Soudal Quick-Step met Lampaert en Asgreen in Parijs-Roubaix
Davide Ballerini en Yves Lampaert - foto: Cor Vos
donderdag 6 april 2023 om 12:49

Soudal Quick-Step met Lampaert en Asgreen in Parijs-Roubaix

Soudal Quick-Step heeft zijn zevenkoppige selectie voor Parijs-Roubaix bekendgemaakt. De Belgische formatie rekent in de laatste kasseienklassieker van dit voorjaar onder meer op Kasper Asgreen, Yves Lampaert en Florian Sénéchal.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Met Asgreen, Lampaert, Sénechal en ook Davide Ballerini heeft de Belgische formatie weer verschillende pionnen om mee te spelen. Tim Declercq, Belgisch kampioen Tim Merlier en Bert Van Lerberghe vervolledigen de selectie voor komende zondag.

“Parijs-Roubaix is een van de meest atypische wedstrijden van het seizoen. Koersen over kasseien is iets speciaals, maar ik denk dat we er wel de ploeg voor hebben”, blikt ploegleider Tom Steels, die zelf een keer derde werd in Parijs-Roubaix, vooruit.

“Kasper heeft in de Ronde van Vlaanderen (7e, red.) laten zien dat zijn vorm nog steeds groeiende is. Yves heeft in het verleden al getoond dat deze wedstrijd hem ligt. Florian vindt het ook geweldig om over de kasseien te rijden. Ook de andere renners bezitten kwaliteiten voor een koers als Parijs-Roubaix, een race vol hectiek en verrassingen. We starten met een solide ploeg, met de nodige motivatie voor zondag.”

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
8 Reacties
Sorteer op:
6 april 2023 13:18
Op papier na Jumbo-Visma wellicht het sterkste blok in de breedte, maar Asgreen in Roubaix nog nooit een uitslag gereden en Senechal en Ballerini al heel het voorjaar aan het kwakkelen. Het zal derhalve bij "op papier" blijven ben ik bang. Of onze farmer's son moet verassen.
6 april 2023 13:52
Merlier vanuit de vroege vlucht. Wie klopt hem op de velodrome?
  6 april 2023 14:27
  't Zal bij een droom blijven ipv een velodroom vrees ik...
  6 april 2023 23:07
  Sommige dromen worden realiteit. Altijd leuk een verrassing op de velodrome!
6 april 2023 13:19
Gaan we niet voorin zien denk ik
  6 april 2023 13:31
  Tuurlijk wel heel sterke equipe dit , ze gaan goed mee doen !
  6 april 2023 14:29
  Dat is een negatieve inschatting, maar wat wil je met die sombere bril ;) Ik denk dat het eerder omgekeerd zal zijn: Iemand gaat weer mee zijn in de eerste ontsnapping, een Merlier, of waarom niet Lampaert zelf. Roubaix is dé koers waar je iets mee bent om in vroege ontsnapping te zitten, en waar daaruit gewonnen kan worden. De kleppers gaan naar elkaar kijken tussen de kasseistroken in, en dan kan je voorin ver geraken. Tuurlijk gaan we ze voorin zien.
  6 april 2023 14:38
  Ze hebben Tim "El Tractor" Declercq mee. Zo'n beetje dé garantie dat we Soudal op enig moment voorin gaan zien.

Reacties zijn gesloten.