Strade Bianche: Jumbo-Visma kondigt ploeg rond Wout van Aert aan

vrijdag 5 maart 2021 om 11:57
Strade Bianche: Jumbo-Visma kondigt ploeg rond Wout van Aert aan

Wout van Aert als winnaar van Strade Bianche - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft bekendgemaakt welke zeven renners zaterdag aan de start staan van Strade Bianche. Speerpunt van de ploeg is Wout van Aert, die vorig jaar op een glansrijke manier de wedstrijd over onverharde wegen wist te winnen.

Van Aert verkende gisteren samen met Tobias Foss, Robert Gesink, Chris Harper, Nathan Van Hooydonck, Timo Roosen en Paul Martens het parcours van Strade Bianche. Na afloop stond hij de media te woord en liet hij weten klaar te zijn voor de Toscaanse klassieker. “Ik heb zeker de laatste week mooie stappen kunnen zetten. Het zit allemaal goed met het gevoel en de wattages.”

“Hier komen nog veel meer gasten samen dan tijdens het openingsweekend. Je moet die twee gasten (doelt op Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe, red.) zeker in het oog houden, maar het is één van de sterkste deelnemersvelden die we dit jaar te zien krijgen. Het is verstandig om meer jongens in de gaten te houden.”

“Er doen traditioneel veel klimmers mee. Ik vind dat heel mooi en dat toont aan hoe belangrijk deze wedstrijd is geworden”, aldus Van Aert, die zaterdag zijn eerste wegkoers van het seizoen zal betwisten. De klassiekerspecialist verbleef de voorbije weken voor een trainingsstage op het Spaanse eiland Tenerife.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor Strade Bianche (6 maart)
flag-be Wout van Aert
flag-no Tobias Foss
flag-nl Robert Gesink
flag-au Chris Harper
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-nl Timo Roosen
flag-de Paul Martens

Dit artikel delen:

65 Reacties

moa 5 maart 2021 om 12:07

Blijft een van de zwakste opstellingen uit de WT. Jammer

harryjohan71 5 maart 2021 om 12:12

De opmerking die was te verwachten.

S. Morgenstern 5 maart 2021 om 12:19

Een oud winnaar met in dienst; de vierde uit de UAE, een renner die hier zijn laatste deelname bij de beste vijfentwintig zat, een renner die in Omloop op de klimmen bij de beste twintig hoorde, een oud winnaar van de ronde van de toekomst en een renner die toptien heeft gereden in de Canadese WT-wedstrijden.

Lijkt me sterk dat dit één van de zwakste opstellingen zal zijn.

KimJungPoels 5 maart 2021 om 12:24

Maar het is dan ook lang weer niet zo sterk qua ondersteuning voor die oud winnaar als jouw staaltje scorebordjournalistiek doet vermoeden.

Verder ben ik het wel eens dat het onzin in hoor. Van Aert alleen al is beter dan wat de meeste WT teams opstellen. Maar 1 echte zekerheid als knecht zou niet vervelend zijn. Iemand waarvan je weet dat de kans behoorlijk is dat ie de finale mee kan rijden.

S. Morgenstern 5 maart 2021 om 12:35

Ik weet niet wat mijn opsomming doet vermoeden. Ik denk dat als je er reëel naar kijkt, dat je kunt concluderen dat ze hier een prima ploeg in dienst van Van Aert opstellen.

Vinyakke 5 maart 2021 om 12:41

Een goeie jumbo-renner in de omloop, die heb ik wel niet gezien hoor! Verder vind ik deze ondersteuning nog wel ok. In Vlaanderen zal het erger zijn.

Richard van Hoof 5 maart 2021 om 12:46

Bij de eendagskoersen ziet ieder team er bleekjes uit in vergelijking tot DQS.

kelderfan 5 maart 2021 om 12:51

UAE ziet er niet bleekjes uit met de nr.2 van vorig seizoen en Pogacar.
Die wacht op de laatste klim.

S. Morgenstern 5 maart 2021 om 12:57
Quote:
Een goeie jumbo-renner in de omloop, die heb ik wel niet gezien hoor!

Van Hooydonck viel op De Muur terwijl hij in tiende positie zat, moest zich helemaal achteraan het pak weer in gang trekken en in de afdaling terugkomen, maar kwam vervolgens alsnog als twaalfde boven op de Bosberg. Allemaal zaken die niet opvielen, maar wel duidelijk maken dat hij daar zeker bij de beste twintig renners op de klimmetje hoorde.

Groetjesaandevoetjes 5 maart 2021 om 13:20

Ineos, UAE, DQS, Trek hebben betere ploegen in de breedte inderdaad, maar voor de rest heeft JV gewoon een prima team hier aan de start. Dus behoren ze nog lang niet bij de 'zwaksten'.

Murcia 5 maart 2021 om 13:42

Ploeg is natuurlijk goed genoeg om Wout bij te staan en als moa het Wuyts argument van stal gaat halen, “waarom rijdt Roglic hier niet?” dan weet je wel weer genoeg. De ploeg neerhalen ipv echte zorg over de ondersteuning.

Chippen 5 maart 2021 om 14:21

zwak vind ik overdreven, maar prima eveneens. dit is gewoon zeer middelmatig. goed genoeg om hem tot de aanloop naar de finale bij te staan om dan gezamenlijk af te haken, wat bij een ploeg met deze status eigenlijk niet goed genoeg is

zietemgaan 5 maart 2021 om 15:31

“Die wacht op de laatste klim.” (ivm Pogacar): de Strade is niet echt de koers waar renners wachten op de laatste klim (Siena binnenrijden) he. Pas op, ik denk dat hij kans maakt, maar niet door afwachtend te koersen.
en on topic ivm zwakte Jumbo: het is niet echt een afstoppingskoers he: de Strade is zo zwaar dat het gaat om overleven, de enige ploegenstrategie die hier kan tellen is de één na de andere laten demarreren zodat de rest moet achtervolgen. Daar zullen DQS en Ineos ideaal voor zijn samengesteld. En in die zin is dit idd een zwakke Jumbo opstelling.

Peter Lippens 5 maart 2021 om 17:16

mee eens en als je dan bekijkt hou Wout vorig jaar moest in dienst rijden in de TDF, snap niet dat hij bij TJV wilt blijven of hij stuurt regelrecht op een burnout, Matje is wat dat betreft een stuk verstandiger.

Romāns Vainšteins 5 maart 2021 om 12:16

Dit team moet gewoon even goed in staat zijn om van Aert af te vuren als dat Alpecin dat met Emmy Vanderpee gaat doen. Ontloopt elkaar nauwelijks waarbij ik de Jumbo equipe wat meer heuvelvaardigheid toedicht en de haarjongens iets meer ondergrondaffiniteit.

Ward 5 maart 2021 om 12:43

Emmy Vanderpee :)

klootje kriekeljon 5 maart 2021 om 13:06

Mag wel iets meer respect voor die jongen. Je hebt het niet zo voor hem, maar om nou elke reactie even het duimpje op zijn achterhoofd te zetten alsof hij zomaar een renner is is ook wat flauw.

Jij bent eigenlijk de enige die hem niet graag ziet koersen volgens mij. Los van voorkeur van renner.

joowii 5 maart 2021 om 13:59

RV geeft volgens mij gewoon wat tegengas als de adoratie een te grote vlucht neemt bij het publiek. Niks mis mee – qua koersstijl doet Emmy volgens mij exact wat RV graag ziet. Tot zover mijn beschouwing.

Romāns Vainšteins 5 maart 2021 om 16:07

Ik vind hem een tof coureur maar qua uitstraling en de adorerende aanhang is het niet helemaal mijn straat, net zoals er zijn die van Avermaet niet volledig pruimen.. MvdP heeft bijna altijd meerwaarde in de koers , of het nou heerschen , faelen, heroïek dan wel dramatiek betreft. Mede daarom is het een ideaal mikpunt om nu en dan eens mee aan de haal te gaan, zoals sommigen dat weer met Evenepoel hebben, zeg maar.

klootje kriekeljon 6 maart 2021 om 07:35

Dan ist gied ;)

kelderfan 5 maart 2021 om 12:48

Ha, ha, die RV toch. Tot de 1e. gravelstrook zit Woutie goed omringd en dan mag hij ’t verder zelf oplossen met hulp van maatje Poelie.

moa 5 maart 2021 om 13:06

klopt. als hij pech heeft, wie gaat hem dan bijstaan om terug vooraan te geraken…

Zelfs met een Teunisse, overschat in mijn ogen en er is ook niet veel knecht aan, is er niemand die als schaduwkopman kan fungeren. Bij andere teams (muv Alpecin, uiteraard, geen WT) is er overal minimum 1 schaduwkopman en dan nog 1 a 2 superknechten.

Het ligt niet aan het budget van JV, ik concludeer dan maar dat het een bewuste keuze is.

daar is ie weer, schrijven jullie, tja. bij de klimploeg kan de helft van de ploeg de ronde winnen als ze aan de start komen. bij de klassiekerploeg … kan de helft van de ploeg misschien aankomen.

Napoleon 5 maart 2021 om 13:10

@kelderfan
Denk jij serieus dat bijv. Gesink er al 20 km na de start vanaf ligt? Of zit je weer eens uit je nek te kletsen?

klootje kriekeljon 5 maart 2021 om 13:13

Wat ook logisch is Moa. Want hier is meer een wielercultuur die op klassementen en grote ronden gericht is.
Kwestie van keuzes maken, meer niet. Waar wil je als sponsor vooral exposure. Dat soort gedoe.

En in Vlaanderen lijkt het soms wel eens dat het seizoen enkel om het voorjaar draait. Vandaar ook de taggenevijftig koersen op zoveel bij zoveel kilometer van dezelfde steenpuisten. Vinden we bijna allemaal leuke koersen, maar even afstand nemen doet de blik hier wellicht wat minder vertroebelen.

moa 5 maart 2021 om 13:22

@klootje kriekeljon

pertinent onjuist. wat heeft dit met het klassieke vlaamse voorjaar te maken? kijk naar de andere teams: fuglsang, alaphilippe, pogacar, buchmann, mollema.

ik heb het over de ondersteuning. die kan ook van roglic en andere komen.

of rijdt WVA volgens jou geen grote ronden?

NB als je er te ver vanaf staat, dan zie je niets meer

harryjohan71 5 maart 2021 om 13:46

@Moa Als er 4 renners van de ploeg aan de finish komen is dat voor alle ploegen veel. Het doel van knechten is niet om de finish te halen, maar om hun kopman op de afgesproken momenten goed te ondersteunen. Vorig jaar heeft bijvoorbeeld DQS dat in ieder geval niet goed gedaan. Ze hebben hun kopman laten zwemmen. Alle knechten zijn afgestapt en Stybar ging zijn eigen gang. Maar jij zal wel zeggen dat vorig jaar niet telt en de ondersteuning van DQS vorig jaar prima was. Vergeleken met vorig jaar is de bezetting van JV in deze wedstrijd beter geworden. Voor JV geldt dat ze het team aan het opbouwen zijn en geen toppers (kunnen) kopen, m.u.v. Dumoulin. Hoe jij er bij komt dat JV voldoende budget heeft, om maar toppers te kopen kan ik niet volgen.

klootje kriekeljon 5 maart 2021 om 13:50

Dat was al duidelijk. Jij blijft het apart vinden dat van Aert niet goed genoeg omringd wordt. Hoeveel klimmers werden er bij QS matig ondersteund door de jaren heen? Andere wielerlanden, andere prioriteiten.

Maar voor de van Aert-liefhebber snap ik de frustratie wel. Toch denk ik dat juist de Strade een koers is waar je met een ploeg zoals van Aert nu prima ondersteund wordt. De besten komen toch bovendrijven op de grindpaden. Alleen zoals genoemd, de luxe van een meesterknecht bij een gevalletje materiaalpech kan wel heel zwaar wegen. Maar van Aert is een eenmansploeg, zoals VDP dat ook is. Die redden zichzelf prima met (arguably) slechte ploeg om zich heen.

edit: overigens altijd beetje vervelend als mensen hun reacties later gaan aanpassen, zo verander je de nuance van de discussie. Zet er dan iets bij om dat duidelijk te maken.

moa 5 maart 2021 om 14:05

wat heeft dit met de klimploeg van DQS te maken en wanneer was een klimmer van DQS topfavo om een ronde te winnen? waarom blijf je op een cultuurverschil hameren tussen NL en BE? het heeft te maken met de kopmannen die er zijn in een ploeg. Klimploeg DQS zal nu wel wat beter zijn dan paar jaar terug, de logica zelve.

Wat een taboe om de klassieke ondersteuning van JV ondermaats te noemen zeg.

klootje kriekeljon 5 maart 2021 om 14:26

Taboe? Niks aan de hand hoor.

Er wordt gehamerd omdat je het punt lijkt te missen. Andere wielercultuur, andere doelgroep, andere prioriteiten. Je moet als Plugge of Kees/Mieke denken. Niet als Lefevere of Jonas/Goedele.
Je verbaast je over zaken die in spiegelbeeld bij bijv. een QS gesteld kunnen worden. Daar zie je jaarlijks voorjaarsploegen met enkel kopmannen of meesterknechten. En dat alleen maar voor de maanden maart-april, als je de kermiskoersen niet meetelt. Snijd dan wat in de voorjaarsploeg om een echte klassementsploeg op poten te zetten. Vind ik niet he, maar net zo goed een non-discussie volgens mij.
En de Urans/ Martins van deze wereld waren echt niet minder dan Gesink of Kruijswijk zoveel jaar terug. Bovendien is er pas sinds kort rond Alaphillipe inderdaad wat betere ondersteuning.

De focus ligt al jaren op klassementen bij Jumbo en voorgangers. En door dat proces is het ultieme doel bij de ploeg een nr 1 plek in de Tour geworden. Iets dat de laatste jaren zo geëvolueerd is.
Want die favoriet voor de overwinning, die hadden ze voorheen nooit en toch was dezelfde focus op klassementen er altijd al.

Eigenlijk, vind ik het maar raar dat je je er over verbaast. Maar goed.

tendam 5 maart 2021 om 14:27

@moa
Dat taboe is er niet, sterker nog: jullie Vlamingen plempen hier bijna elk topic over Van Aert vol met die opmerking :) Het heeft er ook mee te maken dat jullie in België die ploeg eigenlijk niet zo goed kennen. Hoeveel onzin er in de Vlaamse media over Jumbo wel niet wordt beweerd, en dat heeft natuurlijk ook z’n weerslag op het publiek. Een Chris Harper zal jullie bv. weinig zeggen, terwijl gelijkaardige renners van QS of Lotto al hun eigen fanclub in Vlaanderen hebben.

Jooop 5 maart 2021 om 14:34

Van Aert was akkoord met de ondersteuning. Uitvallen van Teunissen en Dumoulin maakt in een aantal koersen de ondersteuning matig. Deels is dus onvoorzien, en voor het andere heeft Van Aert bewust gekozen. Bovendien alleen maar mooi als de toppers niet ook nog een keer kunnen rekenen op de beste ondersteuning. Het is alleen vervelend als je koers alleen leuk vindt als je favoriet alles wint. Heb je nu wel mooi de mogelijkheid om de gele rakkers daar de schuld van te geven.

moa 5 maart 2021 om 15:34

@klootje kriekeljon en tendam

omdat ik blijkbaar diegene ben die het niet snap, slimme kerels zijn jullie toch he. graag antwoord op de vraag waarom er hier niemand is over de door jullie zo bejegende tourploeg?

dat is mijn punt. en zoek nu zelf maar naar bij DQS, UAE, INEOS en andere topploegen. daar staan ze wel aan de start.

klootje kriekeljon 5 maart 2021 om 15:55

Elke ploeg bepaalt dat voor zich. Ik kan daar moeilijk antwoord op geven, wel een voorstelling van maken. Waarschijnlijk mag Roglic heel veel zelf uitstippelen qua programma, zou hij hier willen starten was dat wel gebeurd waarschijnlijk.

Als WvA nu wint morgen, is dat dan ondanks of mede dankzij zijn ploeg? En als Bernal morgen zijn voorbereiding op de Tour om zeep helpt door een valpartij in een afdaling op het grind, wat vindt de wereld dan van het opstellen van je Tourfavoriet? En wat dán over de beslissing om je Tourploeg (waar bij Jumbo het seizoen hoofdzakelijk om draait) in deze koersen niet in de loterij te gooien?

Kep er niet zo'n uitgesproken mening over als jij, maar vind wel dat er genoeg tegenin te brengen is op wat je stelt. Meer niet.

Het zijn wel stoere beslissingen van die andere ploegen, dat kan je wel zeggen.

Gitan 5 maart 2021 om 16:19

Voor Bernal is dit waarschijnlijk een repetitie voor de rit over onverharde wegen in de aankomende Giro. Niettemin benieuwd hoe de Colombiaanse Hank Moody hier voor de dag komt.

Murcia 5 maart 2021 om 16:28

@moa
De reden dat Primoz er niet is lijkt mij gelegen in zijn kans om de laatste grote voorjaarskoers van een week die hij nog niet heeft gewonnen dit jaar wel op zijn palmares te zetten. Kruijswijk heeft baat bij veel kilometers om een goed seizoen te draaien dus zijn rondes te prefereren boven eendagswerk. Tony is in de rondes de vaste maat van Primoz en dus ook voor hem P-N. Kuss heeft als doel dit jaar om vaker als kopman voor het rondewerk te presteren en mag dit gaan bewijzen in Catalonië. Teunissen is geblesseerd en Bennett wordt naar P-N gestuurd als meesterknecht voor Primoz. Men maakt keuzes net zoals bij andere ploegen.

klootje kriekeljon 5 maart 2021 om 16:34

Overigens zal de komst van Dumoulin direct effect hebben gehad op het bouwen van een voorjaarsploeg rond Wout van Aert en andere beleidsmatige beslissingen. En mocht Dumoulin nu niet meer terugkeren als renner, grote kans dat er dan alsnog versterkingen komen voor van Aert.
Dumoulin was een onaangekondigde buitenkans, geen bouwsteen die al op papier begroot was als potentiële versterking.

Denk je ook niet?

Derrick 5 maart 2021 om 17:41

Het wordt zielig om te lezen, steeds opnieuw dat ophemelen van de voorjaarsploeg van Jumbo. Het is gewoon een tegenvallende selectie, zeker als je zo’n kopman in huis hebt.

Murcia 5 maart 2021 om 17:50

Niks zieligs aan, nergens wordt de voorjaarsploeg hier opgehemeld maar wel stelling genomen tegen het idee dat Wout hier op stap is met zes kneuzen die overbleven bij gymnastiek. Verder zijn sommigen kennelijk nog steeds aan het verwerken dat Wout bijtekende bij die Hollanders waar hij zich en dat blijkt uit alles bij thuis voelt.

Derrick 5 maart 2021 om 17:55

We zullen morgen zien hoe ze het er vanaf brengen…

Murcia 5 maart 2021 om 17:59

Dat zullen we inderdaad maar ook dat zal de meningen niet doen veranderen ben ik bang. Wint Wout dan doet hij het ondanks zijn ploeg en wint hij niet dan ligt het aan zijn ploeg. Net als bij vele onderwerpen is de beoordeling al ver van te voren opgemaakt.

Derrick 5 maart 2021 om 18:22

Er zijn ook heel wat andere leden die het niet zo stereotiep zien.

madeinstars 5 maart 2021 om 13:58

Iedere journalist in het internationale wielerwereldje: Jumbo is bij de top 3 beste ploegen ter wereld.

Wielerflitsforum na elke bekendmaking van de selectie: Dit is de slechtste ondersteuning van een kopman die ik ooit gezien heb in een world tour wedstrijd.

Lachen altijd weer.

moa 5 maart 2021 om 14:01

beste klimploegen, klopt

wat was je punt? lachen, tja, blij voor je, inhoudelijk nog iets?

Murcia 5 maart 2021 om 14:06

De mensen die dit roepen weten dan dat ze de meeste reacties krijgen. Het wordt hier nooit drukker dan bij stukjes over Wout, TJV, Matthieu en Evenepoel/Lefevere. De oude wetmatigheid van provoceren en reageren. Een paar mensen gaan er altijd met serieuze argumenten voor of tegen op in. Maar het doel van sommigen blijft gewoon het uitlokken van reacties om dan verontwaardigd te gaan doen over de heftigheid van het tegengas en dat is inderdaad soms vermakelijk maar meestal vermoeiend.

KimJungPoels 5 maart 2021 om 14:16

Dat valt best wel mee allemaal. Er zit een enkeling tussen die alles van Jumbo afkraakt. Dan zit er een enkeling tussen die alles van Jumbo de hemel inschrijft. En de rest zit er ergens tussenin.

Jumbo heeft een aantal van de beste kopmannen ter wereld. Met name Roglic en van Aert. Ze hebben een aantal hele goede schaduwkopmannen en knechten, met name rond Roglic. En ze hebben een aantal grote talenten met name voor de sprints en het klim/heuvelwerk.

De omkadering van Wout in het eendagswerk is wel gewoon het zwakste punt. En hoewel het nog steeds ok is is het wel logisch dat er wat kritiek op is. Zeker met het wegvallen van Teunissen is er gewoon heel weinig zekerheid dat Wout diep in de finale nog eens kan profiteren van een helpende hand in een geel zwart shirtje.

Gitan 5 maart 2021 om 14:29

Komt erbij dat een aantal mensen vastzitten in user a heeft QS zitten afzeiken, dus zeik ik nu maar TJV af. En omgekeerd. Als het ware om alles in evenwicht te houden.

Dit soort wederzijds provoceren probeer je best volledig te negeren, al lukt het me ook niet altijd.

Davide Lappartiente 5 maart 2021 om 14:49

Hou nog wat inkt over voor de haarscherpe analyse na de koers, jongens!

Massimo Bataille 5 maart 2021 om 15:05

Een klassieke kern vergelijken met QS mag je niet doen, deze staan op eenzame hoogte.
Net zoals Jumbo en Ineos een klasse apart zijn in het klimwerk.
Maar een kopman als Van Aert (top-3 klassieke renner ter wereld ) verdient op zijn minst wel 1 goeie luitenant en dat is niet altijd zo evident (nog minder zonder Teunissen).
Ik hoop dat Gesink nog een eindje meekan en dat Harper zijn goeie benen van UAE meeneemt, maar voor de rest zie ik niemand in de laatste 50km komen.
Maar ook wel niet onbelangrijk, Harper kwam bergop binnen met mannen genre Hermans, Meintjes en Powless. Nu niet zo indrukwekkend (ook niet slecht).

flores 5 maart 2021 om 15:22

Wout heeft een betere ploeg bij zich dan Mathieu, 100 % beter , bv alleen Geesink is beter dan ,alle ploegmakkers van Mathieu.

xistnc 5 maart 2021 om 16:24

Maar die start op zijn fatbike met een fototoestel om zijn nek. Dus daar heeft Wout ook al niks aan.

platteprijs 5 maart 2021 om 17:22

Anton, ja dat was me een kerel. Dan had Wout geen kind aan de tegenstand gehad

hAl 5 maart 2021 om 15:28

Foss is gewoon een toprenner in the making en Harper had een uitstekende VAE ronde.
Deze mannen en Gesink kunnen echt wel een tijdje mee met van Aert in dit pittige heuvellandschap

RLM 5 maart 2021 om 15:33

Als ik mij Strade Bianche nog goed kan herinneren, dan was dit altijd al een koers geweest waar de kopmannen zeer vlug alleen kwamen te zitten. Dat was vorig jaar niet anders, en dit jaar zal dat naar alle waarschijnlijkheid ook niet zijn.

Hetgeen wat ik hierboven soms lees is dat WVA een topper mist naast hem om hem te ondersteunen. Een topper ernaast is een halve rivaal, het kan handig zijn, maar zo-iemand gaat heus niet zonder morren zijn wiel afstaan omdat deze zelf het gevoel gaat hebben dat hij kan winnen. Dat hebben renners als een Foss en een Martens niet, omdat de kans dat zij met de bloemen naar huis mogen haast miniem is, dus die gaan zich volledig geven voor hun kopman.

Overigens zijn er heus niet zo veel ploegen met een beter team dan Jumbo. GVan Avermaet heeft one-hit-wonder Calmejane bij zich, VDP heeft een Meurisse die wel iets kan uitsteken, Fuglsang is Fuglsang en als hij niet valt, is Felline nou ook niet echt zo sterk, Bahrain heeft niemand die echt kan winnen, Bora zit zonder Sagan en Schachmann, en de anderen kunnen waarschijnlijk enkel volgen, EF heeft Bettiol, een bejaarde Langeveld (te vergelijken met JV, al is Bettiol minder dan WVA), Groupama mag me verbazen met Geniets, al is Küng nou niet de meest explosieve, en daar moet WVA wel mee meekunnen, DSM is nou ook niet geweldig, Trek heeft hetzelfde als Groupama met een Mollema die niet echt zo explosief is, Formolo viel tegen in UAE tour, en dan zijn er nog een heel deel ploegen die niet echt een rol spelen. Uiteindelijk is enkel Quickstep (maar die zijn dan ook wel echt buiten categorie) en Ineos (al is Bernal debuterend en Kwiat gevallen) beter.

Cayolle 5 maart 2021 om 15:43

Helemaal eens met met name de eerste twee alinea's. Verder veel hoogtemeters deze koers, dus als je 'meesterknechten' dan toch heel belangrijk vindt, kan je aan iemand als Gesink wel eens (veel) meer hebben dan aan een snelle man als Theunisse.

nasibal 5 maart 2021 om 19:57

Nu onderschat je Theunisse toch hoor, die was wel echt heel erg goed in zijn tijd.

Romāns Vainšteins 5 maart 2021 om 16:12

Het is ook lastig inschatten af en toe. Als Gesink een topdag heeft en ineens Harper en/of Foss goed gravel blijken te kunnen rijden lul je nergens meer over.

VespavanBern 5 maart 2021 om 16:39

Tja, zoals verwacht een super matige selectie rondom Wout. Heb je iemand in de ploeg die alle monumenten kan winnen, omring je die met deze renners. Niks slechts naar harper of gesnik, maar dat zijn gewoon niet de mannen voor dit werk. En al helemaal niet voor straks de RVV of PR. Ik begrijp de keuzes die JV maakt absoluut niet. Ze kunnen wielerhistorie schrijven door als eerste ploeg in het moderne wielrennen alle monumenten op hun naam te schrijven, maar in plaats daarvan zetten ze alles (en dat voor een 2e keer op een rij) op de tour. Ik weet niet of Jumbo het zelf wel doorheeft, maar Roglic behoort normaal gesproken niet bij de top 3 van de wereld in het grote ronden werk. Vorig jaar wel, maar als dit jaar gasten als Bernal hun gebruikelijke niveau weer halen, word tijd pakken in de bergen gewoon ontzettend lastig. Dan denk ik niet dat Roglic bij de beste 3 bovenkomt. De tijdrit van Roglic is ook niet meer wat het ooit geweest is.
En stel je voor dat het deze zomer dan wél lukt. Ze winnen de tour met Roglic. Dan hebben ze nog steeds iets heel knaps gedaan, maar iets wat wel ieder jaar gebeurd. Ja, het komt in de wielerhistorie, maar lang onthouden word het niet. De tour winnaar van 1975, thenevet vs Roger de vlaeminck, de man die geschiedenis schreef en in die periode 4x Roubaix won. Ik zou het antwoord wel weten.

Romāns Vainšteins 5 maart 2021 om 16:49

Thevenet, wat een klasbak was dat ja!

Murcia 5 maart 2021 om 16:59

Wat betreft Roglic kan ik het alleen maar met je oneens zijn. Hij is geen Top 3 renner zeg je terwijl hij in de laatste twee jaar in elke grote ronde die hij reed op het podium eindigde. Twee keer winst, 1 keer tweede en 1 keer derde. Dus Bernal krijgt het voordeel van de twijfel maar hij niet? Verder kun jij de Tour winst wel niet zo belangrijk vinden maar daar denken de meesten toch echt anders over. Joop won talloze koersen en de Tour slechts 1 keer maar waardoor blijft de naam Zoetemelk hangen? Juist!

harryjohan71 5 maart 2021 om 17:10

Vorig jaar waren ze 2 keer 1e en 2 keer 2e in de monumenten. Tevens het 6e monument volgens velen gewonnen. Dit met heel zwak klassiekerploeg. De ploegleiding moet dan wel fantastisch zijn als de renners zo zwak zijn.

platteprijs 5 maart 2021 om 17:12

mwah, Thevenet was voor mij iets te verzot op cortisonen. Dat blijft vooral hangen

Massimo Bataille 5 maart 2021 om 18:16

Ik vind Roglic zeker wel behoren tot de top van de klassementsrenners ( en zeker meest constante), maar vorig jaar viel alles wel mee voor Jumbo Visma ( maar geluk dring je ook wat af zeker).
Ik weet niet of Van Aert al top ging zijn tijdens de klassiekers in Maart-April ( nog uit blessure kerend ).
G.Bennett rijdt bij een normale Lombardije niet naar de 2e plaats.
In LBL is roglic normaal geen 110%, maar nu met supervorm uit TdF. En dan nog moest Alaphil rare dingen doen (want Roglic was eigenlijk traagste uit dat groepje).
Maar ze hebben natuurlijk wel al die grote overwinningen binnen en ze hebben natuur met Roglic en Van Aert 2 vd beste renners ter wereld.
Maar ik denk dat iedereen wel akkoord kan gaan dat Van Aert nog wel iemand verdient naast hem voor het klassieke werk

harryjohan71 5 maart 2021 om 18:54

@Massimo Bataille Dat Jumbo Visma nu een goede vervanger voor de vertrekkende Martens en Wijnants voor de klassiekers dient te halen kan ik volledig mee eens zijn. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat ze hun eigen renners een kans geven om zich te bewijzen. Vorig jaar was zoals je terecht zegt een raar jaar. Dit jaar hebben ze Van Hooydonck, Affini en Dekker gehaald voor de klassiekers. Dit is gewoon een stap naar een beter klassiekerteam. Kooij viel trouwens ook niet tegen in de klassiekers die hij heeft gereden. Ze hebben nu ‘pech’ met Dumoulin en Teunissen. Ik heb het niet zo op om namen te halen van renners die zich in het verleden . De vooral Belgische namen die hier steeds genoemd zijn, hebben zich tot op heden niet echt getoond in het beperkte aantal klassiekers die er tot op heden verreden zijn, m.u.v. Vanmarcke. Zoals hier het team als zwak wordt weggezet, kan ik me gewoon niet in vinden. Eerst maar eens afwachten hoe de huidige selectie presteert, op basis daarvan zal JV wel door selecteren. Net zoals ze afgelopen jaar hebben gedaan met Van der Hoorn en Lindeman. Welke renners dit jaar weer gewoon onderdeel zijn van klassieke teams van andere World Tour ploegen.

Jacco van Stierop 5 maart 2021 om 17:27

Vraag het maar aan Hennie Kuiper. Die won 4 van de 5 monumenten maar hij zal je vertellen dat hij ze zo in wil ruilen voor 1 keer Tourwinst. Zo is althans de beleving in Nederland.
Of de gemiddelde Nederlander erg opgewonden wordt mocht Roglic de Tour winnen is een ander verhaal.

Poeksel 5 maart 2021 om 17:53

Moa, wat zijn de sterkste negen WT-ploegen die meedoen volgens jou?

Headlines

Materiaalzone

Populair