Steven Kruijswijk: “We zijn vertrokken, de benen voelen goed”

Steven Kruijswijk: “We zijn vertrokken, de benen voelen goed”

foto: Marcel Koch

zaterdag 4 juli 2015 om 21:20

In een snikheet Utrecht werkte Steven Kruijswijk zijn tijdrit af in de schaduw van Robert Gesink en Wilco Kelderman. Hij werd in de Giro d’Italia nog vijfde in de lange tijdrit, maar het korte en explosieve parcours in Utrecht paste niet helemaal bij hem. Hij klokte 15.41. “Het was nu niet echt een rondje dat bij mijn kwaliteiten paste”, beaamt Kruijswijk na afloop.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

‘Publiek echt geweldig’
“Ik kan natuurlijk wel een beetje tijdrijden, maar dit rondje was er echt eentje voor de mannen met power”, gaat de renner van LottoNL-Jumbo verder. “Op zich was mijn tijd prima. Ondanks dat het warm was, was het ook wel lekker om hier zo te starten. Dit Grand Départ in Utrecht was zeer goed voor het moraal. Het publiek langs de kant is de morele factor die je een push geeft, echt geweldig!”

Speciale ambiance
Kruijswijk stelde dat hij door de juichende menigte eigenlijk harder wilde dan hij kon. “Ik was soms iets te enthousiast. Dan wilde ik bijvoorbeeld volle bak door een bocht, waar dat eigenlijk helemaal niet kon. Met al mijn enthousiasme door het publiek vergat ik bijna te remmen, dat ging echt op het randje. Dit maak je niet elke dag mee. Misschien wel nooit meer en daarom is dit erg speciaal.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Borsje 4 juli 2015 om 21:22

Sterk gereden.

0
ghostwriter 4 juli 2015 om 21:36

Kruijswijk laat wel weer zien dat hij zich tot een prima tijdrijder heeft ontwikkeld. Hopelijk gaan zijn tijdritten steeds beter want als hij zo rijdt als in de Giro wordt hij dan in de volgende ronde die hij als kopman rijdt een kanshebber voor het podium.

0
tendam 4 juli 2015 om 21:41

@ghostwriter
Tijdrijden kan hij altijd al, als hij in vorm is rijdt hij op langere parcoursen altijd wel rond de beste 20. Die tijdrit in de Giro lijkt me wel een uitschieter.

Op dit parcours is z’n tijd wel erg knap voor zo’n licht mannetje.

0
mus van de maasstad 4 juli 2015 om 21:44

Kruiswijk moet volgend jaar gewoon de ronde rijden met de zwaarste 3e week en het liefst nog een lange tijdrit in de laatste dagen. En of dat nou de giro, de tour of de vuelta is moet weinig uitmaken.

0
MaukeBollema2 5 juli 2015 om 00:52

Kruijswijk komt pas echt in vorm van de 6de week van de grote rondes.

0
ikbenprocycling 5 juli 2015 om 09:32

met smalle schouders zou hij elke TT op het podium staan

0
Koel 5 juli 2015 om 10:07

Ik blijf hoop houden dat hij zijn vorm uit de Giro door kan trekken en de beste NL ‘er wordt!

0
Gilberto 5 juli 2015 om 11:34

De Nederlanders schijnen allemaal ineens flink getraind te hebben op de tijdrit, voor een ronde waar de tijdrit nou net geen rol zal spelen. Alle toppers die volgens de media vooral gefaald zouden hebben, leken zich voor de camera totaal niet druk te maken om de mindere tijdrit. Hoop niet dat dat goede tijdrijden ten koste gaat van de bergen, zou wel weer typisch Nederlands zijn. Puike prestatie, dat wel natuurlijk, maar hoop niet dat ze straks achter de feiten aan hollen..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone