17:42

Zwakke ploeg voord e Dauphine, maar Sunweb zal niet de enige zwakke ploeg in de Dauphine zijn. Jumbo gaat ook zonder de klim kopmannen.

Nadeel van de Dauphine zal dit jaar zijn dat er een week extra zit tussen de Dauphine en de Tour, wat te lang zal zijn.

0
Cavia 28 mei 2018 om 18:05

Sunweb “lekker” bezig om een jonge Hofstede na een zware Giro nu zondag a.s.alweer in course te sturen. Hoe brand je een renner op.

0
Pédaleur de charme 28 mei 2018 om 18:37

@madeinstars (14.34)
Je noemt een paar aardige namen, maar vergeleken met de afgelopen jaren lijkt het deelnemerveld in de Dauphiné dit jaar zeer matig te worden. in het recente verleden was je als TdF-klassementstopper een uitzondering als je de Dauphiné niet reed. Nu ontbreken de meeste echte toppers.

0
Jotto-Lumbo 28 mei 2018 om 19:31

Wauw Hofstede heeft echt totaal onzichtbaar de Giro gereden. Zie nu pas door Cavia dat hij heeft mee gedaan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone