Stölting Service Group stopt per direct

vrijdag 16 december 2016 om 11:48
Stölting Service Group stopt per direct

foto: ©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Het doek is gevallen voor Stölting Service Group. De Duitse ProContinentale-ploeg zou komend seizoen een stapje terugzetten naar Continentaal niveau, maar dat plan gaat niet meer door. Stölting Service Group, dat sponsor en eigenaar van de ploeg is, trekt de stekker uit het wielerproject.

Het besluit om volledig met de ploeg te stoppen is volgens Stölting Service Group genomen op sportieve en economische gronden. Twaalf van de zeventien renners zijn vertrokken en nieuw Duits talent werven zou lastig zijn vanwege het aantal Duitse opleidingsploegen, zegt teammanager Christian Große Kreul tegen Westdeutschen Allgemeinen. Daarnaast is voor het in standhouden van de ploeg een te grote financiële inspanning van het familiebedrijf vereist.

Toekomstplan
Vorig jaar zag het toekomstplan van de ploeg er radicaal anders uit. In augustus 2015 maakte Stölting bekend samen te gaan met het Deense Cult Energy. De fusie maakte de groei naar ProContinentaal niveau mogelijk. Maar onenigheid tussen sponsor Cult Energy (Deens drankmerk) en het management van de ploeg leidde in december 2015 tot een breuk, waardoor de levensvatbaarheid van de ploeg op het spel kwam te staan. Stölting besloot uiteindelijk de ploeg overeind te houden door financieel garant te staan voor 2016, maar gaf toen al aan die inspanning niet te willen volhouden.

In juli liet het bedrijf weten na één seizoen op ProContinentaal niveau weer terug te keren naar Continentaal niveau. Een ploeg uitbaten op dat niveau kan met een substantieel lager budget, vanwege een lager verplicht minimumaantal renners en lagere looneisen.

Door het stoppen van Stölting Service Group moeten Gerald Ciolek en Linus Gerdemann op zoek naar een nieuwe ploeg. De twee Duitse routiniers waren nog de enige aansprekende namen in de ploeg. Eerder deze week kondigde Fabian Wegmann (36) zijn afscheid aan, terwijl onder andere Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), Lennard Kämna (Sunweb) en Mads Pedersen (Trek-Segafredo) eerder al vertrokken naar een andere profploeg.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Il Cavaliere 16 december 2016 om 11:50

Daar mis je niets aan.

jvh93 16 december 2016 om 11:54

doek is dus ook gevallen voor ciolek en gerdemann, die gaan nu echt niet meer aan een nieuwe ploeg komen

TykkeThor 16 december 2016 om 12:06

Gerdemann was sowieso al gestopt.

brianbentert 16 december 2016 om 12:20

Toch zonde van zo’n ploeg. Nu is er geen Duitse ploeg meer tussen het conti en world tour niveau. Kan toch wel gesteld worden dat de manier van handelen door Cult het einde van deze ploeg heeft betekend. Het niet vinden van een co- sponsor heeft meer ploegen de kop gekost. Hoop dat Ciolek en Gerdemann nog een nieuwe ploeg vinden maar vooral voor Gerdemann gezien zijn leeftijd zie ik het somber in.

HoofdIsVrij 16 december 2016 om 12:23

Het gouden piepkuiken gaat zo wel door de zijdeur naar buiten.

heuvelcolombia 16 december 2016 om 12:31

Nog wel jammer van Kamp en Guldhammer (en Quaade zijn snor) die terug moeten naar een CT ploeg.
Ik heb trouwens gemist dat Willi Willwohl er mee stopt :(

AWestie 16 december 2016 om 14:30

Ook dat gerelateerde bericht onderaan over hun WorldTour-licenties. De ironie.

Viktrodriguez 16 december 2016 om 23:54

Niet de eerste ploeg die de misrekening maakte als CT om via PCT maar ”eventjes” te willen doorstoten naar de WT, maar uiteindelijk toch verdwijnt of weer degradeert. One moest uiteindelijk ook een stapje terug doen.

Headlines

Materiaalzone

Populair