Stefan Bissegger klopt Marijn van den Berg in Vredeskoers

vrijdag 7 juni 2019 om 19:16
Stefan Bissegger klopt Marijn van den Berg in Vredeskoers

foto: Jan Brychta

Stefan Bissegger heeft de eerste rit in lijn van de Vredeskoers (2.Ncup) gewonnen. In finishplaats Rýmařov klopte de Zwitser de Nederlander Marijn van den Berg in de sprint met een kopgroep. Bissegger nam tevens de gele leiderstrui over van Nils Eekhoff, die de proloog had gewonnen.

Met Nils Eekhoff in de gele leiderstrui werd de eerste rit in lijn over 134,2 kilometer afgetrapt. Het waren met name de Deense renners die actief waren in de beginfase, maar de eerste kopgroep werd gevormd door de Sloveen Nik Čemažar en Conn McDuphy uit Ierland. Op de eerste klim naar Ramzová werd het duo echter alweer ingerekend. Al gauw ontstond een nieuwe kopgroep met daarbij ook Marijn van den Berg.

De Nederlander was in het gezelschap van Jakub Otruba, Mathias Norsgaard, Stefan Bissegger, Francisco Campos, Martin Bugge Urianstad en Patrick Gamper. Na dertig kilometer hadden zij al een minuut voorsprong. In het peloton maakte Italië werk van de achtervolging. Leider Eekhoff ging onderweg tegen de vlakte, maar kon opnieuw aanhaken in de grote groep. Ook België bemoeide zich met de achtervolging op de vluchters, die al drie minuten te pakken hadden.

Bissegger op weg naar dubbelslag
In de kopgroep gooide met name Bissegger hoge ogen: de Zwitser kon wel eens een dubbelslag slaan. Na de proloog stond hij immers zesde in het klassement en daarmee was hij de best geklasseerde vooraan. Bij het ingaan van de laatste 25 kilometer begonnen de eerste vluchters zich te roeren. Er werd aangevallen, maar toch kwam de kopgroep weer samen. Een sprint moest uiteindelijk de beslissing brengen en daarin was Bissegger de snelste.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone