Nils Eekhoff zegeviert in proloog Grand Prix Priessnitz Spa

donderdag 6 juni 2019 om 18:21
Nils Eekhoff zegeviert in proloog Grand Prix Priessnitz Spa

foto: Jan Brychta

Nederlands succes in de Grand Prix Priessnitz Spa! Nils Eekhoff heeft namelijk de proloog van de toonaangevende Tsjechische beloftekoers gewonnen. De 21-jarige Nederlander liet de Brit Ethan Vernon en de Italiaan Nicolas Dalla Valle achter zich. Eekhoff is tevens ook de eerste leider.

De Grand Prix Priessnitz Spa – de vroegere Vredeskoers – is een meerdaagse wielerwedstrijd waar de beste beloften samenkomen. Vorig jaar ging de eindzege naar het Sloveense toptalent Tadej Pogačar, die nu furore maakt bij de profs. Met Marc Hirschi stond er nog een renner op het podium die nu uitblinkt op het hoogste niveau.

Dit jaar is het uitkijken naar renners als Mikkel Bjerg, Andreas LeknessundJoão Almeida, Andreas Stokbro en Tobias Foss. Maar dus ook naar Eekhoff, die de snelste tijd wist te realiseren in de twee kilometer lange proloog in Krnov. Vernon en Dalla Valle waren drie seconden langzamer. Met Daan Hoole (achtste) finishte er nog een Nederlander bij de eerste tien.

Aankomende etappes
De eerste Belg – de 19-jarige Ilan Van Wilder – vinden we terug op plaats twintig, op zeven seconden van Eekhoff. Morgen staat de eerste rit-in-lijn op het programma van Jesenik naar Rymarov. In het weekend trekken de renners de bergen in. De Grand Prix Priessnitz Spa duurt nog tot en met zondag.

Mikkel Bjerg finishte als vijfde in de proloog – foto: Jan Brychta

Dit artikel delen:

1 Reactie

Piet Lut 6 juni 2019 om 18:23

Volgens mij heet die koers gewoon weer vanouds Course de la Paix oftewel vredeskoers

0

Headlines

Populair

Materiaalzone