Slotrit USA Pro Challenge voor Sagan, Van Garderen eindlaureaat

Door
zondag 25 augustus 2013 om 23:28

Sagan

foto: Sirotti

De slotrit in de USA Pro Challenge (2.HC) is wederom uitgedraaid op een spurtzege voor Peter Sagan. De coureur van Cannondale was afgetekend de snelste voor Ryan Anderson en Alessandro Bazzana. De leiderstrui van Tejay van Garderen kwam niet meer in gevaar.

Zeven renners kozen al vroeg het hazenpad in dit relatief korte sluitstuk, een criterium in en rondom de stad Denver. Onder meer Lucas Euser (United Healthcare), Christopher Juul Jensen (Saxo-Tinkoff) en Benjamin King (Radioshack-Leopard) haakten vooraan hun wagonnetje aan. Chris Froome gaf al vroeg de pijp aan Maarten; de Tourwinnaar moest eerder deze week al een aantal keren vroeg lossen en zit duidelijk nog in opbouw naar het WK in Firenze.

Zoals wel vaker deze week hielden de mannen van Cannondale en Argos-Shimano de koplopers binnen schot. Zodra de finish naderbij kwam werden de spurtersploegen het dan ook snel eens en slonk de voorgift van de zeven avonturiers zienderogen. Dit was het sein voor Lucas Euser om een versnelling te plaatsen en bij het ingaan van de voorlaatste ronde alleen door te gaan.

Op ruim twintig kilometer van de streep kreeg Euser toch weer het gezelschap van zijn landgenoten King en Miller. Enkele kilometers verder werd ook dit drietal in de kraag gevat en mochten we ons opmaken voor een massasprint. Thuisrijder Ryan Anderson ging hierin van ver aan, maar werd met speels gemak overvleugeld door het Slowaakse wonderkind Peter Sagan, die alweer zijn vierde ritzege boekte in Colorado.

3e USA Pro Challenge (2.HC)
Rit 7: Denver – Denver (117 km.)
1. Peter Sagan (Slowakije/Cannondale)
2. Ryan Anderson (Verenigde Staten/Optum) allen z.t.
3. Alessandro Bazzana (Italië/United Healthcare)
4. Luka Mezgec (Slovenië/Argos-Shimano)
5. Greg Van Avermaet (België/BMC Racing)
6. Edwin Avila (Colombia/Team Colombia)
7. Tanner Putt (Verenigde Staten/Bontrager Cycling Team)
8. Andrea Peron (Italië/Novo Nordisk)
9. Philip Deignan (Ierland/United Healthcare)
10. Michael Schär (Zwitserland/BMC Racing)

Eindklassement
1. Tejay Van Garderen (Verenigde Staten/BCM Racing)
2. Mathias Frank (Zwitserland/BMC Racing) op 1m30s
3. Tom Danielson (Verenigde Staten/Garmin-Sharp) op 1m42s
4. Janier Acevedo (Colombia/Jamis-Hagens Berman) op 2m10s
5. Lachlan Morton (Australië/Garmin-Sharp) op 2m34s

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone