Sprintzege Blake Quick op tweede dag Santos Festival of Cycling

vrijdag 28 januari 2022 om 09:19
Sprintzege Blake Quick op tweede dag Santos Festival of Cycling

Blake Quick heeft zijn snelle benen weer laten zien in Australië. De sprinter van InForm TMX MAKE won de tweede etappe van het Santos Festival of Cycling, een van bijna 113 kilometer van Mount Lofty naar Woodside, vanuit de massasprint. Hij versloeg Cameron Scott en Ben Hill.

Eigenlijk eindigde Jensen Plowright als tweede achter Quick, maar de renner van Groupama-FDJ (in deze ronde uitkomend voor Team Westpac) werd na afloop teruggezet in de uitslag vanwege een onreglementaire beweging in de sprint.

Voor Blake Quick was het niet zijn eerste succes van dit jaar. Eerder werd hij ook al Australisch beloftenkampioen en won hij een hoog aangeschreven criterium.

Whelan leidt, Plapp verliest tijd
De leiding in het algemeen klassement blijft in handen van James Whelan, die donderdag solo de openingsrit won van het Santos Festival of Cycling. Hij begint zaterdag met een voorsprong van 25 seconden op nummer twee Ben Hill aan de slotrit naar Willunga Hill. De rest van het peloton volgt op 33 seconden van de klassementsleider.

In datzelfde algemeen klassement lijkt Luke Plapp kansloos. De renner van INEOS Grenadiers, die onlangs Australisch wegkampioen werd, moest door een lekke band in de finale het peloton laten gaan en verloor ongeveer twee minuten. Hij liet na afloop weten nu in te zetten op ritsucces in de heuvelachtige slotrit.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Secondant 28 januari 2022 om 09:50

Leuke man voor de ploeg van Lefevere met zo’n naam.

0
appiett 28 januari 2022 om 10:15

Ik vind Blake net niet kleurrijk genoeg ..

0
Romāns Vainšteins 28 januari 2022 om 10:28

Blake Quick, Luke Plapp.. Het lijkt wel een of andere kindersuperhelden serie

0
Baukema Tomoulin 28 januari 2022 om 10:49

Mooiste moment van het jaar als na de winter allerlei nieuwe talenten de bekende namen opeens aftroeven en we allemaal onze kanshebbers rangorde in het hoofd moeten aanpassen op de nieuwe talenten. The future is now!

0
Boasson en Hagen 28 januari 2022 om 11:24

Benny Hill als tegenhanger is ook wel een mooie

0
Cochise 28 januari 2022 om 11:15

Beetje bizar dat Plowright hier voor gedeklasseerd wordt. Dat je de deur niet mag dichtdoen voor een opkomende renner ben ik het volledig mee eens, maar als je vanuit het wiel een renner wil voorbijsprinten moet je wel even van je lijn om er voorbij te kunnen. Scott leek me plaats genoeg te hebben.

0
Poeksel 28 januari 2022 om 12:36

Een verre neef van Tijmen Snel!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone