Spilak verslaat Moser in Frankfurt

woensdag 1 mei 2013 om 16:57

Simon Spilak

foto: Sirotti (archief)

Simon Spilak heeft de Rund um den Finanzplatz Frankfurt 2013 op zijn naam geschreven. De Sloveen wist samen met Moreno Moser het sprintende peloton voor te blijven. In een sprint-a-deux wist Spilak zijn Italiaanse vluchtgezel voor te blijven. André Greipel toonde zich de snelste van het peloton.

Na nog geen 15 kilometer koers ontstond de kopgroep van de dag al. Die kopgroep, bestaande uit Marcel Sieberg, Paul Voss, Michael Morkov, Sébastien Reichenbach, Jan-Niklas Droste, Tim Gebauer, Georg Preidler en Michael Schweizer, had een Duits tintje. De maximale voorsprong was vier minuten en toen vonden de sprintersploegen het welletjes geweest. Onder meer OmegaPharma-QuickStep (voor Meersman) en MTN-Qhubeka (voor Ciolek) besloten het gat dicht te gaan rijden.

Met nog zo’n 50 kilometer te gaan besloten enkele renners te demarreren. Preidler en Reichenbach pakten een kleine voorsprong. Daarop besloot Tony Martin om aan te vallen vanuit het peloton. Het duurde niet lang voordat de wereldkampioen tijdrijden de aansluiting met het duo vond, maar enkele kilometers later was het avontuur voor de nieuwe kopgroep alweer afgelopen.

De daaropvolgende kilometers bleef het peloton bij elkaar, totdat met nog 30 kilometer te rijden de laatste beklimming op het parcours lag. Moreno Moser en Domenico Pozzovivo trokken samen ten aanval. Niet veel later sloot ook Simon Spilak bij het tweetal aan. De sprintersploegen leken de controle te hebben.

De voorsprong van de kopgroep werd niet groter dan 40 seconden, maar veel dichterbij dan 20 seconden kwam het peloton niet. In de slotkilometers moest Pozzovivo zijn metgezellen laten gaan. Moser probeerde met een aanval Spilak van zich af te schudden, maar dat lukte niet. Daarop won de Sloveen de sprint om de overwinning. Op een handvol seconden strandde het sprintende peloton, met vooraan André Greipel, John Degenkolb en Gerald Ciolek.

Rund um den Finanzplatz Frankfurt 2013
1. Simon Spilak (Slovenië/Katusha)
2. Moreno Moser (Italië/Cannondale)
3. Andre Greipel (Duitsland/Lotto-Belisol)
4. John Degenkolb (Duitsland/Argos-Shimano)
5. Gerald Ciolek (Duitsland/MTN-Qhubeka)
6. Gianni Meersman (België/Omega Pharma Quick Step)
7. Domenico Pozzovivo (Italië/AG2R La Mondiale)
8. Maurits Lammertink (Nederland/Vacansoleil-DCM)
9. Alexey Tsatevitch (Rusland/Katusha)
10. Ralf Matzka (Duitsland/NetApp-Endura)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair