zaterdag 26 augustus 2017 om 11:47

Sunweb: “Deze beslissing is niet zomaar genomen”

Sunweb heeft Warren Barguil uit de Ronde van Spanje gezet. De 25-jarige Fransman mag niet meer van start vanwege het negeren van ploegorders. “Deze beslissing is niet zomaar genomen”, zegt ploegleider Marc Reef voor de camera van WielerFlits.

Meer wil Reef er echter niet over kwijt. “Wat we nu vooral willen doen, is vooruitkijken”, zegt hij. De ploegleider weigert ook te antwoorden op de vraag of het besluit alleen op basis van de etappe van gisteren is genomen, toen Barguil niet wachtte op zijn kopman Wilco Kelderman, die lek had gereden. “Zoals ik al zei: ik wil graag vooruitkijken en dat we ons daar mee bezighouden.”

In een persverklaring schreef Sunweb eerder dat de koerswijze van Barguil “niet in overeenstemming was” met de doelen van de ploeg. De Franse renner, die volgend jaar voor Fortuneo-Oscaro rijdt, wilde liever aanvallen in de bergen, zoals hij dat deed in de Tour de France.

RIDE Magazine
116 Reacties
Sorteer op:
1 3 4 5
27 augustus 2017 02:37
Hoezo kelderman verder in ontwikkeling? Barguil heeft 4 etappes in grote rondes gewonnen!
Verder lijken veel mensen te denken dat je etappes winnen wel makkelijk erbij kunt doen. Maar je zit dat professionele rittenkapers ritten kiezen en daarnaast echt rusten in andere ritten. Knechten en serieus voor een rit gaan wordt steeds lastiger. Logisch dat iemand voor een rit mag gaan volgens afspraak dat hij niet blij is met paniek beslissing van ploegleiders.
Het lijkt op lange termijn gericht volgens velen hier maar volgens mij is het gewoon korte termijn gewin. Waarom is die 20sec zo belangrijk in de ontwikkeling van kelderman?
27 augustus 2017 02:53
Het gaat helemaal niet om etappes winnen bij Kelderman, maar om zijn ontwikkeling als klassementsrenner, hij is al completer daarin dan Barguil (edit: en hij was als kopman aangewezen voor de Vuelta). Evenwichtig blijven bij voor- en tegenspoed zijn daarbij ook een groot aandachtspunt, heeft Dumoulin ook moeten leren ...
Kelderman gaat in deze Vuelta top 5 rijden ... Barguil is hiertoe nog niet in staat en hij verspeelt ook de kans om zich verder te kunnen ontwikkelen bij Sunweb, helaas voor hem.

edit: maar nogmaals, het gaat deze Vuelta niet over Barguil ... (tenzij hij het niveau van Froome per ongeluk had benaderd?? ... dan was het misschien iets anders geworden)
27 augustus 2017 05:48
Baden Cooke gaf als Vuelta commentator voor de Australische SBS omroep aan dat hij informatie uit het peloton heeft dat erop duidt dat Kelderman and Barguil elkaar absoluut niet mogen en dat die slechte verhouding al jaren bestaat. Barguil vond het daarom helemaal niks dat Kelderman werd gecontracteerd door Sunweb en het heeft meegespeeld bij zijn vertrek bij Sunweb. Hij zei ook dat er nog meer voorgevallen is tussen die 2 wat niet bekend is gemaakt, onder andere een laaiende ruzie tussen de twee na de beruchte etappe waarbij Kelderman tijd verloor door zijn lekke band.
27 augustus 2017 09:17
Barguil heeft al meer top 10 gereden in grote rondes dan Kelderman. Wilco is de betere tijdrijder en Barguil de betere klimmer.
Als Barguil zich niet aan afspraken houdt dan mag je daar een sanctie op zetten, maar uit de koers halen is erover.
Er bestaat trouwens ook nog iets als voortschrijdend inzicht wat betreft een kopman of beschermde renner. Dat Kelderman en Barguil elkaar niet liggen was al eerder bekend. Vorig jaar in de Tour de Suisse en in de Tour de France werd dat al duidelijk. Wilco is een volger en Warren een aanvaller.
Ik vrees dat Sunweb een grote fout heeft gemaakt, maar ze hebben gekozen voor de renner die volgend jaar nog bij hun rijdt en de ander hebben ze te streng gestraft.
Kapitaalvernietiging.
27 augustus 2017 09:31
Missschien bij Sunweb een perswoordvoerder aanstellen in plaats van een hakkelende ploegleider. Trouwens die interviewer kwam ook niet erg sterk over; hij hakkelde gewoon mee !
27 augustus 2017 10:01
@Grote Smurf; wat een fijne bijdrage en ik ben het met je eens. Ook met name over de rol van Kelderman deze Vuelta, al ben ik zelf wat voorzichtiger met verwachtingen wat betreft de uiteindelijke uitslag van het AK. We zien het wel hoever hij eindigd. Sowieso ben ik niet erg van 'verwachtingen hebben' van renners en aanschouw en volg liever gewoon het verloop van de koers en de resultaten. Kelderman is nog jong zit in een groeiproces en sommige hier verwachten en vinden dat hij van alles moet kunnen, zijn dan teleurgesteld en schrijven hem af. Althans zo komen sommige reacties op mij over. Dat zegt meer over hun eigen verwachtingen dan over de wel of niet aanwezige kwaliteiten van de renner. Verder gaat het in deze discussies veel over wat Barguil ten opzichte van Kelderman na laat maar vergeet niet dat andere teamgenoten zoals Oomen ook last hebben van Barguils 'nalatigheid'. Dit treft niet alleen Kelderman maar ook de rest van het team. Het is erg jammer van Barguil en ik ben best benieuwd naar zijn kant van het verhaal. Aangezien hij in de Tour de knechtenrol niet schuwde, heeft deze actie mij verbaasd.

Verder vind ik de wijze waarop Sunweb dit naar buiten brengt respectvol naar alle betrokken renners toe en hoeven wij, hoe graag we dat misschien ook zouden willen, echt niet alles van de hoed en de rand te weten. Sommige zaken zijn privé en dat mag gerespecteerd worden.
27 augustus 2017 10:51
@vlinder
Welke wijze bedoel je?
27 augustus 2017 12:20
@schipperaar; ik bedoel daarmee de woorden die ze gebruiken in hun persbericht en de interviews bij het Ad en hier op Wielerflits.
27 augustus 2017 12:32
@Vlinder, even los van de hele discussie eens of oneens, heb een paar bijdragen van je gelezen en complimenten voor je toon, argumentatie en het omgaan met andere meningen dan die van jezelf.
27 augustus 2017 12:55
@vlinder
Vind niet dat er respectvol wordt omgegaan met een renner die voor 200% krediet heeft opgebouwd samen met Matthews in de Tour.
Wat een vriendenteam was in de tour, en niet gespeeld, lijkt nu een beetje op een op drift geslagen klipper dus misschien is Wilco de stoorzender.
Wat er omgaat in een topsporter weet je alleen als je er zelf aan gedaan hebt en dat mis ik denk bij Marco maar kan er naast zitten natuurlijk.
27 augustus 2017 13:06
@spaakje; dank je... :-)
27 augustus 2017 13:15
@schipperaar; ik snap je punt wel mbt credits voor Barguil maar persoonlijk denk ik toch eerst aan het teambelang en het nakomen van afspraken. Het was nu geen dubieuze situatie van of etappewinst of knechten. Ik krijg de indruk dat je niet veel op hebt met Kelderman en dat mag (en misschien interpreteer ik je verkeerd), alleen ik vind zelf dat hij teveel bekritiseerd word. Maar daarover kunnen we gewoon van mening verschillen. Wat er zich precies tot in detail afgespeeld heeft binnen het team weten wij niet. Ook niet of Kelderman een stoorzender is, dat zijn aannames of invullingen volgens mij. Wie bedoel je met Marco? Is dat Marc Reef?
27 augustus 2017 13:19
@schiperraar; ik denk trouwens dat het per topsporter verschilt wat er in hem of haar omgaat. Het zijn gewoon ook mensen hè, net als jij en ik. En dus in sommige opzichten ook heel verschillend en soms overeenkomstig... Maar wie ben ik ;-) .... in ieder geval geen topsporter hahaha
27 augustus 2017 13:21
@schipperaar; sorry je naam verkeerd gespeld, het is natuurlijk schipperaar
27 augustus 2017 23:01
@Vlinder
Ik ben het helemaal met je eens ... en dank voor je reactie.
PS ik houd zelf ook niet van verwachtingen uitspreken .. liet me misschien even uit de tent lokken door een reactie op mijn schrijven, maar ik spreek wel vertrouwen uit in Kelderman ... en met diens kwaliteiten (en zijn teamgenoten !!) moet hij top 5 kunnen halen.
29 augustus 2017 09:06
@Grote smurf :-) Ach, we laten ons allemaal wel eens uit de tent lokken toch? En als je ermee bedoelt om vertrouwen uitspreken is dat toch alleen maar mooi, mensen presteren vaak beter als ze vertrouwen krijgen. Ik kijk het liefst met geen verwachtingen maar wel met veel hoop, waarschijnlijk net als jij. Dan kan ik heerlijk meeleven en helemaal in spanning zitten en lukt het dan niet... dan vind ik het gewoon heel erg sneu voor de renners en het team. En dan voelt het niet als 'teleurgesteld zijn in' want ze hoeven voor mij persoonlijk niets waar te maken...
1 3 4 5

Reacties zijn gesloten.