Stan Godrie niet in Amerikaanse Wereldbekerwedstrijden veldrijden

Stan Godrie niet in Amerikaanse Wereldbekerwedstrijden veldrijden

foto: Marcel Koch

maandag 5 september 2016 om 11:14

Stan Godrie zal later deze maand niet aan de start verschijnen van de eerste twee manches van de Wereldbeker veldrijden. De renner van Rabobank beschikt niet over de financiële middelen om af te reizen naar Las Vegas (21 september) en Iowa City (24 september). Rabobank, dat aan het eind van dit jaar ophoudt te bestaan, heeft aangegeven geen budget meer te hebben voor de reis- en verblijfkosten in de Verenigde Staten. Om te kunnen deelnemen heeft een veldrijder al gauw een entourage nodig bestaande uit twee verzorgers, twee fietsen en minstens vier sets wielen. Aan de trip hangt daardoor als snel een prijskaartje dat kan oplopen tot richting de vijftienduizend euro.

Wat meespeelt in de beslissing van Rabobank is dat in Amerika alleen twee Wereldbekerwedstrijden voor de elites op het programma staan. Waardoor van de vier veldrijders bij Rabobank (Martijn Budding, Joris Nieuwenhuis, Sieben Wouters en Godrie) alleen de 23-jarige Brabander, als enige elite, profijt van de reis zou hebben. “De ploeg heeft wel aangegeven mij tot het eind van jaar voor de rest volledig te ondersteunen, met bijvoorbeeld de ploegbus. Daar ben ik ze dankbaar voor”, zegt Godrie tegen WielerFlits.

Godrie mikt dit jaar op de klassementscrossen van de Soudal Classics en Superprestige. Ook zal hij deelnemen aan een reeks losse veldritten en de Europese wedstrijden van de Wereldbeker. De DVV Verzekeringen Trofee (de oude Gazet van Antwerpen Trofee, red.) slaat hij met zekerheid over. Door de drukbezette kalender is het te zwaar om aan alle crossen deel te nemen.

Voor Godrie is het noodzakelijk vroeg in het seizoen een goede indruk te maken. Voor 2017 heeft hij voorlopig nog geen contract. “Wat dat betreft is het nog even onzeker”, laat hij weten. Hij begint zijn crossseizoen op 18 september met de EKZ CrossTour in het Duitse Baden-Baden.

Vorige week liet Lars van der Haar, vanwege een blessure, weten niet naar de Verenigde Staten te zullen afreizen. Om diezelfde reden blijft ook Mathieu van der Poel thuis.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Belkinrabo 5 september 2016 om 11:18

nou de Belgen gaan daar dus met al hun vingers in de neus winnen

petoi 5 september 2016 om 11:32

Nee joh Van Kessel wint ze allebei ;)

alsjewint 5 september 2016 om 11:32

Poeh dat is een zak geld die je dan mee moet brengen. Voor een renner is dat natuurlijk niet op te brengen, of je moet een goed betaalde topper zijn. Zie in het item dat van der Haar niet zal afreizen naar de States wegens een blessure, terwijl ik gisteren op WF een item zag waarin Sven Nijs aangaf niet blij te zijn met het feit dat van der Haar in Quebec en Montreal opgesteld is door Giant. Wat is nu waar?

Frits des Jeux 5 september 2016 om 11:37

Nys heeft inzake van der Haar nog niets te vertellen. Pas vanaf 1 januari rijdt vd Haar niet meer bij Giant.

Wel zorgelijk de hierboven geschetste situatie. Als de broodnodige mondialisering van de cross er wil komen, zal het financiële plaatje er compleet anders uit moeten gaan zien. Te beginnen om te stoppen met de hoge startgelden en een premiestelsel invoeren. Het is voor een goede crosser uit een niet traditioneel crossland heel lastig zo de top te halen.

bart12 5 september 2016 om 11:55

@alsjewint Ja allebei dus, de states en quebec en montreal zijn niet hetzelfde he…

alsjewint 5 september 2016 om 11:59

@Frits des Jeux

Daar heb je absoluut een punt. Vaak staan we helemaal niet stil bij de (reis)kosten voor het deelnemen aan koersen over heel de wereld. Als niet Europeaan kun je dan als crosser feitelijk de sterkste competitie niet aangaan om financiele redenen.

Wat betreft jouw opmerking over Sven Nijs ben ik het ook met jou eens. Van der Haar staat nog onder contract bij Giant, dus bepalen zij het programma. Mijn verbazing/verwarring ging erover dat hij vanwege een blessure niet gaat crossen in de States maar blijkbaar wel de WT koersen in Canada gaat/moet rijden.

Frits des Jeux 5 september 2016 om 12:51

@Als je wint staat hij op een voorlopige lijst? Of enkel op PCS of Cyclingfever? Dan is de kans namelijk groot dat dit er al heel lang staat en niet actueel meer is. Alleen als de ploeg een line up naar buiten brengt is het officieel zo dat hij zal starten.

Jowinho 5 september 2016 om 17:48

@FdJ: Ik denk dat Nys wel al met VdHaar gesproken zal hebben en zal weten dat hij zal rijden. Nys is daar vooral ontgoocheld over, maar zegt er ook bij dat hij daar niet veel aan kan doen zolang hij nog bij Giant rijdt.

bouma1234 5 september 2016 om 18:30

Jammer, dat er geen grote sponsor is voor de Nederlandse veldrijders.
zoals
Godrie / v.d Brand / Budding / Nieuwenhuis / Wouters en misschien Boom en nog anderen

karlo 5 september 2016 om 21:04

Jammer dat Godrie niet meedoet. Nederland heeft volgens mij 8 startplaatsen. Was mooi geweest als Godrie van start was gegaan en dat ook de talenten Nieuwenhuis en Wouters een kans hadden gehad een keer in de wereldbeker bij de elite mee te doen. Dat is meen ik toegestaan als er geen wereldbekerwedstrijd in de beloftecategorie is.

Kurrevd 6 september 2016 om 09:58

wie is Stan Godrie ???

HennieK 6 september 2016 om 14:28

@Kurrevd: Je hoeft geen kenner te zijn om Godrie te kennen. Zowel op de weg als in het veld een veelbelovende coureur. Met als een van de hoogtepunten NK U23 2015. Geen dank, maar dat had je zelf ook even kunnnen googelen.

sooike 7 september 2016 om 13:59

@Kurrevd
Een even belachelijke als bijna beledigende vraag. Verdiep je eerst in de wielersport voordat je hier onzinvragen gaat stellen. Je krijgt niet eens antwoord van me !

Headlines

Materiaalzone

Populair