Steele Von Hoff sprint naar goud op Commonwealth Games
foto: Sirotti
zaterdag 14 april 2018 om 08:40

Steele Von Hoff sprint naar goud op Commonwealth Games

Steele Von Hoff heeft op de Commonwealth Games goud veroverd in de elitewedstrijd voor mannen. De 30-jarige Australiër – in het verleden nog uitkomend voor Garmin-Sharp – versloeg na bijna vier uur koers de Welshman Jonathan Mould en de Zuid-Afrikaan Clint Hendricks in een sprint.

De overwinning van Von Hoff is opvallend, want in februari brak de spurter nog vier(!) nekwervels na een zware val. Hij diende hierdoor een tijdje met een nekbrace te lopen, waardoor het lange tijd onzeker was of hij überhaupt aan de start kon verschijnen van de Gemenebestspelen.

In een interview met News.com.au gaf Von Hoff toe dat het een race tegen de klok was. “Ik begon mijn revalidatie al snel op een ligfiets, om toch maar de conditie te kunnen onderhouden. Omdat ik kon blijven liggen, hoefde ik geen druk uit te oefenen op mijn rug. Ik heb het revalidatieproces langzaam opgebouwd, tot ik weer op de weg mocht trainen.”

De 168,3 kilometer lange wegwedstrijd op de Commonwealth Games was de eerste koers voor Von Hoff sinds zijn zware crash. Toch koesterde hij voor de start al de nodige ambitie. “Ik hoop dat ik op topniveau kan presteren. Ik heb op dit moment geen zicht op mijn conditie, maar ik weet dat ik altijd wat meer kan als ik een rugnummer mag opspelden”, aldus Von Hoff, die zijn woorden kracht wist bij te zetten door het goud te veroveren.

Chloe Hosking sprint naar goud bij de vrouwen
Bij de vrouwen was het dan weer Chloe Hosking die naar het goud wist te fietsen. De 27-jarige Australische sprintster – normaliter uitkomend voor het Italiaanse Alé Cipollini – versloeg in een groepsspurt haar landgenote Georgia Williams en de Welshe Danielle Rowe.

Hosking begon – net als Von Hoff – ongetwijfeld met de nodige reserve aan de koers. De Australische kwam twee weken geleden namelijk zwaar ten val in de Ronde van Vlaanderen. Even werd er gevreesd voor een zware blessure, maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat ze geen breuken had opgelopen. Dit stelde haar in staat om zich optimaal voor te bereiden op de Commonwealth Games. Met resultaat zo blijkt nu.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
14 april 2018 08:44
Boeiende race en Australie de terechte winnaar, hebben de koers echt in handen genomen met Scotson, Docker en Edmondson. Daarna Meyer in hele goede rol en van Hoff die het afmaakt.
14 april 2018 08:53
Gemiddelde kermiskoers heeft een beter startveld dan de commies. Leeft ook totaal niet bij wielrenners die niet uit de deelnemende landen komen en/of ploeggenoten waren van deelnemers.
14 april 2018 08:58
Ongelofelijk dat je ook nog flink wat UCI punten kan scoren bij dit soort nonsens games
14 april 2018 09:25
Leuk voor deze jongen. In kleinere ploegjes beland maar doet altijd zijn best. Wint af en toe. Deze wedstrijd zegt ons niet zo veel maar in Australië telt dat wel hoor.
14 april 2018 13:12
Het slechte startveld heeft ook mede te maken met de locatie aan de andere kant van wereld en de timing van het seizoen.

De toppers mogen niet even afzakken naar Australië voor een wedstrijd van een dag.
14 april 2018 15:40
Williams is Nieuw-Zeelandse, been landgenote van Hosking.
14 april 2018 16:18
@Sunrider Klopt, is zelfs Nieuw-Zeelands kampioen

De vorige keer in Glasgow (in augustus) was een betere deelnemerslijst, met Thomas, Ewan, Renshaw, Stannard, Dennis, Dowsett, Tuft etc. Valt nu erg ongelukkig tussen de klassiekers + Down Under.

Reacties zijn gesloten.