Steven Kruijswijk laat slotrit Yorkshire schieten met oog op Giro
foto: ANSA
zaterdag 29 april 2017 om 21:13

Steven Kruijswijk laat slotrit Yorkshire schieten met oog op Giro

Steven Kruijswijk zal de laatste etappe van de Tour de Yorkshire niet rijden. De klassementsrenner van LottoNL-Jumbo doet dat met de aankomende Giro d’Italia in het achterhoofd, laat zijn werkgever weten op Twitter.

Vrijdag nog kwam Kruijswijk ten val in de Britse rittenkoers. Daarna had hij wat last van zijn borst, maar dat bleek na onderzoek geen erge blessures opgeleverd te hebben. Vandaag reed Kruijswijk in dienst van sprintkopman Dylan Groenewegen de tweede etappe.

“Steven heeft de test van vandaag doorstaan na zijn crash. Morgen zal hij zijn verdiende rust pakken om klaar te zijn voor de Giro”, valt te lezen. Aanstaande vrijdag begint de Giro d’Italia op het eiland Sardinië.

https://twitter.com/s_kruijswijk/status/858406886386913285

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
30 april 2017 16:46
Ik lees hier alleen overwegend: verstanding besluit, logische beslissing. Ik snap er helemaal niets van eerlijk gezegd. Waarom is hij uberhaupt in de Tour de Yorkshire gestart dan ? Zeker niet om na 2 van de 3 etappes af te stappen.
30 april 2017 23:02
@ wielrennertje
Ook komisch dat je niet ziet mijn opmerking "meest kansloze reactie" niet echt gemeend is..

Voor Kruiswijk is 1 ding belangrijk dit jaar, de Giro. Met het oog op dit hoofddoel, misschien wel het belangrijkste doel van het hele team lotto jumbo, is het logisch dat hij geen risico neemt voor een teamgenoot in een wielerronde die beduidend lager staat in de rangorde.

En ja, mijn opmerking over "meest kansloze reactie" is misschien wat overdreven. Maar hetzelfde begint volgens mij bij Schiperraar en de opmerking over nieuwkomers en het hoogtse woord. Alsof nieuwkomers niks mogen zeggen. Kijk dan ook eerst naar jezelf.

Reacties zijn gesloten.