zaterdag 26 augustus 2017 om 11:47

Sunweb: “Deze beslissing is niet zomaar genomen”

Sunweb heeft Warren Barguil uit de Ronde van Spanje gezet. De 25-jarige Fransman mag niet meer van start vanwege het negeren van ploegorders. “Deze beslissing is niet zomaar genomen”, zegt ploegleider Marc Reef voor de camera van WielerFlits.

Meer wil Reef er echter niet over kwijt. “Wat we nu vooral willen doen, is vooruitkijken”, zegt hij. De ploegleider weigert ook te antwoorden op de vraag of het besluit alleen op basis van de etappe van gisteren is genomen, toen Barguil niet wachtte op zijn kopman Wilco Kelderman, die lek had gereden. “Zoals ik al zei: ik wil graag vooruitkijken en dat we ons daar mee bezighouden.”

In een persverklaring schreef Sunweb eerder dat de koerswijze van Barguil “niet in overeenstemming was” met de doelen van de ploeg. De Franse renner, die volgend jaar voor Fortuneo-Oscaro rijdt, wilde liever aanvallen in de bergen, zoals hij dat deed in de Tour de France.

RIDE Magazine
116 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2017 13:42
@deux-vitesse het gaat mij er meer om dat barguil tot nog toch veel meer bewezen heeft dan kelderman en het onlogisch is dat hij moet gaan knechten.
Het onlogische besluit is er omdat hij weggaat....
26 augustus 2017 13:47
@jj
Luisteren lijkt de boodschap, dat Warren naast knechten er in de bergen helemaal alleen voor stond en succesvol afrondde afgezien van een schuine streep lijkt driekwart van nl alweer vergeten, Wilco staat nog altijd met lege handen maar het verschil in klasse is binnenskelders nog niet doorgedrongen, had een boete niet volstaan?
Jammere van deze sport is dat managers de benen van renners beter lijken aan te voelen dan de renners zelf en inbreng nog altijd volgens hierarchie lijkt te gaan, tijd voor oud coureurs en winnaars in de leiding die de koers aanvoelen.
26 augustus 2017 13:48
Quote:
jan jansen - 26 augustus 2017 om 13:39
De reacties gelezen op ”lequipe.fr”
Veel fransen begrijpen het donders goed waarom hij is weggestuurd.

.
Ik heb het gros van die reacties gelezen, maar 'begrip' is nu niet direct wat de Fransen ervoor hebben. Tenzij in de zin van wraak voor zijn vertrek. Terwijl de ploeg wel degelijk sympathie krijgt in het algemeen, maar dus niet voor deze beslissing.
26 augustus 2017 13:48
Orde, regelmaat, wetten, regels, hiërarchische verhoudingen, afspraken nakomen, etc.... Ik denk dat het grootste deel van de bevolking niet kan leven zonder. Beetje naïef om te denken dat het in teamsport anders zou zijn.
26 augustus 2017 13:52
Tussen 'zonder' en een rigide toepassing bestaat een hele wereld. Topsport met echte mensen kan niet zonder gebruik van die ruimte.
26 augustus 2017 13:57
Het erge is dat het juist wel overkomt dat deze beslissing zomaar is genomen. Ze zullen er wel reden voor hebben maar een goed gesprek zou dit een eenmalige vertoning maken van de desbetreffende renner.
Daarnaast is Sunweb echt niet meer zo met Barguil bezig omdat hij niet geheel toevallig al een contract heeft bij een andere ploeg.
Jammer dat Kelderman er niet tegen kan dat hij niet de sterkste is in zijn ploeg maar ooit zal hij inzien dat hij een renner voor de heuvels is. Net als Wellens.. Ja Kelderman is een goede klimmer, maar beter klimmen dan dit gaat niet meer gebeuren vrees ik. Toen hij nog jonger was en wellicht ook nog niet volgroeid was hij nog wat minder fors in spierbouw en dat zou ook die uitschieter in die Giro kunnen verklaren. Wellens dacht ook een keer ronde renner te worden want die kon ook wel eens met de beste omhoog maar gedurende de jaren zijn gevorderd is hij ook steeds minder bergop kunnen gaan.
26 augustus 2017 14:02
@ vlek
Klopt. En Barguil is buiten die ruimte getreden.
26 augustus 2017 14:05
Blijkbaar. Daarbij wel de toevoeging dat die ruimte dan slecht is gemanaged.
26 augustus 2017 14:17
@Spruch
Hopelijk is dat inderdaad een overdrijving. Het gaat er mij om dat het vrijwillige karakter van een radiostilte altijd met een korrel zout genomen moet worden.

Is binnen de filosofie van Sunweb voldoende ruimte voor het individu? Dit voorval, de situatie met de kampioenstruien, de reeks vertrekkers de afgelopen jaren: het begint erop te lijken van niet. Ik zal niet opnieuw een vergelijking met een totalitair regime maken, maar een zegen voor de wielersport vind ik het niet.
26 augustus 2017 14:18
Heerlijk. hoe alle wijsneusjes van deze site weer, zoals zo vaak, even helder uit de doeken doen wat alle anderen verkeerd zien en doen
26 augustus 2017 14:19
Dit team begint kapsones te krijgen , hadden ze hem ook uit de Vuelta gezet als hij volgend jaar er nog Fietste NEE
26 augustus 2017 14:22
@spruch
De enige manier om te ontluiken als topsporter is nooit de raad aannemen van bestuurders, is daarom dat Cruijf niet paste in een keurslijf .
Schippers staan roerloos achter het stuur, leken andersom, vragen om averij. Sunweb lijdt schipbreuk en de ploeg lijkt nu al te verzanden.
26 augustus 2017 14:35
@xistnc

Mooie eigen interpretatie van het interview waar je in mijn ogen compleet naast zit. De reden waarom ze naar mijn idee niets zeggen, is dat ze geen negatieve dingen verder over Barguil (als vertrekkende renner) willen zeggen. Dat is ook exact de reden dat ze aan het begin even wat positiefs(gewaardeerde renners blablabla) over hem zeggen. Het is zo simpel, maar je maakt het zo moeilijk omdat je graag Sunweb als slechte kant wil zien.
26 augustus 2017 14:44
@christidoc
Misschien eerst ff de rest van de reacties lezen voordat je roeptoetert. Het ging om het kennelijke spreekverbod van de renners van Sunweb (al dan niet vrijwillig), waar diverse journalisten op zijn gestuit.

Los daarvan, in een situatie als dit wil je toch gewoon de verschillende kanten van het verhaal horen en niet alleen een stamelende ploegleider die een overgeregisseerd persbericht herkauwt? Maar slik dat gerust voor zoete koek, als je het graag 'simpel' houdt.
26 augustus 2017 14:47
@ Christidoc
Het is gewoon het verstandigst wat je kunt doen in situaties als deze; de positieve kant van de andere partij benadrukken. Niemand is op langere termijn gebaat bij modder. Intern kan Barguil dan alsnog voor rotte vis zijn uitgemaakt, of niet, maar dat is niet voor onze oren. Had ook niet de indruk dat xistnc iemand of een ploeg aan het bashen was...

Verder ik wel klaar met dit voorval. Nu verder.

N.b.: Tom houdt zich stil op twitter en in de media. Wijs man.
Kelderman en Oomen zullen vandaag ook wel rustig en nietszeggend reageren (hoop ik)
26 augustus 2017 14:53
Hoe slap kwam die Marc Reef voor de dag, als je zon stoere beslissing neemt, wees dan ook stoer bij de vragen, zij open en noem man en paard verdorie
26 augustus 2017 14:56
Spruch - 26 augustus 2017 om 14:10
En dan te weten dat meneer Plugge zijn renners heeft verzocht niet meer met Maarten Ducrot te praten......
bron: Maarten Ducrot in "de avondetappe".

Samlambeej - 26 augustus 2017 om 14:53
"Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden", wellicht krijgt dit nog een juridisch staartje, i.v.m. ontslag bijvoorbeeld.
26 augustus 2017 14:58
@xistnc
Mijn reactie ging niet in op de waarde van het interview maar op bepaalde uitspraken:
"...in welke kramp Sunweb zich heeft gemanoeuvreerd." en
"De ploeg heeft kennelijk niet de behoefte om die duidelijkheid te verschaffen. Ze snappen vermoedelijk ook wel, dat het nooit zo ver had mogen komen."

Vrij negatief t.o.v. Sunweb. En dat is precies waar ik op in ging. Als Sunweb of wie dan ook van de ploeg hier de overwegingen wil vertellen aan de pers, zullen ze moeten zeggen wat er interne gesprekken gezegd is. Waarschijnlijk is dat een negatieve houding van Barguil t.o.v. zijn team en willen ze dat niet naar buiten brengen. Er moet binnen een team een bepaalde vrijheid bestaan om dingen te zeggen zonder dat ze de dag erna in de media staan. Sunweb kiest voor de bescherming van hun renners.
26 augustus 2017 15:04
@ xistnc::
heb je een link naar de moppentrommel op deze site? ik kan hem niet vinden. of bedoel je wellicht het TLJ-fantopic? :p
26 augustus 2017 15:12
@rooie vogel
Kan het ook zijn dat er naar Barguil niet geluisterd werd? Ben je dan bij voorbaat arrogant? Hij kan een koers beslissen wat Wilco nog altijd waar moet maken en heeft ruime tijd verloren door Wilco te pamperen net als Sam, had vandaag geschiedenis geschreven en samen met Oomen in de top tien gestaan. Noem me een bestuurder die de koers aanvoelt.
26 augustus 2017 15:17
@schipperaar

Gisteren viel er nou niet echt meer iets te beslissen.
Als Barguil toch niet voor het klassement gaat zoals wordt gezegd, dan is het vrij onlogisch dat hij zijn teamgenoten niet helpt.
26 augustus 2017 15:30
@pietertje
Barguil zou een beschermde renner moeten zijn, al veel dichter gestaan hebben en een vd weinigen die wellicht samen met Oomen Froome het vuur aan de schenen had kunnen leggen, nu loopt de achterstand allengs op .
Dumoulin ging twee jaar terug ook niet voor het ak maar sloop er day by day meer in. Had een mooie afsluiter kunnen worden voor en met Barguil die zijn ploeg tijdens de tour dagelijks prees om hun steun maar nu door driekwart verketterd wordt alhier. Hij kleurde de tour temidden van fletse robots.
26 augustus 2017 15:31
@schiperaar
Om nou te stellen dat de ploeg die de Giro heeft gewonnen, groen, bollen etappes in de Tour, en nu een werknemer die zijn woord breekt, naar huis stuurt, schipbreuk lijdt, lijkt mij een tikje overdreven.

@xistnc
Voor een individu als Dumoulin lijkt er voldoende ruimte. En je kunt de vraag ook andersom stellen: moet je het als team accepteren als een individu zich in een teamsport boven het team gaat stellen en alleen nog maar voor z'n individuele belang wil gaan, terwijl er duidelijk andere afspraken vooraf zijn gemaakt, moet je dat dan tolereren? Blijkbaar heeft dat de sfeer binnen het team ook behoorlijk verziekt, als Kelderman en Barguil op de vuist wilden. Moet je hele team dan leiden onder een individu dat de sfeer verziekt?Als de situatie onhoudbaar wordt, dan zou ik kiezen voor het team, niet het individu.
26 augustus 2017 15:31
Als Oomen dit had gedaan dan had men gevonden dat hij ballen had en voor zichzelf had opgekomen.
26 augustus 2017 15:42
Als je echt handig bent als topteam zorg je ervoor dat je zowel Barguil nog lekker laat aanvallen als dat je verder met Kelderman en Oomen nog mooi wat poogt te behalen aan de andere kant. Dit is symboolpolitiek na het zelf keihard wegwerpen van een boomerang (Barguil knechten ? tuurlijk) die je dus aan had kunnen zien komen en daarnaast nog eens kapitaalvernietiging van het zuiverste soort. En dat hele 'team'-gedoe, 'w4all41' en dat type aanverwante meuk, wordt zwaar overschat. Het is juist andersom namelijk dat weergaloze renners als Barguil, Dumoulin en Matthews de rest extra motiveren om hun best te doen.

Is dit in december 2016 al aangewezen als de ronde dat de NL teams zichzelf eens smakelijk voor lul zullen gaan zetten ?

Reacties zijn gesloten.