Spaanse wielerfederatie: “We zullen de Vuelta altijd beschermen”

woensdag 1 april 2020 om 17:59
Spaanse wielerfederatie: “We zullen de Vuelta altijd beschermen”

foto: Cor Vos (archief)

De Italiaanse bondsvoorzitter Renato Di Rocco gaf deze week aan dat een Giro d’Italia in augustus een serieuze optie is, dit tot ongenoegen van zijn Spaanse collega José Luis López Cerrón. “We zullen als Spaanse wielerfederatie altijd de Vuelta a España beschermen”, zo vertelt hij in gesprek met de Spaanse sportkrant AS.

Di Rocco vertelde in een conference call met organisatoren, ploegen en renners dat er momenteel drie opties zijn om de kalender te hervatten: 1 juli, 15 juli en 1 augustus. Dit betekent dat de internationale wielerunie er rekening mee houdt dat er ook de komende maanden geen wedstrijden verreden kunnen worden. Momenteel geldt er een stop tot eind april.

Indien het ook niet mogelijk is om de Tour de France te rijden in juli, is een verschuiving van de Franse rittenwedstrijd naar augustus een optie. Indien de Tour wel in juli verreden kan worden, zou er in augustus plaats zijn voor de Giro. Dat houdt in dat de Vuelta (die vooralsnog gepland staat van 14 augustus tot 6 september) moet opschuiven.

López Cerrón is als voorzitter van de Spaanse wielerbond RFEC echter niet van plan om hiermee akkoord te gaan. “Ik heb Di Rocco gebeld vanwege zijn statements, maar hij heeft me uitgelegd dat de uitspraken niet kloppen. Hij wil de Tour, Vuelta en Giro juist na elkaar organiseren. Wij zullen hoe dan ook altijd de Vuelta beschermen”, aldus de Spaanse bondsvoorzitter.

“De Giro moet op zoek naar een alternatieve plek op de kalender, de Vuelta niet…” Javier Guillén, de koersdirecteur van de Vuelta, houdt voorlopig vast aan de plannen zoals die eerder werden gepresenteerd.

Dit artikel delen:

7 Reacties

FDJ 1 april 2020 om 18:09

Terecht. De Giro maar naar 2021. Het is niet anders.

felixdepelix 1 april 2020 om 18:10

lekkere houding pik

Sammysosa 1 april 2020 om 18:31

Doe nou eens samenwerken!

Kelder is de Man 1 april 2020 om 21:10

Overlapping van 1 van de drie is mi not done. Trentin zn idee is gewoon goed en verbindend. Stukje Noord Italie, Franse alpen en dan Spanje in met slot in Madrid. Al die buitenlandse starts met verplaatsing is wel mogeijk, dus waarom dit niet. En de winnaar gaat echt de geschiedenisboeken in.

Marszzz 2 april 2020 om 08:19

Dat klinkt net als de UCI die botweg zijn WK programma presenteert als gepland.
Ik denk dat we de Giro en wellicht ook de Tour dit jaar op onze buik kunnen schrijven. En waarom zou de Vuelta dan wel doorgaan? De situatie lijkt steeds langer te duren en het einde is nog niet in zicht.
Mocht er toch nog gefietst kunnen worden laat in het jaar, dan zou je alleen wat eendagswedstrijden makkelijk kunnen inschuiven in en na de bestaande kalender.

Hollow Knight 2 april 2020 om 09:13

Dus de Vuelta heeft dezelfde status als Spaanse dopingzondaars voor de Spaanse wielerfederatie.

bomb ba 2 april 2020 om 09:57

Triests vogel dit zeg… Iedereen lijdt, kijk dan hoe je het samen kan doen.

Headlines

Materiaalzone

Populair