Sunweb kondigt officieel komst Michiel Elijzen aan

woensdag 5 december 2018 om 11:15

foto: WielerFlits/Maxim Horssels

Sunweb heeft middels een persbericht het aantrekken van Michiel Elijzen wereldkundig gemaakt. Eerder werd dit door een goede bron bevestigd aan WielerFlits. Daarnaast komt ook Jelle de Jong (Delta Cycling Rotterdam) als trainer in dienst bij de WorldTour-ploeg van Tom Dumoulin.


Elijzen keert zo weer terug in de WorldTour na een eerder verblijf bij Omega Pharma-Lotto en Belkin. “Ik ben erg blij om weer in de WorldTour te mogen coachen en ik ben uiteraard erg vereerd dat ik dit mag doen in een team met wereldklasse van Sunweb”, is de ex-wielrenner in zijn nopjes met zijn nieuwe dienstverband.

Ook de werkwijze van Sunweb kan Elijzen erg bekoren. “De manier waarop ze bij Sunweb het wielrennen benaderen, op een wetenschappelijk en persoonlijke manier, past goed bij me en ik kijk er naar uit om hier vanaf 2019 ook deel van uit te mogen maken”, loopt Elijzen dus niet weg voor de strenge aanpak van Sunweb. “Ik hoop dat ik kan bijdragen aan de continue ontwikkeling van het team, de renners en het personeel om zo 2019 een enorm succes te maken.”

In mei vorig jaar werd Michiel Elijzen door Nick Nuyens aangetrokken om het toen zwalpende Veranda’s Willems-Crelan naar een hoger niveau te tillen. Hij werd er performance manager, een functie die hij eerder ook bij het opleidingsteam SEG Racing vervulde.

Deze zomer kreeg Elijzen een voorstel om Nederlands bondscoach te worden. Dat sloeg hij af omdat hij zich daar niet klaar voor voelde. Maar toen de fusie tussen Sniper Cycling en Roompot-Nederlandse Loterij werd bekendgemaakt, kreeg Elijzen te horen dat er voor hem geen plaats was. “Ach, veel zorgen maak ik me niet. Er komt wel weer iets op mijn pad”, klonk het toen. Dit is dus Sunweb geworden.

Jelle de Jong
Naast Elijzen komt ook De Jong Sunweb vanaf 2019 versterken. Het staflid van Delta Cycling Rotterdam heeft een achtergrond als bewegingsfysioloog en heeft zich als trainer voor vijf jaar verbonden aan Sunweb. “Ik ben erg blij dat ik de stap maak naar Sunweb. De structuur een filosofie zorgen ervoor dat renners uitgedaagd blijven worden, wat er voor zorgt dat ik mij als trainer ook verder kan ontwikkelen”, aldus De Jong.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wielervolger 5 december 2018 om 11:21

Ik begin last te krijgen van afkickverschijnselen. Al 4 nieuwe artikels vandaag en nog geen enkele keer de naam van ene Van Aert gelezen.

Romāns Vainšteins 5 december 2018 om 11:26

Ik kijk al uit naar het volgende artikel waar de link met livestream gedeeld wordt hoe hij in Deventer aankomt.

Jean Dumas 5 december 2018 om 11:54

Cool.

Veloburto 5 december 2018 om 12:30

Zwalpend?

achterhoeker 5 december 2018 om 14:39

Goede krachten voor de basis van een team, ze bewaken en implementeren de werkwijze die succesvol gebleken is..
Toch vraag ik me af of Sunweb zo onderscheidend kan blijven binnen de worldtour..immers de andere teams staan niet stil en investeren getuige de woorden van Aru

Nederland heeft een hoop topexperts maar de echte innovatie komt hier niet vandaan, benieuwd welk team in 2019 grote sprongen kan maken

Mwielerfan 5 december 2018 om 19:14

De structuur zorgt inderdaad ervoor dat renners uitgedaagd worden. Ze hebben zo weinig renners dat iedereen allerlei wedstrijden als opvulling moet rijden. Om maar te zwijgen van het b teams sturen naar wt wedstrijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.