Steven Kruijswijk, Primož Roglič, Gage Hecht, Marianne Vos

Steven Kruijswijk, Primož Roglič, Gage Hecht, Marianne Vos

foto: Sirotti

donderdag 26 juli 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de kopmannen van LottoNL-Jumbo, het Amerikaans kampioenschap tijdrijden bij de beloften en RideLondon voor vrouwen.

Kruijswijk en Roglič verteren achttiende etappe zonder problemen

Steven Kruijswijk en Primož Roglič kijken uit naar de komende twee beslissende ritten in de Tour de France. “De ploeg heeft vandaag goed gewerkt voor Primoz en mij”, aldus Kruijswijk in een persbericht van LottoNL-Jumbo. “Vandaag was een dag dat we attent moesten zijn en goed van voren moesten koersen. De jongens hebben dat perfect gedaan. Helemaal goed. Het was vooral een kwestie van zo min mogelijk energie te verspelen met het oog op morgen.”

Dan wacht er namelijk nog een loodzware bergrit. “Morgen wordt het een lange en zware dag. We moeten vooral slim koersen en niet alles of niks gaan proberen, want vanaf de Tourmalet is het nog heel ver. Of het moet een slopende koers worden. Dan is het wat anders. Ik verwacht vooral dat er vanaf de Aubisque gekoerst gaat worden. Ik voel me goed, fit en gezond en we gaan er weer voor.” Roglič en Kruijswijk zijn op dit moment de nummers vier en zes in het algemeen klassement.


Gage hecht zich aan Stars and Stripes

Gage Hecht heeft het Amerikaans kampioenschap tijdrijden voor beloften op zijn naam geschreven. De 20-jarige coureur van Aevolo liet eerstejaars belofte Matteo Jorgenson (Jelly Belly) en prof Zeke Mostov (Hagens Berman Axeon) achter zich. Hecht – die ’s winters meer dan behoorlijk tot zijn recht komt als veldrijder – werd vorig jaar nog tweede achter Neilson Powless, die inmiddels uitkomt voor LottoNL-Jumbo.


Waowdeals speelt Vos uit in Londen

Waowdeals trekt met veel ambitie naar de Prudential RideLondon Classique. “Obstakels zijn er niet, behoudens enkele scherpe bochten. De kans is groot dat het opnieuw eindigt in een sprintersbal. In dat geval schuiven we Marianne Vos naar voren”, zegt ploegleider Eric van den Boom in een persbericht; de Europees kampioene won afgelopen week nog de BeNe Ladies Tour. “Toch zullen we de koers met open vizier benaderen en niet zomaar uitgaan van een sprint. Met bijvoorbeeld Dani Rowe, die voor eigen publiek zeker iets wil laten zien, hebben we een sterke renster in huis die kan uitpakken.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 26 juli 2018 om 20:09

Youri op dreef vandaag, na de tuimelperte nu een bericht dat WF kort alleen haalt vanwege de mogelijkheid tot woordgrap :). Ik vind het leuk :)

tendam 26 juli 2018 om 20:42

En van de ‘stripes’ worden plakstrips gemaakt, lees ik ;)

Tuubke 26 juli 2018 om 20:48

Het bericht over Kruijswijk en Roglic is hier verdwaald zeker. Dat zou ik verwachten bij de reacties in Tour Gemist.
Jammer dat zij pas koers zien vanaf de Aubisque – dan zal er weinig verschil meer gemaakt gaan worden.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair