Steven Kruijswijk laat slotrit Yorkshire schieten met oog op Giro

Door , zaterdag 29 april 2017 om 21:13
Steven Kruijswijk laat slotrit Yorkshire schieten met oog op Giro

foto: ANSA

Steven Kruijswijk zal de laatste etappe van de Tour de Yorkshire niet rijden. De klassementsrenner van LottoNL-Jumbo doet dat met de aankomende Giro d’Italia in het achterhoofd, laat zijn werkgever weten op Twitter.

Vrijdag nog kwam Kruijswijk ten val in de Britse rittenkoers. Daarna had hij wat last van zijn borst, maar dat bleek na onderzoek geen erge blessures opgeleverd te hebben. Vandaag reed Kruijswijk in dienst van sprintkopman Dylan Groenewegen de tweede etappe.

“Steven heeft de test van vandaag doorstaan na zijn crash. Morgen zal hij zijn verdiende rust pakken om klaar te zijn voor de Giro”, valt te lezen. Aanstaande vrijdag begint de Giro d’Italia op het eiland Sardinië.

https://twitter.com/s_kruijswijk/status/858406886386913285

Dit artikel delen:

52 Reacties

jessevdalen 29 april 2017 om 21:15

Vreemd, maar logisch. Leek dik in orde en zijn hoogtestage was bovendien 3 dagen langer dan vorig jaar.

Jowinho 29 april 2017 om 21:16

Je kan er niks aan doen, maar toch vind ik dit niet positief voor het wielrennen.

kelderfan 29 april 2017 om 21:20

Dus de val is erger dan gedacht. Hopelijk is hij snel weer ok.

rahimns 29 april 2017 om 21:24

@Kelderfan dat is een voorbarige conclusie…

Turtlehead 29 april 2017 om 21:28

Heel vaag. Twee daagjes fietsen, en dan alweer rusten? Wat een kul. Zondag ff knallen, ‘ avonds naar huis, dinsdag naar Sardinië, appeltje-eitje.

Romāns Vainšteins 29 april 2017 om 21:28

Als hij geen zeer meer heeft is het mijns inziens nogal een nerveuze move, wat ik me overigens best voor kan stellen zo met je seizoenshoofddoel binnen een week.

jerteg 29 april 2017 om 21:28

@kelderfan, wat is er zo moeilijk aan ‘hij heeft de test doorstaan’

UrbanSteel 29 april 2017 om 21:30

Twee ritjes in de Tour de Yorkshire en hoogstage als voorbeeiding voor de Giro lijkt me wat magertjes. Hij mag me weer verrassen , maar vandaag in de rit van de Tour de Yorkshire was hij ongelooflijk sterk door het laatste stuk constant op kop het tempo hoog te houden voor Dylan.

Wheely 29 april 2017 om 21:37

Ja interessant, gezien het zwaartepunt van de Giro over een maand misschien toch niet zo gek, vergelijk het met een Van Garderen bijvoorbeeld die nu al tegen zijn top aan zit in Romandië…

TykkeThor 29 april 2017 om 21:41

Je bent geneigd om te zeggen dat dit iets met die val te maken heeft, maar ook wel begrijpelijk dat je geen risico wilt nemen. Morgen kan nog wel eens een heel hectisch dagje worden met al die korte klimmetjes op smalle wegen. Als je al voelt dat de benen goed zijn is zo’n laatste rit ook niet van groot belang. Je laat natuurlijk wel een kans op een mooie eindklassering en wellicht zelfs eindoverwinning liggen, maar dat is ze het risico blijkbaar niet waard.

schipperaar 29 april 2017 om 21:41

Kopman mag er ook zijn voor zijn knechten in zulke ritten, had wellicht Dylan nog van dienst kunnen zijn, worden meer en meer parttimers. Tijd dat de dienstplicht terugkomt.

Spruch 29 april 2017 om 21:50

Gelukkig staan de beste stuurlui aan wal.

pirazzi 29 april 2017 om 21:50

Ze nemen Groenewegen niet mee naar de Giro dus daar mag Kruissie voor zichzelf rijden.

De Brigadier 29 april 2017 om 21:51

Toevallig. Ik ga morgen de slotrit ook niet kijken met oog op de Giro. Stel je voor dat ik verveeld raak van de koers nog voordat de Giro begint.

rahimns 29 april 2017 om 21:51

@Schipperaar volgens mij heeft hij vandaag Dylan toch aardig geholpen en morgen is geen etappe waar Dylan een kans maakt hoor.

Petros 29 april 2017 om 21:57

We kunnen van alles beweren, maar we weten het toch niet. Misschien is het een idee om gewoon rustig af te wachten wat er met Kruijswijk gaat gebeuren deze Giro? Misschien wint ie hem, misschien rijdt hij net top 10, of misschien gaat hij in de derde rit hard op z’n snufferd. Wie zal het zeggen?

Bij deze de oproep: Laat de Nederlanders deze Giro lekker hun gang gaan. Misschien winnen ze wat, misschien is het drama. Soit. So be it.

En om het jezelf wat makkelijker te maken: Stel geen verwachtingen! Zo doe je jezelf een plezier en alle bezoekers die de reacties lezen op zoek naar zinnige, inspirerende toevoegingen of reacties op het artikel.

maklukzat 29 april 2017 om 21:58

Hij zal wel een extra dagje rust willen pakken ivm die valpartij. Gisteren en vandaag is hij diep gegaan en dat is blijkbaar voldoende.

Wielrennertje 29 april 2017 om 22:00

Daar kan dus een Kruijs over. Tja, of hij had moeten blijven rijden is een beetje lastig, hij rijdt natuurlijk wel in een team. Maar in Engeland heb je wel veel smalle wegen en bochten met al die klimmetjes dus het is wel een risico en als hij dan valt zijn de poppen ook aan het dansen..

schipperaar 29 april 2017 om 22:00

@spruch
Verzin is iets origineels, niet de eerste keer dat je daarmee komt.
Een kaptein maakt zijn reis af trouwens en laat zijn bemanning niet in de steek met de haven in zicht.

xistnc 29 april 2017 om 22:01

Niet zeuren Schippie, dit waren in ieder geval nog twee dagen flink aanstampen. Quintana peddelt er 3 mee in Asturië, Nibali heeft er een koers in Kroatië opzitten met Janneke en Mieke. Pinot, Thomas en Pozzovivo bestreden elkaar in The Alps, net als Nibali met iets meer tijd tot de Giro.

En dan is er volgens mij nog één die slechts een enkele koersdag mag bijschrijven in de voorbereiding op de Giro. Help me ff, hoe heet 'ie ook alweer?

Silent Hill 29 april 2017 om 22:01

De kleerhanger kan de kast in.

ervee 29 april 2017 om 22:20

@ schipperaar:
Meest kansloze reactie sinds jaren gelezen..

Waarom risico nemen in de laatste etappe van deze ronde? Logisch toch van Kruiswijk met hoofddoel van het jaar volgende week in de Giro!

Martino87 29 april 2017 om 22:23

Vandaag getest en gebleken dat hij goed genoeg is. Hij zal nog wel wat last hebben en kan het zich permitteren om er eerder uit te stappen. Als het vandaag was tegengevallen was hij allicht morgen nog wel van start gegaan.

Dumoulin en Mollema rijden trouwens ook bijna niets in aanloop naar de giro. Wedstrijdritme is een overschat begrip. Renners die goed presteren zonder iets gereden te hebben zijn goed uitgerust, renners die slecht presteren zonder iets gereden te hebben hebben een gebrek aan wedstrijdritme.

robotour 29 april 2017 om 22:24

Ik denk niet dat dit de bedoeling was vooraf om maar 2 etappes te rijden. Morgen is toch de zwaarste rit van de drie. Extra rust nemen nu slaat dan ook nergens op. De valpartij zal wel iets meer impact gehad hebben. Als dit niet het geval is, dan snap ik uberhaupt niet waarom hij in Yorkshire gestart is. Ben bang dat Giro wel is vies tegen kan vallen met Kruijswijk deze keer. Het is niet elk jaar een automatisme om super te zijn in de Giro.

vinnievidefietsen 29 april 2017 om 22:39

Verstandige keuze, herstellen van een val kost GIGANTISCH veel energie, ookal leek het mee te vallen. Paar dagen koershardheid is voor velen gewoon prettig als je 3 weken onafgebroken op een vulkaan hebt gezeten. Nog 6 nachtjes slapen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair