Sunweb bevestigt komst Robert Power en Nicolas Roche

woensdag 5 september 2018 om 13:38
Sunweb bevestigt komst Robert Power en Nicolas Roche

foto: Sirotti

Sunweb heeft vandaag bevestigd dat Nicolas Roche en Robert Power de ploeg komend seizoen zullen versterken. Roche tekende een contract voor een jaar, terwijl Power in ieder geval tot en met 2020 voor de ploeg van Tom Dumoulin uitkomt.

Met Roche (34) haalt de ploeg een ervaren kracht binnen, die een ondersteunende rol moet gaan spelen in het klimwerk tijdens de rittenkoersen en de grote ronden. “Ik kijk ernaar uit om me bij Sunweb te voegen en in een nieuwe omgeving te zijn. Ik ben enthousiast over het sportieve project en de rol die ik zal bekleden in de ploeg”, zegt Roche.

Ook de elf jaar jongere Power (23) is gehaald voor het werk in de grote ronden. Voor hem is aanvankelijk een dienende rol weggelegd, maar de ploeg wil hem alles bieden wat nodig is voor de volgende stappen in zijn ontwikkeling. “Ik koos ervoor om bij deze ploeg te tekenen omdat ik de wijze waarop het team opereert erg waardeer. Ik denk dat het een goede omgeving voor mij is om mijn ontwikkeling als renner voort te zetten.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

xistnc 5 september 2018 om 13:47

En gaat Roche nu deze bevestiging weer bevestigen?

0
Javier 5 september 2018 om 13:49

Roche leuke knecht voor Giro/Vuelta. Power kan wellicht zijn vervallen talent demonstreren, ik verwacht dat hij voor de toekomst een goede versterking zal zijn.

0
Marcel1112 5 september 2018 om 13:55

Prima aanwinsten. Mag ik al concluderen dat Dumbrowski niet komt of is dat te kort door de bocht?

0
DemarrErik 5 september 2018 om 14:09

Mooie transfers denk ik! Met name Power een grote verrassing.

Na Kelderman en Vervaeke is dit het derde grote toptalent dat op een dood spoor zat. Hopelijk gaat Power de kant op van Kelderman ipv Vervaeke! (die laatste heeft hopelijk nog wat meer tijd nodig)

0
ChefSpijker 5 september 2018 om 15:12

Dood spoor bij Kelderman lijkt me erg overdreven.

0
Jorco 5 september 2018 om 14:13

Vooral naar aanleiding van het gemopper onder het gerucht over Power en het Sunweb-forum..

Ik verbaas me toch wel over het feit dat er hier topversterkingen verwacht worden. Een deel van hun budget zullen ze echt al gebruiken voor Dumoulin, Kelderman, Oomen en Matthews en de echte toppers gaan natuurlijk niet knechten voor Dumoulin. Net zoals ze dat niet doen voor Nibali, Quintana, Aru, Lopez en andere renners die kans maken op GT winst.
Je moet het dus hebben van goede renners die accepteren dat ze soms moeten knechten maar ook voor eigen kan mogen gaan. En dan heb je nog geluk dat Nederlanders zelf inzien dat het helpen van Tom best een optie is, anders zouden Kelderman en Oomen natuurlijk ook ergens voor eigen kans willen rijden. Roche is een prima knecht, waarom zou hij anders altijd in ploegen rijden waar ze een GT favoriet hebben, en Power was een van de grootste talenten die bij elke ploeg op de radar staat.
Misschien accepteren dat Tom nog geen Froome is, en dat Sunweb zeker geen Sky is en dat je dus niet de nummers 3 tot en met 10 van het klassement kunt halen om Tom te helpen?

0
Scott Sunderland 5 september 2018 om 14:50

Robert Power werd wel nog zesde dit jaar in de Strade Bianchi. Goede prestatie hoor. Maar een grote ronde heeft hij nog niet gereden. Misschien op termijn een goede hulp in de Tour voor Dumoulin maar nu valt daar gezien zijn beperkte ervaring weinig van te zeggen.

Ja Roche. Het kan vriezen of dooien. Je leest overal dat hij klimmer en ronderenner is maar dat is hij niet echt natuurlijk. Twee keer top tien gereden in de Vuelta. Maar niet zo heel recent. Het schijnt dat dit jaar vanwege priveproblemen zo slecht gaat. Misschien kan hij zich herpakken en er nog wat van maken.

0
arjando.ooms 5 september 2018 om 15:16

Laten we wel wezen. Tom heeft twee enorm sterke medekopmannen van het kaliber Sky dat hem ondersteund in een grote ronde per jaar (mits in orde). Meer kan hij bij geen een world tour team uitgezonderd Sky niet krijgen. Wil hij (nog) meer ondersteuning dan zal hij dus naar Sky moeten.

Wat me opvalt. Sunweb en TD hebben zich nog helemaal niet uitgelaten over de kwestie. Sterk.

0
ghostwriter 5 september 2018 om 16:40

Als Kelderman en Oomen in de Tour voor Dumoulin gaan knechten wie rijdt dan de Giro als kopman?

0
Merlinappa 6 september 2018 om 08:19

@ghostwriter
Kelderman of Oomen. Volgens mij hebben Dumoulin en Froome laten zien dat je in beide rondes goed kan zijn dit jaar.

0
hahostolze 5 september 2018 om 16:30

Ik citeer Spekenbrink: ‘Na Roche, Power en drie al eerder aangekondigde neoprofs, versterkten nog minimaal drie renners de ploeg: twee aanwinsten en één belofte uit de opleidingsploeg’ – Dus dat worden Marc Hirschi en nog twee. Ben benieuwd (Mohoric en Buchmann).

0
jvh93 5 september 2018 om 16:50

Wel opvallend dat ze dan maar weer 25 renners hebben komend seizoen

0
Javier 5 september 2018 om 17:59

Kleine kanttekening: Spekenbrink verwijst bij deze aankopen expliciet naar ‘hardrijders voor in de klassiekers en voor in de sprinttrein’. Mannen van het kaliber Hofstede, Teunissen verwacht ik dus.

0
ghostwriter 5 september 2018 om 16:37

Roche is een goede vervanger voor Geschke maar Power is een extra talentvolle klimmer waar Dumoulin volgend jaar nog niets aan zal hebben in de Tour. Wel een groot talent voor de toekomst.

0
jvh93 5 september 2018 om 16:40

Komen volgens artikel op nos.nl nog zeker 2 nieuwe mannen en 1 uit de opleidingsploeg. Ga er dus maar vanuit dat hirschi de overstap naar de profs gaat maken

0
west 5 september 2018 om 17:07

Er mist nog steeds een echte top-klimmer die ook top 10 kan rijden. Iedere grand-tour winnaar de laatste 20 jaar heeft er zo een in zijn ploeg gehad. Of ze moeten Kelderman weer gaan slachtofferen…

0
Kruisberg 5 september 2018 om 17:08

Je spreekt jezelf tegen

0
Drossard Kudus 5 september 2018 om 17:34

Ik loop wel warm voor Power naar Sunweb. Zo kan hij in de schaduw van de kopman groeien na enkele lastige jaren. Misschien nog te licht om als meesterknecht te fungeren, maar dat is ook niet nodig als Wilco en Sam volgend jaar in dienst van Tom in worden gezet. Prima voor het werk tot de voorlaatste of laatste col.

0
IlPirata 5 september 2018 om 17:44

Power een goede keus. Toch moet er nog 1 goede klimmer bij die Dumoulin kan bijstaan in het hooggebergte, laatste 10 van de groep. Type Nieve.
En/Of Kelderman en Oomen moeten willen deelnemen in Dumoulin zijn tourploeg en dus ook op de tour pieken.

0
fietsvriend 5 september 2018 om 17:50

Hoop vooral ook dat ze bij Sunweb niet alles op Tom's Tour gaan gooien. Als ik Kelderman zo zie rijden in de Vuelta, echt een heerlijke renner die altijd voor eigen kansen moet blijven kunnen gaan in grote ronde's (Giro of Vuelta).
En uiteindelijk Oomen ook.

0
Javier 5 september 2018 om 17:58

Mee eens, maar als je het NOS-artikel bekijkt krijg je een tegenovergestelde indruk.

0
Joachim Agostinho 5 september 2018 om 18:29

Kelderman en Dumoulin komen heel goed overeen en Wilco heeft er geen enkel probleem mee om voor Tom te "knechten". Daarnaast is de TdF met afstand de belangrijkste koers van het jaar, daar moet je met je beste renners aan de start verschijnen.
Maar waarom niet twee kopmannen zoals Kruijswijk en Roglic, daar valt toch ook niemand over?!
Saillant is natuurlijk dat Kelderman hier tot voor kort nog door diverse lieden als "onbetrouwbaar" werd betiteld omdat hij "altijd" valt.
Het kan verkeren!

0
Sonsbach Allstars 5 september 2018 om 19:45

Tussen Power/Roche en top 10 klassementsrenners zit nog een hele groep renners waarvan een aantal beschikbaar zijn en die gewend zijn om te knechten.

0
wielrenner 6 september 2018 om 08:29

Waarom iemand oppikken die op een dood spoor zit? Als topploeg pik je toch een topper op die gelijk inzetbaar is. Die Power heeft in het verleden misschien leuk gereden maar net als Vervaeke, zijn ze, zonder het van zichzelf te weten, al opgebrand.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone