Stelling van de Week: Knechten presteren minder wanneer ze moeten vertrekken

maandag 21 augustus 2017 om 10:19
Stelling van de Week: Knechten presteren minder wanneer ze moeten vertrekken

foto: ASO

Deze week poneren we in WielerFlits Live de Stelling van de Week. Deze keer gaat die over de transfermarkt en de invloed die het heeft op het presteren van renners. Vanaf 1 augustus mogen transfers bekendgemaakt worden, maar het seizoen duurt daarna nog even.

[poll id=”585″]

Stem en laat je reactie op de Stelling van de Week achter onder dit bericht, of op Twitter met #WFLive.


WielerFlits Live, iedere maandag om 20:30 uur live op YouTubeFacebook en WielerFlits.nl. Wil je meepraten? Gebruik dan #WFLive op Twitter.

Dit artikel delen:

9 Reacties

the student 21 augustus 2017 om 10:24

Misschien als ze al wel een contract hebben. Maar als ze geen contractverlenging hebben en nog geen nieuwe ploeg dan lijkt t me niet dat ze minder gaan presteren.

achtpuntzes 21 augustus 2017 om 10:25

algemene flutstelling waar niks over te zeggen is want te veel variabelen.

Secondant 21 augustus 2017 om 10:32

Eens met 8.6

– Heeft de renner al een contract voor het volgende jaar? Dan kan hij er met de pet naar gooien, of nog een mooi afscheid wensen aan zijn huidige ploeg.
– Heeft de renner nog geen nieuw contract voor volgend jaar? Dan kan hij extra willen presteren om zich in de kijker te rijden, of bezwijken onder de druk.

Eigenlijk een niet zo’n goed geformuleerde stelling dus. Voor alle standpunten valt namelijk iets te zeggen en er zijn te veel variabelen.

Wheely 21 augustus 2017 om 10:38

En dan is het ook nog eens de vraag wat je verstaat onder “presteren”. Als een knecht opeens voor eigen rekening gaat rijden en een heel goed resultaat in de marge neerzet is dat misschien wel een hele knappe prestatie.

achtpuntzes 21 augustus 2017 om 10:43

je kan deze vraag alleen voor jezelf beantwoorden. gooi je er met de pet naar als je aan het uitwerken bent bij je werkgever of heeft dat geen invloed op je prestaties? of wil je wellicht bewijzen dat je toekomstige ex-werkgever een verkeerde beslissing heeft gemaakt? ik ken voorbeelden van alle 3 groepen dus daar valt gewoonweg niks algemeens over te zeggen.

dus opteer ik voor een andere 'stelling van de week' waar we wel wat mee kunnen.

SolerEritrean 21 augustus 2017 om 11:46

Stelling trekt inderdaad niet op veel. Te weinig informatie, benieuwd wat hier over te palaveren valt…

wielrenner 21 augustus 2017 om 13:15

Indien een renner nog géén contract heeft voor het volgende jaar presteert hij meer….

GreenDay 21 augustus 2017 om 14:41

De wielerwereld is klein en ploegleiders praten met elkaar. Renners met een slechte werkhouding komen snel in de problemen mbt nieuwe ploegen vinden, zeker als ze “maar” knecht en geen absolute wereldtop zijn. Terpstra, Betancur en Moscon zwemmen in het talent en komen met hun nukken weg (in verschillende gradaties), een knecht kan dat niet. Reken maar dat ploegleiders bij het overwinningsteken van Boom iets hadden van “hmm, toch maar niet binnenhalen die vent”. Zo is dat ook bij een knecht die het plotsklaps vertikt om te doen waarvoor hij betaald wordt. Ik vind het overigens een vreemde stelling en sluit mij aan bij 8.6.

havana 21 augustus 2017 om 19:18

Je zag het vorig jaar bij IAM Cycling. Die reden allemaal de straatstenen eruit omdat ze einde contract waren. Bv Frank, Clement en Pantano.

Headlines

Materiaalzone

Populair