Sondre Holst Enger wint slotrit in Kroatië, eindzege Kvasina

zondag 24 april 2016 om 15:55
Sondre Holst Enger wint slotrit in Kroatië, eindzege Kvasina

Foto: Sirotti

Sondre Holst Enger heeft de laatste rit in de Ronde van Kroatië gewonnen. De Noor van IAM Cycling won in Zagreb de sprint van een selecte groep. De leiderstrui van Matija Kvasina kwam niet meer in gevaar, waardoor de 34-jarige renner van Synergy Baku zich eindwinnaar mag noemen.

In het eerste wedstrijduur probeerden zes renners te ontsnappen. De zes reden enige tijd vooruit, maar werden na zestig kilometer ingerekend. De harde wind zorgde ervoor dat het peloton in meerdere groepen verbrokkelde, maar het peloton begon compact aan de finale.

Vijf renners, waaronder Robbert de Greef van Join-S | De Rijke probeerden een massasprint te voorkomen en kozen de aanval. De Greef had gezelschap Daniel Schorn (Felbermayr-Simplon Wels), Sander Cordeel en Stef Van Zummeren (beiden Verandas Willems) en Adam Stachowiak (VERVA ActiveJet). De vijf reden een voorsprong van meer dan een minuut bij elkaar, maar in de lange, rechte straten rond Zagreb nam deze voorsprong snel af.

De etappe werd afgesloten met enkele lokale rondjes over een technisch parcours. In de straten van de Kroatische hoofdstad ging Cordeel er alleen vandoor, maar wisten Stachowiak en Schorn weer aan te sluiten. Het peloton zorgde in de slotkilometer voor een hergroepering. In de sprint voor de dagzege bleek de Noor Enger op een met kasseien geplaveide klim over de snelste benen te beschikken, waardoor hij zijn eerste zege van het seizoen kon boeken.

Dit artikel delen:

2 Reacties

woutie 24 april 2016 om 15:59

Ok, volgens eurosport won Vangenechten en werd Dylan Teuns, de waalse renner van Trek 2de, grappig en erg tegelijk.

Verweggistan 24 april 2016 om 18:52

En Sondre was er blij mee getuige deze beelden: https://twitter.com/IAM_Cycling/status/724244911156015105

Headlines

Materiaalzone

Populair