Spekenbrink beschouwt kritiek Lefevere als compliment

woensdag 14 oktober 2015 om 19:52

Iwan Spekenbrink werd in Extra Time Koers door Patrick Lefevere verbaal aangevallen. De manager van Giant-Alpecin werd door zijn collega van Etixx-Quick-Step een ‘gatlikker’ van de ASO genoemd, omdat hij Marcel Kittel zou hebben opgesteld in ASO-wedstrijden, terwijl de Duitser ziek was. Vandaag reageerde de Twentse ploegbaas op de uitspraken van de Belg.

“Gatlikker noemt-ie me?”, vraagt Spekenbrink zich af tegenover het Algemeen Dagblad. “Het is wat hè. Ach, ik kan er niks mee, heb Lefevere al in jaren niet uitgebreid gesproken. Ik beschouw het maar als compliment, dat hij het over ons wil hebben.”

“Ik snap de context van zijn opmerkingen ook niet”, erkent hij. “Als Lefevere denkt dat de ASO plezieren ons leitmotiv is, dan hadden we Kittel dit jaar ook wel in de Tour de France laten starten. Denk je ook niet?”

Dit artikel delen:

50 Reacties

Kilco Welderman 14 oktober 2015 om 19:56

Prachtige reactie.

Gewoon laten zien dat je er boven staat, werkt vaak veel beter dan terug vuil spuien.

Arema Pro Cycling Team 14 oktober 2015 om 19:58

Precies!

Javier 14 oktober 2015 om 20:00

Idd prachtige reactie! Goed gedaan Iwan!

vinnievidefietsen 14 oktober 2015 om 20:00

Lijkt mij de beste reactie, namelijk een volwassen reactie. Kittel heeft overduidelijk iets teveel verteld aan Lefevere, althans vanuit zijn eigen beleving. En aangezien Kittel op mij mentaal kwetsbaar en onzeker overkwam afgelopen seizoen (daarvoor te weinig tegenslagen gehad mijns inziens), heeft Lefevere hem duidelijk nog wat meer stroop aan de bek gesmeerd. Ik lach me een breuk als hij Kittel ook niet aan de praat krijgt, ondanks zijn praatjes. Spekenbrink reageert gewoon zoals een volwassen manager hoort te reageren.

Hakkie2 14 oktober 2015 om 20:03

Tja, een echte reactie geeft hij niet. En niet alleen Kittel, maar ook de Fransen zijn toch teleurgesteld in het team weggegaan. Ik blijf dit vooral ook een ploeg met een mooi mediapraatje vinden, maar aan de andere kant onbegrijpelijke beslissingen tijdens de koers.

Kelder is de Man 14 oktober 2015 om 20:06

Hakkie2
Als je wilt mbt die beslissingen.. verklaar je nader..

tendam 14 oktober 2015 om 20:07

Het lijkt wel of hij mijn reactie onder het betreffende bericht heeft gelezen ;)

Als manager van een Duitse ploeg moet hij nog wel even de juiste betekenis van het woord Leitmotiv opzoeken.

xistnc 14 oktober 2015 om 20:11

Prima terughoudende reactie. Je kan er van alles inhoudelijk over vinden, zowel voor als tegen, maar voor je het weet ben je vertrokken voor een heel tussenseizoen moddergooien. Terwijl de voortdurende goed-nieuws-show van Giant veel betere PR is.

vlek 14 oktober 2015 om 20:15

Verstandige reactie. Het punt over de Tour had hij misschien ook nog achterwege kunnen laten. Inhoudelijk niet het sterkste punt, dus van weinig toegevoegde waarde. Gewoon lekker laten waaien die kleuterpraat van Lefevere.

peervaneynthoven 14 oktober 2015 om 20:15

Ik ken PL niet persoonlijk maar als ik deze man zie dan kan ik een gevoel van glibberigheid niet vermijden. Voor mij zal PL altijd verbonden blijven met een verleden dat druipt van de hypocrisie als het gaat om doping.Het gezegde: “een vos enz. is hier van toepassing. Een uiterst sluwe vos dat wel, die altijd denkt dat de aanval de beste verdediging is en de vlucht vooruit niet schroomt om collegae in een kwaad daglicht te stellen. Ook al zou hij gelijk hebben dan nog houd je je mond in het openbaar. Er is niemand mee gediend en de sport is er niet bij gebaat. Ik vind PL een uiterst naar en gevaarlijk baasje. En tot Iwan Spekenbrink zou ik willen zeggen: niet reageren op deze narcistische “grootmuil” is de beste reactie.
PS deze reactie is desondanks ook prima en ingetogen.

burgyv 14 oktober 2015 om 20:42

Clou van het verhaal is eigenlijk heel erg simpel. Lefevere verwijt Giant dat ze Kittel niet als die grote kampioen hebben behandeld. Terwijl het juist die filosofie van Giant is dat iedereen gelijk is en niemand groter is dan de ploeg.
Voor beide filosofieën valt wat te zeggen, wel een beetje kleinzerig van Lefevere om met modder te gooien ipv empathie te tonen.

Coldeportes 14 oktober 2015 om 21:13

Goedzo Iwan, nooit afdalen naar het bedenkelijke niveau van figuren als Lefevre.

Wel svp tijdens de voorjaarsklassiekers keer op keer op het wiel van Boonen springen als ie demarreert ;)

IljoKeisseFan 14 oktober 2015 om 21:15

Wat een watje. Typisch Nederlands om op deze zwakke, makkelijke manier te reageren. Dom beleid wordt er gevoerd bij Giant-Alpecin!

ti-raleigh 14 oktober 2015 om 21:32

@ ikf
Jammer joh
@ de rest
Eens. Niet inhoudelijk reageren is het beste. Zal ongetwijfeld volgend jaar een vervolg krijgen. …

JuriaanM 14 oktober 2015 om 21:32

@IljoKeisseFan, iets met gatlikker? Gewoon een nette, volwassen reactie van Spekenbrink. Die kinderachtige man lekker laten gaan. Hij mag wel eens naar zichzelf kijken qua beleid. Kosten wat kosten “zoon” vergane-glorie-Boonen kopman maken in de klassiekers terwijl er in de ploeg zeker drie man sterker zijn. Vooral toch een man met een ploeg die goed is door de grote zak met geld.

Man met de hamer 14 oktober 2015 om 21:36

Blijft lachen met die trollen hier. Alleen de nrc website heeft gekkere.

Coldeportes 14 oktober 2015 om 21:39

Grappig altijd: de belgen die hier reaguren zijn altijd pro-lefevre, dr. Martens etc. maar als ik op belgische sites kijk (vol belgen en handjevol nederlanders) dan wordt lefevre massaal uitgekotst. Net als VdB trouwens. :P

ProfrondeZevenbergen 14 oktober 2015 om 21:51

Gepaste reactie. Dit getuigt van kwaliteit. Niet slecht voor een kermiscoureur.

Romāns Vainšteins 14 oktober 2015 om 21:57

Saaie reactie, evenals de brenger ervan. Gelukkig voor hem staat zijn ploeg er goed voor, zowel financieel als sportief en kan hij het er verder zo bij laten. Niet iedereen heeft het entertainend vermogen van oa een Lefevere en Tinkoff.

Man met de hamer 14 oktober 2015 om 22:07

Lefevere heeft het entertainend vermogen van een hondendrol, om het maar bij de coprolalie te houden.

Di_Rossi 14 oktober 2015 om 22:11

Makkelijke reactie zo met die verwijzing naar de tour. Hij mag van mij wel eens meer uitleg geven over het feit dat ze binnen Giant met hun "top" begeleiding een heel jaar Kittel niet gemotiveerd, en aan het fietsen krijgen. Dat ligt wat mij betreft niet alleen aan de renner.

Manuel Beltran 14 oktober 2015 om 22:15

Vainsteins is eigenlijk een beetje de levevre van wielerflits: altijd (of vaak?) met een scherpe uitspraak de boel willen kietelen. Niets mis mee, zo lang er ook maar voldoende gatlikkers zijn om de balans te bewaren.

Spruch 14 oktober 2015 om 22:22

@Manuel Beltran
RV wil met doping altijd tegendraads zijn om het tegendraads zijn. Ieder zijn ding.
Overigens heeft Lefevre met zijn zure en zeurderige reacties, lang niet de humor van een Tinkov.

Nette reactie van Spekenbrink. Mooi hoe hij de redenatie van Lefevre gebruikt om aan te tonen dat die enkel aan het raaskallen is om het raaskallen. Lefevre is waarschijnlijk wat jaloers omdat hij niet zoals de kermiscoureurtjes zelf zulke goede renners kan opleiden als Kittel, Degenkolb, Dumoulin en Barguil maar alles bij elkaar moet kopen om nog een beetje mee te doen.

schipperaar 14 oktober 2015 om 22:23

@rv
Je bent waarschijnlijk id war met krommentenend, zelfs circus boltini wil hem niet hebben.

Romāns Vainšteins 14 oktober 2015 om 22:31

Mwwwwaoh, tegendraads om tegendraads te zijn? Nee, ik meen gewoon wat ik zeg en verbind er ook niet gelijk aan vast dat Giant hier fout is geweest want denk dat iedereen spekkoper is met de gedane transfer. Ik zie gewoon graag wat schimmige figuren, oproerkraaiers en over-the-top figuren in de wielrennerij omdat ik vind dat die er gewoon bijhoren, that’s it.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair