Soudal Quick-Step met titelverdediger Tim Merlier in Nokere Koerse

dinsdag 14 maart 2023 om 08:48
Soudal Quick-Step met titelverdediger Tim Merlier in Nokere Koerse

foto: Cor Vos

Soudal Quick-Step komt woensdag met Tim Merlier aan de start van Nokere Koerse. De Belgische kampioen was vorig jaar nog de beste in de eendagskoers en zal als titelverdediger en topfavoriet aan de start verschijnen.

Merlier is dit seizoen uitstekend op dreef. De 30-jarige sprinter wist al vier keer te winnen voor zijn nieuwe werkgever. Het begon allemaal in het Midden-Oosten met ritwinst in de Tour of Oman en twee dagzeges in de UAE Tour. Ook in Parijs-Nice kwam hij één keer als winnaar over de streep. Woensdag hoopt Merlier in Nokere Koerse zijn vijfde zege van het seizoen te boeken.

Hij krijgt steun van Josef Černý, Jannik Steimle, Martin Svrček, Bert Van Lerberghe, Stan Van Tricht en Ethan Vernon. Die laatste kan eventueel ook worden uitgespeeld als sprinttroef, mocht er onderweg iets gebeuren met Merlier. De snelle Brit won dit seizoen al de Trofeo Palma en was twee keer succesvol in de Tour du Rwanda.

Ploegleider Iljo Keisse blikt in een persbericht van zijn ploeg Soudal Quick-Step vooruit op de midweekse klassieker. “Nokere Koerse is hetzelfde als vorig jaar, dus daar komen we geen verrassingen tegen. We starten met een sterke ploeg, waaronder de winnaar van vorig jaar Merlier. Hij kent de route en woont 15 kilometer van het parcours. Normaliter eindigt de koers in een sprint, maar de weersomstandigheden kunnen nog een rol spelen.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Nokere Koerse 2023 – Wie houdt Tim Merlier van twee op rij?
Dit artikel delen:

5 Reacties

Dr.Watt 14 maart 2023 om 12:02

Merlier kan dit eigenlijk enkel maar verliezen.

Toch echt een topsprinter. Jammer dat het zo een kwal is.
Nu hij bij SQS rijdt, kan ik hem net iets beter verdagen maar toch eigenlijk niet.

-1
thenewGOAT 14 maart 2023 om 15:44

Kun je ook even specificeren waarom Merlier zo een kwal is? Liefst met feiten…

-2
Dr.Watt 14 maart 2023 om 18:36

Het is eigenlijk gewoon een persoonlijke mening. Sommige renners heb je het voor en anderen niet.

Altijd dat verongelijkt doen terwijl er amper kritiek is. Niemand weet op wie dat vingertje in de Tour gericht was. Mss op Philipsen wat het niet sympathieker maakt.
Een negatieve uitstraling tout court. Klagen op ploeggenoten.
Toen hij na de finish van SP over de weg terug reed vond ik een toppunt van egocentrisme. Had een ramp kunnen worden daar.
En zo een optelsom van verschillende kleine feitjes die ik niet goed trek.

Ik ken hem niet dus ik kan fout zijn maar zijn publieke persona moet ik niet.

-1
thenewGOAT 14 maart 2023 om 20:05

Je hebt wel een punt dat er vorig seizoen niet echt de beste sfeer heerste tussen Merlier enerzijds en Philipsen anderzijds, dat was ook een indruk die ik regelmatig had moet ik toegeven, maar of dat nu volledig aan Merlier lag weet ik niet zo goed. Als je het mij vraagt was de besluiteloosheid van de ploegleiding in vele wedstrijden daar eigenlijk de oorzaak van. Het lijkt me dat hij dit seizoen bij Soudal-Quickatep veel beter in zijn vel zit.

0
de adelaar 14 maart 2023 om 23:33

Eens… meneer is te vaak verongelijkt. Zoals een sprinter betaamt moet je balen als je verliest, alleen is het bij hem vaak aan een ander gelegen… en natuurlijk heeft ie gewoon een verschrikkelijke smoel. Niet om aan te gluren . Emotieloos. Behalve als ie verliest. Beetje zuurpruim waarbij ik altijd het gevoel heb dat ie zijn werk eigenlijk helemaal niet

0

Headlines

Populair

Materiaalzone