Spekenbrink beschouwt kritiek Lefevere als compliment

woensdag 14 oktober 2015 om 19:52

Iwan Spekenbrink werd in Extra Time Koers door Patrick Lefevere verbaal aangevallen. De manager van Giant-Alpecin werd door zijn collega van Etixx-Quick-Step een ‘gatlikker’ van de ASO genoemd, omdat hij Marcel Kittel zou hebben opgesteld in ASO-wedstrijden, terwijl de Duitser ziek was. Vandaag reageerde de Twentse ploegbaas op de uitspraken van de Belg.

“Gatlikker noemt-ie me?”, vraagt Spekenbrink zich af tegenover het Algemeen Dagblad. “Het is wat hè. Ach, ik kan er niks mee, heb Lefevere al in jaren niet uitgebreid gesproken. Ik beschouw het maar als compliment, dat hij het over ons wil hebben.”

“Ik snap de context van zijn opmerkingen ook niet”, erkent hij. “Als Lefevere denkt dat de ASO plezieren ons leitmotiv is, dan hadden we Kittel dit jaar ook wel in de Tour de France laten starten. Denk je ook niet?”

Dit artikel delen:

50 Reacties

LinusGerdemann 14 oktober 2015 om 22:36

@Hakkie2 Je opmerking over Franse renners ben ik het niet helemaal mee eens. Vorig jaar was Damuseau teleurgesteld, maar ik volg opzich de Franse koersen redelijk, maar bij Roubaix rijdt hij niet beter dan bij Giant/Argos. Dus teleurstelling terecht, daar ben je sportman voor, maar een terechte keuze. Hupond dit jaar had ik niet verwacht en Sprick was altijd tevreden en gewaardeerd tot zijn triest einde. Ook geniez is niet denderend beter geworden en Barguil doet het gewoon prima en tekent bij terwijl il denk dat hij bij meerdere Franse ploegen had kunnen tekenen voor meer geld.

schipperaar 14 oktober 2015 om 22:46

Dumoulin heeft ook al meerdere malen laten merken dat de sfeer prima is, als een fransman het kan vinden in een duits/nl ploeg zegt dat waarschijnlijk voldoende, voertaal waarschijnlijk engels, al zou t me niet verbazen als ze in die saaie ploeg ook taallessen krijgen.

LinusGerdemann 14 oktober 2015 om 22:55

@schipperaar kijk eens hoelang Cheng Ji al bij de ploeg zit. Toevallig weet ik dat Giant voor hem een gastgezin heeft geregeld om hem in Nederland te laten wennen destijds. Ze zijn in mijn ogen heel bewust met hun renners bezig.

Manuel Beltran 14 oktober 2015 om 23:57

@ vainsteins
Dat zeg ik. Je houdt wel van een beetje punk in het wielrennen volgens mij. Is ook leuk, maar soms ook wat kinderachtig.

jan jansen 15 oktober 2015 om 05:27

Lefevere verlaagt zich met dergelijke uitspraken.
RV doet dat ook maar dan op zijn manier door een beetje rond te trappen tegen al wat beweegt.

wolfje 15 oktober 2015 om 07:45

Lefevere is vooral een narcist die het nodig vind luid en duidelijk te verkondigen dat hijzelf beter is dan anderen. Misschien voor sommige een kleurrijk figuur, maar voor mij een man zonder klasse

De reactie van spekenbrink vind ik wel goed: rustig, erboven staan. Wat ik mij wel afvraag is in hoeverre het verhaal inhoudelijk klopt. Ik denk dat er wel een kern van waarheid in zit.

zoetepap 15 oktober 2015 om 07:54

Gisteren naar de uitzending gekeken en het was er inderdaad over en nogal kinderachtig als je het mij vraagd wordt one Patrick stilaan seniel,maar grappig nee dat is hij nooit geweest. Een schande met de geschiedenis van deze man,afvoeren met de rest van het oude wielrennen.

Orakel 15 oktober 2015 om 08:14

Kittel ziet het als volgt: gereden in Australië, ziekjes geworden. Hij wilde rust/herstellen. Ploegleiding zegt: niets daarvan. Jij start in de woestijn, omdat deze koersen grote namen nodig hebben. Kittel heeft het gevoel dat deze koersen zijn voorjaar verpest hebben. Op basis van dit slechte voorjaar, wordt Kittel gepasseerd voor de Tour.

In een notendop het conflict tussen Kittel en Giant ploegleiding.

Leek mij best mogelijk om dit aan te kaarten zonder mensen belachelijk te maken. Die kermiscoureurs hebben laatste anderhalf jaar toch meer dan 10 etappes in grote rondes, twee monumenten binnen. Quickstep presteerde ook aardig, maar 'in de koersen die er toe doen' toch net een stukje minder dan Giant. Daar zit (denk ik) de bron van de frustratie bij Lefevere.

Sebas 15 oktober 2015 om 08:54

@ Orakel

Kittel werd gepasseerd voor de Tour, niet op basis van zijn voorjaar, maar op basis van het feit dat hij in voorbereiding op de Tour (maanden mei/juni) geen uitslag wist te rijden.

Melkzuur 15 oktober 2015 om 08:57

Als buurman zou ik Spekenbrink verkiezen, als manager van mijn wielerploeg Lefevere.

Wheely 15 oktober 2015 om 09:11

@Melkzuur
Ha ik precies andersom! Zou mijn lol niet op kunnen met een buurman als Levevere, altijd wat. Tevens vind ik dat Spekenbrink zijn ploeg uitstekend managet.

wakkie 15 oktober 2015 om 09:13

Nee, hij verwijt hen dat ze Kittel niet rustig hebben laten herstellen maar hem enkel dieper hebben geduwd. En dat terwijl ze de snelste man op aarde hadden rijden. En oh ja hij reed enkel ‘bepaalde wedstrijden’. De renner staat nog altijd centraal.

Koel 15 oktober 2015 om 09:40

Duidelijk is dat het gezeur bij Kittel vandaan komt, een ietwat schijnheilige jongen met weinig zelfreflectie, die de lat nu wel heel erg hoog voor zichzelf legt.
Nogmaals, vorig jaar juli is het geduvel via zijn manager al begonnen toen er nog geen duidelijkheid bestond over een nieuwe sponsor voor Giant.
Daar zal Lefevere wel op aangesproken zijn en die reageert op zijn gebruikelijke wijze.

Kurrevd 15 oktober 2015 om 09:50

Er os duidelijk geen koers momenteel… want deze reacties en artikels zijn eignelijk absoluut niet de moeite… Zowel PL als Spekenbrink hebben wat ze willen : Er wordt gepraat over hun ploeg terwijl de koers slaapt… meer is er niet aan de hand hoor…

Orakel 15 oktober 2015 om 09:59

“Kittel werd gepasseerd voor de Tour, niet op basis van zijn voorjaar, maar op basis van het feit dat hij in voorbereiding op de Tour (maanden mei/juni) geen uitslag wist te rijden”.

In mijn optiek valt mei/juni onder het voorjaar. Maar de angel zit er in dat Kittel zijn mindere presteren in mei/juni koppelt aan het niet mogen uitzieken in februari. Of die claim klopt kan ik niet zeggen. Gevoelsmatig was er tijd genoeg om richting juni weer topvorm op te bouwen. Echter Kittel ziet dit (terecht of onterecht) anders.

LinusGerdemann 15 oktober 2015 om 10:28

Kittel is pas gaan morren na het niet mogen rijden van de Tour. Daar was een vertrouwensbreuk enzovoort volgens hem en vooral volgens die Werner, zijn manager. Alle interviews ervoor prijst hij juist het geduld en steun van Giant. Die manager en lefevre lopen ongelooflijk te stoken. Totaal unfair want giant had ook een afkoopsom kunnen vragen. Of is Kittel even vergeten dat Spekenbrink speciaal voor hem naar het Duits kampioenschap is gereisd en gepraat te hebben over alles. Dat had hij niet hoeven doen. Lefevre is een misselijk mannetje dieover renners die niet goed in hun vel zitten hun rug heen probeert te scoren en stokenm

Michel Pollentier 15 oktober 2015 om 10:51

Zou Lefevre niet gewoon al bezig met Kittel weer proberen op poten te krijgen door expres een potje te polariseren en juist vol achter zijn nieuwe renner te gaan staan? Wat is nou beter voor Kittel dan een manager die vol achter hem gaat staan? Hoe dan ook maar ik heb de laatste jaren nog niet een renner gehoord/gelezen die weg wil uit de ploeg van Lefevre. Zijn ferme uitspraken zijn altijd tegen anderen. En vaak zit er toch wel wat in als je je niet onmiddellijk laat afschrikken door zijn politiek incorrecte woorden. Hoe je het wendt of keert zijn ploeg is al jaren ijzersterk en zonder morrende renners.

vinnievidefietsen 15 oktober 2015 om 11:32

Kittel zou best eens wat eerlijker mogen zijn. Die 2 etappes in het Midden-Oosten hebben hem echt niet de das omgedaan, er speelde veel meer bij hem. In de winter is hij allereerst zeer geruime tijd afgeleid geweest door een aantrekkelijke jongedame, wat op zich logisch is, maar voor een topsporter niet echt handig als je daardoor je focus verliest. Hij was niet vooruit te branden (wellicht ook door een zeer succesvol 2014), trainde erg weinig en liep vervolgens in februari een virus op. Wat er daarna precies gebeurd en gezegd is weet ik niet, maar dit is betrouwbare informatie uit eerste lijn en nee: ik vermeld de bron niet en dat is niet om flauw te doen, maar omdat je je woord moet houden als je dat beloofd hebt. Kittel is groot gemaakt bij Giant-Alpecin en ik blijf het daarom zeer onvolwassen vinden en getuigen van weinig mentale weerbaarheid dat hij toch de vuile was buiten hangt in diverse media. Wellicht dat Lefevere dat bedoelt: Kittel moet wat vaker op zijn kloten krijgen (om vervolgens te zeggen: renners anno 2015 onder druk zetten, is niet iets wat werkt…).
Kortom: een vat vol tegenstrijdigheden die Lefevere, maar we zullen het zien de komende 2 seizoenen.

Har77 15 oktober 2015 om 11:35

Denk dat in een notendop Kittel de dupe is van de optredens van Dumoulin en Degenkolb dit jaar. In het hap-snap beleid van Giant heeft men namelijk na Zwitserland een flinke koerswijziging doorgevoerd (en intern zelfs uitgesproken): van sprintersploeg naar klassiekers/klassementsploeg. Daarnaast denk ik dat dat 'vriendenimago' niets meer is dan een imago, dat handig wordt uitgemolken door de ploeg. Uiteindelijk draait het om wat de sponsor wil: exposure. Kittel leverde die exposure niet door een virus/vormcrisis/wat het dan ook geweest is, en Degenkolb en Dumoulin op dat moment wel. Icm bovenstaande denk ik dat men gekozen heeft om het salaris van Kittel ergens anders voor te gebruiken en hem dus wat 'tegen te werken' om vervolgens wel mee te werken aan een transfer.
Kortom: mi heeft PL in zoverre gelijk dat het beleid van Giant ten aanzien van Kittel enigszins laakbaar is.

Orakel 15 oktober 2015 om 11:50

“Kittel is groot gemaakt bij Giant-Alpecin en ik blijf het daarom…”

Misschien is je bron wat eenzijdig in zijn verhaal.

Kittel was in 2009 wereldtop tijdrijden en subtop sprinten. Die potentie was de reden hem in 2010 te contracteren.

Wim Kruithof 15 oktober 2015 om 12:31
Quote:
Koel – 15 oktober 2015 om 09:40 – Bewerkt op 15 oktober 2015 om 10:18
Duidelijk is dat het gezeur bij Kittel vandaan komt, een ietwat schijnheilige jongen met weinig zelfreflectie…

dat bewustzijn sijpelt ook bij mij binnen, zo langzamerhand. Vind het een kundige uitspraak van Spekenbrink, in wijsheid erboven staan.

schipperaar 15 oktober 2015 om 12:38

@har77
Gelukkig hebben ze in gezien dat een sprintersploeg risico’s en ook frustaties met zich meebrengt. Juist in Spanje bleek dat klassement en sprinten samen kunnen gaan, als degenkolb wat brutaler, net als Sagan, was geweest hadden er ook nog 2 sprintzeges in gezeten. Juist het succes van het ak deed de ploeg groeien en die gezelligheid id ploeg is geheel terecht en absoluut niet gespeeld.

oude man 15 oktober 2015 om 12:40

Kittel is en blijft een top renner, had andere lucht nodig, zal zeker terug komen op en een beter renner worden

KeesD 15 oktober 2015 om 14:53

Beste reactie die je kan geven.
Hij had ook kunnen zeggen: Ik heb liever dat Lefevere het zegt dan iemand met het volle verstand.
Gemiste kans. ;-)

kaalpani 15 oktober 2015 om 14:58

PL houdt van het spelen van politieke spelletjes, is een voorstander van verdeel en heers en een typische narcist. Hij is echter alleen te pruimen vanwege de constructieve wijze waarop hij zijn team vorm geeft! De Peter Post van het huidige wielrennen. Die was namelijk ook niet zo sympathiek!

Headlines

Materiaalzone

Populair