Stef Krul soleert naar zege in PWZ Zuidenveldtour

zaterdag 28 april 2018 om 16:33
Stef Krul soleert naar zege in PWZ Zuidenveldtour

foto: Olympus Digital Media

Stef Krul heeft op knappe wijze de PWZ Zuidenveldtour op zijn naam geschreven. De coureur van Metec-KTH liet de kopgroep in de laatste twee kilometer achter en kwam na 197 kilometer solo aan in Nieuw-Amsterdam. Enkele meters achter Krul sprintte Maarten van Trijp gefrustreerd naar een tweede plek.

Zeven Nederlandse wedstrijden hebben een 1.2-status op de UCI-kalender. Zes daarvan maken deel uit van de Holland Cup, de PWZ Zuidenveldtour is de enige koers die dat niet doet. Om 12:00 werden titelverdediger Rick Ottema en de rest van het peloton op gang geschoten voor een koers over bijna tweehonderd kilometer.

Tien renners vinden elkaar na drie uur koers
Zoals dat wel vaker gebeurt in het continentale circuit, werd er vanaf de start volle bak gereden. Verschillende uitvalspogingen waren er te vermelden, maar pas laat één die definitief werd. Een groepje met Arno Wallaard Memorial-winnaar Joshua Huppertz, Maarten van Trijp, Aksel Nommela, Stef Krul en een aantal andere namen reed na drie uur weg en wist geruime tijd een voorsprong van een halve minuut te behouden. Even later sloot ook Ottema daarbij aan.

Sluwe Krul voorkomt sprint
In de slotronde wisten dan toch nog vier renners de oversteek te maken naar de kopgroep. Onder andere Dion Beukeboom en Bas van der Kooij zagen hun ploeggenoten in de laatste tien kilometer weer terug in de kopgroep. Met veertien renners bij elkaar in de kopgroep leek de wedstrijd uit te draaien op een sprint met een compacte groep met Van Trijp als topfavoriet. Krul, vorig jaar tweede op het NK voor beloften, dacht hier anders over. Met een ultieme krachtsinspanning boekte de Fries zijn eerste overwinning van het seizoen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dolfy 28 april 2018 om 16:40

Dat was een spannende finish wel zeg. Mooi in beeld gebracht en ook mooie derde plek voor Aksel Nõmmela.

0
Mwielerfan 28 april 2018 om 17:06

Weer Dion beukenboom die naar de kopgroep oversteekt

0

Headlines

Populair

Materiaalzone