Stölting Service Group keert in 2017 terug naar Continentaal niveau

vrijdag 22 juli 2016 om 13:44

foto: Sirotti

Stölting Service Group zet in 2017 een stap terug naar Continentaal niveau. De Duitse wielerformatie bezit sinds dit jaar een ProContinentale-licentie, maar moet door het uitblijven van een tweede naamgevende sponsor noodgedwongen krimpen. “De stap om op het hoogste niveau te kunnen meedoen, zouden we moeten maken met een partner”, schrijft de ploeg in een persbericht.


Vorig jaar augustus maakte Stölting bekend samen te gaan met het Deense Cult Energy. De fusie maakte de groei naar ProContinentaal niveau mogelijk. Maar onenigheid tussen sponsor Cult Energy (Deens drankmerk) en het management van de ploeg leidde begin december tot een breuk, waardoor de levensvatbaarheid van de ploeg op het spel kwam te staan. Stölting besloot uiteindelijk de ploeg overeind te houden door financieel garant te staan, maar deze inspanning kan het bedrijf niet volhouden.

“Doordat die partner (Cult Energy, red.) illegaal haar verplichtingen niet na kwam, heeft Stölting besloten haar verantwoordelijkheid te nemen en het team gefinancierd, met al haar personeel en wielrenners. Stölting is trots op deze manier te hebben gehandeld, maar als enige partij garant staan voor het sponsorbedrag is niet redelijk voor een bedrijf als Stölting”, zegt Hans Mosbacher, CEO van Stölting Service Group.

De ploeg van onder andere Gerald Ciolek meldt in hetzelfde persbericht tevens de komst van een nieuwe cosponsor. Vanaf 2017 is het bedrijf Sail Active aan de ploeg verbonden. Dit jonge Duitse bedrijf is onder meer actief als reisbureau voor zeilvakanties en verhuurder van boten.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Joran luyssen 22 juli 2016 om 13:54

Jammer

Joran luyssen 22 juli 2016 om 14:00

Wat met ciolek?

Diego99 22 juli 2016 om 14:03

Wie is Ciolek?

maklukzat 22 juli 2016 om 14:09

Stölting is nou ook niet een zodanig groot bedrijf dat het de ploeg in de benen kan houden op dit niveau. Logische stap.

SolerEritrean 22 juli 2016 om 14:13

Leuk dat ze de ploeg verderzetten, mannen met visie.

Koersmaniak 22 juli 2016 om 14:23

Mads Pedersen zal wel naar een ploeg van niveau kunnen, hij heeft een sterk voorjaar gereden

Verweggistan 22 juli 2016 om 15:26

Twee maal heel netjes gedaan van Stolting, eerst toen Cult afhaakte de boel overnemen en nu doorgaan als continental team. Het zullen vooral de jonge Duitse renners zijn die bij die ploeg blijven, de ervaren coureurs (Gerdemann, Ciolek) zullen weer een nieuw team moeten vinden.

Il Cavaliere 22 juli 2016 om 16:36

Stolting heeft dit jaar volgens mij ook nog geen een World Tour koers gereden, dus die zullen we zeker niet missen.

Covadonga 22 juli 2016 om 20:04

@il cavaliere
Je hebt gelijk. ze zouden alle teams op de WT-teams na op moeten doeken. Dat er dan een paar honderd man geen werk meer hebben, maakt niets uit.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair