Wielertransfers 2020: Gruzdev, Spilak, Niewiadoma

zaterdag 21 september 2019 om 14:57
Wielertransfers 2020: Gruzdev, Spilak, Niewiadoma

foto: Cor Vos

De transfermarkt draait al geruime tijd op volle toeren. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Dmitriy Gruzdev
Dmitriy Gruzdev heeft zijn contract bij Astana met een jaar verlengd. Daardoor begint de 33-jarige Kazach na de winter aan zijn negende volledige seizoen bij de ploeg. “Ik heb een goed jaar achter de rug en hoewel ik geen grote ronde reed, kon ik onze kopmannen bijstaan bij het winnen van andere wedstrijden. Ik ben er klaar voor om mijn harde werk voort te zetten en me voor de volle honderd procent te blijven geven voor onze leiders.”

Gruzdev reed zes grote ronden in zijn loopbaan, waarin hij voornamelijk dienst had als loyale helper.  Dit seizoen won hij met de Kazachse nationale ploeg de ploegentijdrit tijdens de Aziatische kampioenschappen en was hij vijfde in de wegwedstrijd. Teambaas Alexandre Vinokourov: “Steeds meer jonge renners komen naar onze ploeg en ik ben er zeker van dat Dmitriy een goede mentor voor ze kan zijn.”


Simon Špilak
De geruchten dat Simon Špilak na dit jaar Katusha Alpecin verruilt voor Bahrain Merida worden steeds sterker. Op social media doet een screenshot de ronde, waarop de Sloveen zijn transfer reeds bekendmaakte. De foto is inmiddels niet meer terug te vinden op zijn eigen accounts.

Op Twitter kondigt een subaccount van fietsmerk Merida, de fietssponsor van Bahrain Merida, de transfer van Špilak alvast aan. Echter, het is nog wachten op de bevestiging van een officieel account. De 33-jarige Sloveen won in het verleden al eens de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Romandië, terwijl hij er dit jaar op de zesde en negende plaats eindigde.


Katarzyna Niewiadoma
Katarzyna Niewiadoma blijft CANYON/SRAM trouw. De 24-jarige Poolse renster zal ook in 2020 en 2021 uitkomen in de kleuren van de zwartgekleurde ploeg. “Ik ben heel erg blij om te verlengen bij CANYON/SRAM”, gaat zij verder. “Vooral dit jaar voelde het als de plek waar ik thuis hoor. Dat is heel belangrijk voor me, want het maakt me blij en geeft me een voldaan gevoel. Daarnaast geeft het me motivatie om te presteren.”

Niewiadoma is bezig aan een uitstekend seizoen. Zo schreef de Poolse in april de Amstel Gold Race op haar naam, terwijl ze ook in de OVO Women’s Energy Tour een etappezege boekte. Ereplaatsen werden er behaald in de Strade Bianche (derde), de Trofeo Alfredo Binda (zesde), Ronde van Vlaanderen (zesde) en Luik-Bastenaken-Luik (zesde).

Dit artikel delen:

8 Reacties

Scott Sunderland 21 september 2019 om 15:05

Spilak is me nauwelijks opgevallen dit seizoen. Aparte renner. Kan soms veel in kleinere ronden. Start echt nooit in grote rondes. Geen zin ofzo.

0
Viktrodriguez 21 september 2019 om 15:16

Dat Spilak niet start heeft voornamelijk met zelfkennis te maken. Hij is als een klassementsrenner ongeschikt voor drie weken (1x 48e, 2x buiten top 100 en 2 DNF’s) en absoluut geen rittenkaper, dus heeft de Sloveen ooit besloten niet meer in grote rondes te starten.

Wat trouwens een bewonderenswaardig standpunt is.

0
Grobbel 21 september 2019 om 15:29

Gek genoeg is Spilak altijd wereldtop in die twee rondjes in Zwitserland, maar daarbuiten is het nooit zo veel.

0
Viktrodriguez 21 september 2019 om 15:39

Grobbel, dat is onzin. In Nice eindigde hij ook al 5 x top 11, waarvan eenmaal podium, en ook in Baskenland viermaal top 10 gefinisht.

0
Scott Sunderland 21 september 2019 om 15:48

Benieuwd of Spilak dan in zijn nieuwe contract bij Bahrein heeft bedongen dat hij niet in grote rondes hoeft te starten.

0
Johnny7 21 september 2019 om 17:48

@ScottSunderland

Dat kan ik mij niet voorstellen.
Dat zou ik me alleen kunnen voorstellen als hij met een heel laag contract daar gaat rondfietsen. Hoe hij dat bij Katusha altijd voor elkaar kreeg vroeg ik me ook vaak af. Waarschijnlijk neemt hij genoegen met een lager salaris.

0
Samlambeej 21 september 2019 om 18:27

-The Slovenian Connection-

0
Polleke 21 september 2019 om 18:46

Ja… die Sloveense paardendopinghandelaar lijkt toch nog stevig in het zadel te blijven ondanks ‘dreigementen’ van de UCI…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone