Sky informeert naar Mathieu van der Poel

vrijdag 8 juli 2016 om 08:45
Sky informeert naar Mathieu van der Poel

foto: WielerFlits

Sky heeft interesse in Mathieu van der Poel. De Britse formatie en de 21-jarige renner hebben een eerste “vrijblijvend gesprek” gevoerd, weet het AD.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Het was een vrijblijvend gesprek hoor, maar ik ben er door gestreeld, want Sky is een goede ploeg”, zegt Van der Poel in de krant. “Al zit ik momenteel nog goed.” De Nederlandse ex-wereldkampioen veldrijden verbeterde en verlengde vorig jaar zijn contract bij het huidige Beobank-Corendon. Hij staat tot eind 2018 onder contract bij de Belgische Continentale veldritploeg.

Een belemmering voor een tussentijdse overstap naar een WorldTour-ploeg is dat niet. Het staat renners van een Continentale ploeg te allen tijde vrij een stap hogerop naar de WorldTour te maken. Zelfs een combinatie van crossen in de winter bij Beobank-Corendon en een voorjaars/zomer-programma afwerken bij een WorldTour-ploeg is toegestaan.

Van der Poel laat weten pas op de interesse in te gaan als Sky concreet wordt.

Fransen in het vizier
Niet alleen Van der Poel staat op het verlanglijstje bij de ploeg van manager David Brailsford. Hij zou ook een oogje hebben laten vallen op de Warren Barguil en Julian Alaphilippe. Beide Franse renners hebben echter nog een doorlopend contract bij hun ploegen, respectievelijk Giant-Alpecin en Etixx-Quick-Step.

“Met Barguil hebben we al gepraat”, laat ploegleider ­Nicolas Portal weten in The Cycling Podcast. “En Alaphilippe is een renner van wie ik erg houd. Hij heeft een agressieve stijl, maar weet tegelijk wanneer hij zich moet beheersen. Dave (Brailsford, red.) wil heel graag een Fransman aantrekken. Dan kan die aan de mensen vertellen dat we geen robotten zijn. Wij zijn ook een familiaal team, we maken ook grappen met elkaar.

Dit artikel delen:

34 Reacties

Soit 8 juli 2016 om 08:52

In hoeverre is het nog wenselijk dat een paar ploegen alle grote talenten lijken op te slokken?
If you can’t beat them, eat them, lijkt het credo te worden. Aan de andere kant kun je je afvragen in hoeverre deze talenten kiezen voor de ploeg, de begeleiding, het (grote) geld en/of de sportieve uitdaging. Als SKY ook al interesse heeft in Kruijswijk, wie gaat (lees mag)zich dan richten op de Giro, de Tour en/of de Vuelta. Het is dringen geblazen. Zie de eerste ‘bergetappe’: 30 man over en hoeveel daarvan waren van SKY en Movistar?

0
DerPantzerwagen 8 juli 2016 om 08:53

Moest ik teammanager zijn bij sky dan zou ik gewoon alle klimmers kopen nu je toch bezig bent.

0
OscarV 8 juli 2016 om 08:58

Dit begint wel echt een probleem te worden voor het wielrennen zo.
Het is hoog tijd dat er een salaris-totaal-plafond komt. Anders rijden er straks 3 of 4 ploegen rond met alle talenten / kopmannen en de rest moet het doen met de kruimels.

@Soit Kruijswijk zou volgens de laatste geruchten bij Katuscha getekend hebben.
(Edit: al weer achterhaald gezien het nieuws net: ‘LottoNL-Jumbo weet Steven Kruijswijk te behouden’)

0
mackie 8 juli 2016 om 08:59

Denk toch dat ze van VDP een klassieker renner willen maken. op dat vlak hebben ze ( behalve de overwinning van Wout) in de echte grote klassiekers nooit iets klaar gespeeld.

0
vlek 8 juli 2016 om 09:04
Quote:
Dave (Brailsford, red.) wil heel graag een Fransman aantrekken. Dan kan die aan de mensen vertellen dat we geen robotten zijn. Wij zijn ook een familiaal team, we maken ook grappen met elkaar.

Het gaat bij ons thuis echt niet altijd over wereldpolitiek. We maken ook wel eens een grapje..

Alaphilippe vind ik trouwens gevoelsmatig niet bij deze ploeg passen. Barguil iets meer, maar zou ik niet graag zien vertrekken naar Sky; heeft zelf nu een ploeg die zich om wil vormen om zijn type renner goed te ondersteunen en Sky heeft al meer dan genoeg klimmers die bij andere ploegen kopman zouden zijn.

Ik zie ze liever weer eens zelf een renner opleiden tot een (sub)topper voor het rondewerk, daar kan die briljante begeleiding toch ook nog voor ingezet worden!? Of zijn die (trainings)middelen opgebruikt? De laatste jaren kopen ze namelijk eigenlijk alleen nog overal (sub)toppers weg, wat een stuk minder aantrekkelijk is om te volgen dan de manier waarop ze daarvoor deels hebben gewerkt.

0
Duvel 8 juli 2016 om 09:04

Als je als ploeg veel te besteden hebt qua geld, middelen, begeleiding etc. dan is het toch logisch dat je dat in de beste renners wilt investeren? Als je het vanuit de renners beredeneert is het toch ook logisch… Iedere potentiële kopman wil in principe een rol krijgen die bij zijn capaciteiten hoort, maar als je veel meer krijgt voor een minder prominente rol dan is het opeens niet zo heel lastig meer om wat minder principieel te worden. En terecht ook.

0
jvh93 8 juli 2016 om 09:09

LottoJumbo zal toch ook al wel geinformeerd hebben? Deze jongen heeft dusdanig veel potentie dat je als nederlandse ploeg echt niet mag gaan liggen slapen.

0
sooike 8 juli 2016 om 09:21

@jvh93
Vader Adrie heeft op grond van opgedane ervaringen geen greintje vertrouwen in TLJ, dus dat kun je vergeten, lijkt me. Bovendien hebben ze met Kruijswijk al een grote vis behouden, dus het extra geld van Van der Wallen zal voor een groot deel naar onze Bosschenaar gaan !

0
Youri IJnsen 8 juli 2016 om 09:50

Wat sooike zegt. Bovendien is het niet voor de hand liggend dat Mathieu voor 2018 de overstap maakt. En dat is z’n goed recht. Dan is-ie nog altijd maar net 23. Tenzij er een ploeg komt met een dusdanig voorstel dat hem aan het twijfelen brengt, zien we hem niet eerder dan in 2018 in de WorldTour. En dat heeft vrij weinig met de financiën te maken.

0
jooprioolpijp 8 juli 2016 om 09:51

@sooike
Zijn die ervaringen van lang, lang geleden of meer recent?

Ik denk in alle gevallen overigens dat Mathieu gezien z’n leeftijd beter eerst een tijdje bij een kleiner team als (een van) de echte kopman(nen) kan rondrijden dan te moeten knechten bij Sky. Als hij echt een wereldtopper kan worden komt het er dan m.i. eerder uit. Hij kan dan altijd nog naar een Sky oid, om dan wel voor eigen kans te mogen rijden.

0
Romy2007 8 juli 2016 om 09:52

informeren betekent allesbehalve tekenen. wat een onzinbericht en paniekmakerij

0
Romy2007 8 juli 2016 om 09:53

@jvh93, je weet dat mannen als van aert en van der poel meer dan een miljoen verdienen met dat modderbaden he?

0
LaurentJalabert 8 juli 2016 om 10:25

Gewoon doen natuurlijk! Begrijp ik het goed, dan biedt Sky hem de mogelijkheid om in het veld te rijden de komende jaren en daarnaast een beter wegprogramma. Wat wil je nog meer. Prima ploeg om te groeien en als blijkt dat hij goed genoeg is kan hij vervolgens overal kopman worden.

0
tendam 8 juli 2016 om 10:53

Sky is niet de beste ploeg voor jong talent, dus of dat nou zo’n goede keuze is… het streelt hem natuurlijk wel dat ze interesse hebben, maar dat is ook weer niet zo vreemd. Sky heeft interesse in werkelijk elke goede renner.

0
LaurentJalabert 8 juli 2016 om 11:03

@tendam dat ben ik niet met je eens. Uiteraard zijn er renners niet goed uit de verf gekomen bij Sky (EBH), maar het meerendeel wel.
Maar goed iedere WT ploeg die vd Poel de mogelijkheid biedt om te “modderbaden” en een beter wegprogramma te rijden zie ik als een goede stap.

0
Smuckinho 8 juli 2016 om 11:13

@LaurentJalabert
Noem dan eens jonge talenten die zich bij Sky hebben ontwikkeld.

0
SolitaryShell 8 juli 2016 om 11:26

@Sooike.

Er is helemaal geen extra geld. Het gat in het budget door de verminderde bijdrage van de Lotto is opgevuld, meer niet.

0
LaurentJalabert 8 juli 2016 om 11:31

Wat dacht je van ene Froome zelf. Misschien niet heel jong, maar gezien zijn ziekte wel. Hetzelfde geldt voor Poels, met zijn blessure. Verder vind ik jongens Rowe, Kennaugh en Henoa het ook goed doen. Thomas is bij Sky toch ook als een raket gegaan. Het beeld dat ze alleen maar goede renners kopen vind ik wat overtrokken. Veel jongens doen het bij Sky ook gewoon beter.

0
tendam 8 juli 2016 om 11:36

@laurentjalabert
Froome brak door toen hij eigenlijk al op de nominatie stond om eruit gegooid te worden. Hij was toen ook al 26. Poels was al heel goed voor hij naar Sky ging, op z’n 28e. Kennaugh heeft volgens mij meer in z’n mars dan hij tot nu toe laat zien.

Geraint Thomas is wel een talent dat zich helemaal bij Sky heeft ontwikkeld. Ook pas vrij laat, maar dat komt deels door z’n carriere op de baan.

0
LaurentJalabert 8 juli 2016 om 11:39

Overigens ben ik van mening dat de invloed van een ploeg wordt overschat bij de ontwikkeling van grote talenten. Als de sfeer goed is doen die het toch wel goed.

0
LaurentJalabert 8 juli 2016 om 11:42

@tendam en Poels was misschien wel een talent, maar is wel mooi pas echt veel gaan winnen bij Sky.

0
HoofdIsVrij 8 juli 2016 om 11:45

Etixx heeft ook al met Van der Poel gesproken en naïevelingen hier denken dat hij voor TLJ zal kiezen of dat TLJ ligt te slapen?

0
xistnc 8 juli 2016 om 11:47

Etixx kan spreken met wie ze willen, maar dat heeft weinig zin als er geen duidelijkheid is over het voortbestaan van de ploeg.

0
vlek 8 juli 2016 om 11:49
Quote:
Poels was al heel goed voor hij naar Sky ging, op z’n 28e.

Exact. Iedereen die hem op zijn op zijn 23ste bezig heeft gezien in de Vuelta wist dat hij met het komen van de jaren iemand zou kunnen worden die op zijn goede dagen tot geweldige dingen in staat zou zijn. Een ontwikkeling heeft Poels bij Sky zeker doorgemaakt, maar hij wordt ook regelmatig zwaar overdreven.

0
schipperaar 8 juli 2016 om 11:52

Geld is natuurlijk bijzaak voor Mathieu, een goede kopman die zijn renners kan bij leren en motiveren is zoveel belangrijker, Froome heeft best charisma als wereldburger en ook humor hoop ik.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone