Steven Kruijswijk geeft op in Dauphiné na valpartij

zaterdag 15 augustus 2020 om 13:23
Steven Kruijswijk geeft op in Dauphiné na valpartij

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk heeft het Critérium du Dauphiné vroegtijdig moeten verlaten. In de vierde etappe naar Megève kwam de klassementsrenner ten val, waarna hij met een ontwrichte schouder moest opgeven. Ook Emanuel Buchmann en Gregor Mühlberger staakten de strijd.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Kruijswijk kwam na 29 kilometer ten val, in de afzink van de Col de Plan Bois. De Nederlander, de nummer zeventien in het klassement, liep daarbij een ontwrichte schouder op en kon niet verder. BORA-renners Emanuel Buchmann (derde in het klassement) en Gregor Mühlberger (62e) waren eveneens bij de valpartij betrokken en moesten de Dauphiné ook verlaten.

Voor Kruijswijk was het Critérium du Dauphiné pas zijn tweede koers in dit seizoen, na de Tour de l’Ain. In de sterk bezette Franse .1-koers reed de 33-jarige renner naar de vierde plaats, terwijl de eindzege voor ploeggenoot Primož Roglič was. Normaal gesproken is Kruijswijk met Roglič en Tom Dumoulin een van de speerpunten in de Tour de France bij Jumbo-Visma.

Dit artikel delen:

110 Reacties

Al Phila 16 augustus 2020 om 11:37

Niks ten nadele van Kruijswijk, nu het zekere voor het onzekere genomen. Maar was het niet Good Old Laurens te Dam die bij de massale valpartij in de tour met een arm uit de kom in de ambu lag, er zelf uit kroop, de arm terugzette en de koers vervolgde ?

Dan moet dit voor de Rooie uit Nuenen toch haalbaar zijn. En anders vervangers genoeg. Niet “de Plus”, die heeft te weinig gereden tot nu toe, maar Harper, Tolhoek, Bouwman, Jansen, van Emden, en zelfs een Martens zouden een goede aanvulling zijn, alhoewel Martens zich meer op het eendaagse werk lijkt te richten (en met succes).

0

Headlines

Populair

Materiaalzone