Stem op jouw favoriet voor het Wielergala, Dumoulin ziek, wijzigingen parcours GP Monseré,

maandag 3 december 2018 om 17:00
Stem op jouw favoriet voor het Wielergala, Dumoulin ziek, wijzigingen parcours GP Monseré,

Tom Dumoulin won vorig jaar de Gerrit Schulte Trofee - foto: WielerFlits

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het Wielergala en de GP Monseré.

Wie zijn jouw favorieten voor het Wielergala?

Vanavond staat het Wielergala op de agenda van menig wielrenner. De prijzen voor Wielrenner van het Jaar, Wielrenster van het Jaar en Belofte van het Jaar worden uitgereikt in Den Bosch. De vakjury van de Club 48 en de actieve wielrenners bepalen deels de winnaars. Daarnaast had het publiek de afgelopen tijd de kans om te stemmen op hun favoriet via de website van De Telegraaf.

Bij ons kan je nog steeds op jouw favorieten voor de Gerrit Schulte Trofee, Keetie van Oosten-Hage Trofee en de Gerrie Knetemann Trofee stemmen.


Update 17.00 uur: Dumoulin niet van de partij

Tom Dumoulin kan vanavond voor het vijfde opeenvolgende jaar de titel Wielrenner van het Jaar winnen. Mocht dat het geval zijn, dan zal de 28-jarige renner van Sunweb de prijs niet zelf in ontvangt nemen. Volgens De Telegraaf heeft de nummer twee van de jongste Giro d’Italia én de Tour de France zich maandagmorgen ziek afgemeld.


Nieuwe datum en startplaats voor GP Monseré

Heel wat veranderingen in de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, volgend jaar. Toetreding tot de Napoleon Games Cycling Cup en dus live op tv, een nieuwe datum én een nieuwe startlocatie. De voorbije jaren startte de GP Monseré (1.1) in Ieper, om in Roeselare te finishen. In 2019 verhuist de start naar het Oost-Vlaamse Aalter, dat we ook kennen als startplaats van een rit in de Eneco Tour. De finish blijft zoals voorheen in Roeselare. Ook nieuw is de datum. Niet meer begin juli zoals de voorbije zes edities, maar op zondag 10 maart. Een verhuis die de organisatoren danken aan het stopzetten van de Dwars door West-Vlaanderen (de Johan Museeuw Classics), met start in Nieuwpoort en finish in Ichtegem.

Dit artikel delen:

9 Reacties

oilsmoke 3 december 2018 om 15:10

Dit jaar moet Terpstra winnen, revanche van 2014, toen had hij écht moeten winnen van Tom..

Dit jaar:
– Monument: Ronde van Vlaanderen
– Wereldkampioen TTT
– Klassieker: E3
– Semi-klassieker: Le Samyn

– 3e Parijs-Roubaix
– 2e Parijs-Tours

Tuurlijk heeft Tom een mooi jaar maar zoals gezegd 2014 had voor Niki moeten zijn; dus met dat in het achterhoofd –> NIKI FTW!!!

0
assen 3 december 2018 om 16:45

Mee eens, Terpstra moet winnen, en verdient het ook.
MvdP heeft het WK niet gewonnen, en Dumoulin (waar ik groot fan van ben) heeft geen enkele grote prijs gewonnen.

0
tijnh 3 december 2018 om 18:10

Terpstra natuurlijk. Als enige van het lijstje koersen met internationaal allure gewonnen dit jaar.

0
Alto 3 december 2018 om 18:33

MvdP, Wild en Lavrijsen

0
Pol 3 december 2018 om 18:56

Er is niet een renner in Nederland die zoveel koersen gewonnen heeft dan MvdP. Kampioen van Nederland in het veld, op de weg en op de Mountainbike. Heeft nog nooit een Nederlandse renner gepresteerd. Ik kom dit jaar aan de 35. Dus er is er maar een die daar voor in aanmerking kan komen en dat is MvdP.

0
Romāns Vainšteins 3 december 2018 om 19:30

ok

0
HSV 3 december 2018 om 19:38

Ik stem ook voor Terpstra! Een monument winnen vind ik grootser dan telkens net niet winnen. En het is toch ook een beetje een loopbaan weging. In 2014 had hij em echt meer verdiend dan TD maar toen was dat gekissebis over duwen tegen Wijnands ineens een reden voor de 48 grijze heren om Terpstra de verdiende erkenning niet te geven. Mathieu is waarschijnlijk een van de allergrootste wielertalenten ter wereld en komt vast nog wel eens aan de beurt en dat geldt ook voor TD. Terpstra nadert de herfst van zijn carriere en daarom verdiend hij nu die prijs voor zijn tweede monument.

0
Mwielerfan 3 december 2018 om 20:41

Eigenlijk had dumoulin hem toen moeten weigeren

0
HSV 3 december 2018 om 21:46

Ja, zeker omdat zijn jaar toen nog niet zo groots was als bv 2017.
En voor de vijfde keer op rij TD lees ik nu.
Tja, echt geen pannenkoek hoor maar ergens ook een beetje raar dit.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone