Gerdemann en Ciolek beëindigen carrière

maandag 30 januari 2017 om 10:29
Gerdemann en Ciolek beëindigen carrière

foto: Sirotti

De profcarrières van Gerald Ciolek en Linus Gerdemann zijn ten einde. Beide Duitsers slaagden er niet in een nieuwe ploeg te vinden en hebben daardoor noodgedwongen een punt moeten zetten achter hun loopbaan.

Ciolek en Gerdemann droegen afgelopen seizoen het shirtje van het ProContinentale Stölting Service Group. De ploeg zou aanvankelijk in 2017 een stapje terugzetten naar Continentaal niveau, maar eind vorig jaar werd besloten toch de stekker uit de ploeg te trekken. Voor de twee Duitsers bleek dat ook het einde van hun carrière.

“Gerald zal dit jaar niet in het profpeloton te zien zijn en een terugkeer staat ook niet meer in de planning”, laat manager Ken Sommer weten aan Sport1.de. Als 18-jarige renner vestigde Ciolek in 2005 direct zijn naam door op het Duits kampioenschap Erik Zabel te verslaan in een sprint. Toen hij zich een jaar later tot wereldkampioen bij de beloften kroonde, kon hij aan de slag bij T-Mobile. De grootste overwinning in zijn carrière behaalde de inmiddels 30-jarige renner in 2013. Dat jaar was hij de beste in een barre editie van Milaan-San Remo.

Linus Gerdemann
De 34-jarige Gerdemann liet de harten van Duitse wielerfans sneller kloppen toen hij in 2007 een Tourrit naar Le Grand Bornand won en vervolgens een dag de gele leiderstrui mocht dragen. In totaal heeft hij vijftien profzeges weten te behalen. De laatste overwinning dateert uit juni 2015 toen hij voor de tweede keer het eindklassement van de Ronde van Luxemburg wist te winnen. Gerdemann heeft inmiddels al invulling gegeven aan zijn maatschappelijke carrière. Samen met zijn vrouw is hij een Aziatisch restaurant begonnen op het Spaanse eiland Mallorca.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Orakel 30 januari 2017 om 10:59

Pas dertig jaar oud, Ciolek. Een van de grootste mysteries in het wielrennen. Je hebt wel vaker sporters die heel jong al op hun eigen 100% zitten, maar Ciolek wint na enkele jaren anoniem rondrijden wel nog even een monument.

PietFriet 30 januari 2017 om 11:12

Het lijkt net of ze allebei bij Milram hun motivatie verloren. Vooral Ciolek reed het jaar daarvoor nog een aantal keer top 3 in Tour de France-etappes. Apart dat dat alweer zo lang geleden is. Het voelt alsof het maar een paar jaar geleden is dat het wonderkinderen waren in Pro Cycling Manager 2006.

Wicky 30 januari 2017 om 11:13

Een Duitser die een Aziatisch restaurant start op een Spaans eiland…

Mathieu Moller 30 januari 2017 om 11:20

Ciolek is voor mij een beetje hetzelfde als Goss. Wint Milaan-San Remo en verdwijnt daarna vrij snel van het toneel.

Gerhard 30 januari 2017 om 11:56

@Wicky. Internationalisering

Emergo 30 januari 2017 om 12:06

@Wicky Op Mallorca wonen veel Duitsers.

jorryt 30 januari 2017 om 13:01

Kuch doping kuch

JochemV92 30 januari 2017 om 13:11

@PietFriet Ach, PCM 2006, waar na drie seizoenen Kai Reus en Thomas Dekker de onbetwiste klassementsmannen waren, waar Boasson Hagen te vormen was tot wat voor renner je maar nodig had in je arme ProConti-ploeg, waar Jonathan Bridge zesvoudig Australisch kampioen op de weg werd.

On: Ik schuif het uiteraard liever op motivatie dan op doping, maar vreemd is het wel, zo’n wisselvallige carrière. Anderzijds, er is wel vaker talent teloor gegaan aan gebrek aan motivatie, teveel aan geld&feesten etc. Ciolek is in mijn ogen altijd een talent zonder inhoud geweest. Beetje in het straatje van Haussler.

kajson 30 januari 2017 om 13:18

Kan me nog herinneren dat Ciolek als jong ventje op t Duits wegkampioenschap in de sprint Zabel kwam voorbij vliegen alsof mister San Remo een 6e rangs koekenbakker was..

Was een zeer indrukwekkende sprint :)

zacht 31 januari 2017 om 01:13

Epische MSR winst die ik niet ga vergeten. Verder denk ik dat ik ooit Chinees ga eten bij Gerdus Linemann op Mallorca. Voor de rest weet ik nu al niet zoveel meer over hem. Was er niet ooit dat akkefietje met die hond in de Tour? Loempia’s ook maar eens proberen bij hem dan.

Headlines

Materiaalzone

Populair