Sky bouwt verder aan de toekomst met aantrekken Pavel Sivakov

Door , maandag 28 augustus 2017 om 11:33
Sky bouwt verder aan de toekomst met aantrekken Pavel Sivakov

Pavel Sivakov als leider in de Giro Valle d'Aosta

Sky heeft met Pavel Sivakov opnieuw een toptalent weten aan te trekken. De 20-jarige Rus heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend bij de Britse formatie, die zich gisteren ook al wist te verzekeren van de diensten van Tour de l’Avenir-winnaar Egan Bernal.

Ook de transfer van de huidige wereldkampioen bij de beloften, Kristoffer Halvorsen, is inmiddels in kannen en kruiken. Sivakov maakte dit seizoen indruk met eindzeges in de Ronde de l’Isard, Giro Ciclistico d’Italia U23 en de Giro Valle d’Aosta. Hij begon op basis van deze resultaten ook als mede-favoriet aan de Tour de l’Avenir, maar enkele slechte dagen deden hem de das om. Hij slaagde er wel in revanche te nemen door de afsluitende bergrit te winnen.

Op de website van Sky toont de jonge klimmer zich blij met de overstap. “Sky is het beste team als het aankomt op het rijden en winnen van rittenkoersen. Ik voel dat ik me bij deze ploeg het beste kan ontwikkelen.” Ploegleider Nicolas Portal verwacht veel van de nieuwe aanwinst. “Pavel heeft alle kwaliteiten om een van de beste renners ter wereld te worden.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

vevie 28 augustus 2017 om 11:34

Ook dit was een publiek geheim

RaketVuist 28 augustus 2017 om 11:45

Onbegrijpelijk dat al die jonge talenten denken dat het een goed idee is om massaal naar Sky te trekken. Het wordt daar wel echt een strijd binnen de ploeg. Kan goed uitpakken, in de zin dat ze elkaar naar een hoger niveau stuwen. Kan ook slecht uitpakken, als ze zich te graag willen bewijzen en zichzelf voorbij gaan hollen (à la Olivier).

Moosje07 28 augustus 2017 om 11:52

@raketvuist
Dat zal niet gebeuren, aangezien sky wsl controleerd of ze overtrainen.

Ik moet echt kotsen bij het idee dat sky de komende 10 jaar ook de beste klassementsmannen in huis heeft.

Moosje07 28 augustus 2017 om 11:57

Er zouden ook echt regels moeten komen wat betreft het opleiden van renners. BMC zou voorrang moeten krijgen om deze man te contracteren.

Tuubke 28 augustus 2017 om 11:58

@Moosje Stel nou eens dat het een Nederlandse ploeg was die al die talenten contracteerde, zou je het dan ook zo verschrikkelijk vinden?

jan jansen 28 augustus 2017 om 12:04

Dit is gewoon niet leuk. Sky is en blijft zo te machtig, zelfs al zou het een nederlandse ploeg zijn. Bah.

woutie 28 augustus 2017 om 12:12

Heb al niets met Sky en nu zeker niet, gewoon alle talenten opkopen.
Hoop echt Froome Vuelta nog verliest, maar ja nu ze de Tour kapot hebben gemaakt, kunnen ze dit nu ook wel met de Vuelta zeker, vorige jaren was Vuelta telkens spectaculair, maar dit jaar vrij teleurgesteld

Sephiroth 28 augustus 2017 om 12:24

Jeej voor sky ofzo, mooie aankoop hoor, maar het zou ze sieren als ze eens gaan opleiden ipv opkopen.

Het haalt de lol wel wat uit het wielrennen op het grote ronde gebied.

schipperaar 28 augustus 2017 om 12:27

Mooi podium, ook daar de missen al afgeschaft?

Zjoske 28 augustus 2017 om 13:20

Wat een gezeur weer op Sky. Ze doen hier toch niks verkeerd?
Ze zullen echt wel een goed (sportief) contract bieden aan die jongens, die gaan er echt niet alleen voor het geld naar toe.
Die renners hebben toch ook gewoon een zaakwaarnemer of manager die hun belangen behartigt en ze helpen de juiste keuzes te maken?

Jungle Man 28 augustus 2017 om 13:47

Ik kan bmc wel begrijpen dat ze de stekker uit de opleidingsploeg trekken.

josi 28 augustus 2017 om 14:06

Halvorsen, Bernal, Sivakov… ik begrijp het wel, maar vind het tegelijkertijd jammer. Zo lijkt het er bijna op dat ze gewoon alle grootste talenten opkopen en dan wel zien welke er over een paar jaar de goede blijkt te zijn dan dat er een duidelijk beleid achter zit.

Koersmaniak 28 augustus 2017 om 14:56

We hoeven nog niet te panikeren, afgelopen jaren geleden legde Sky talenten als Dombrowski (de Sivakov van zijn generatie), Boswell, Puccio, Alex Peters, Sebastian Henao, Danny Van Poppel of Kennaugh vast.
Dat zijn nu geen slechte renners, maar ze hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat ze hun belofte niet volledig ingevuld hebben. Het zijn dan ook niet diegenen die voor Sky de top10 plaatsen in grote wedstrijden bijeen rijden.

Het probleem is dat die jongens gelokt werden door het plan Sky (wetenschappelijke begeleiding en de centen) en zich hoopten te ontwikkelen, maar niet doorgroeiden, veelal moeten knechten of afgedankt worden en vervangen door renners met meer ervaring: Landa, Nieve, Poels, Rosa,…

peterwinnen 28 augustus 2017 om 15:02

Wat een geklets hier…Sky koopt talenten.. zou dom zijn als ze het niet doen lijkt me…

jan jansen 28 augustus 2017 om 15:20

@schipperaar;
Een podium zonder missen is als een taart zonder slagroom.

bilthoven 28 augustus 2017 om 15:24

@ koersmaniak
Ik ben het toch niet helemaal met je eens. Sivakov en Bernal behoren tot de buitencategorie, de voorbeelden, die jij aanhaalt uit de afgelopen jaren, kunnen daar toch echt niet aan tippen. Ik vrees en weet bijna zeker dat de overheersing van Sky de komende jaren in het peloton alleen maar verder zal toenemen. Dat lijkt me een slechte zaak voor de wielersport…….

ONCE 28 augustus 2017 om 15:41

Ze hebben natuurlijk ook wel een sterke ploeg nodig in de toekomst om tegen Sam Oomen op te kunnen boksen

thorsen 28 augustus 2017 om 16:30

Grappig dat je in de periode januari-mei nooit iemand hoort over de overmacht van Sky, om vervolgens maanden lang aan te horen dat ze alles winnen.

Koersmaniak 28 augustus 2017 om 17:11

@bilthoven: Dombrowski won de babygiro, jaar en reed samen met Boswell top5 in Utah, voor Horner, Leipheimer, Danielson,..
Hij was de top-ronderenner van zij jaar.

Puccio won de Ronde van Vlaanderen U23.

Van Poppel die reeds op zijn 19e de Tour reed.

Nu lijken deze namen maar matig, maar toen ze tekenden voor Sky waren het toptalenten, de progressie van deze renners was mager.
En het is niet omdat Sivakov en Bernal nu de concurrentie naar huis fietsen, dat ze dat bij de profs ook zomaar zullen doen.

Covadonga 28 augustus 2017 om 19:55

Nou nou zeg, wat een aankopen. Dat doen ze echt supergoed. Misschien zit de nieuwe Froome er wel bij.

moa 29 augustus 2017 om 11:32

Misschien kunnen we met de brexit wel iets regelen om de dominantie van SKY wat te minderen ;-) ?

Tja, je kan niet van SKY verwachten dat je ze kan betrappen op enige vorm van moraliteit, het is SKY weet je wel. Heel jammer dat BMC hierdoor zijn opleidingsploeg stopt. Kwamen toch mooie namen uit de laatste jaren.

R_Starzz 29 augustus 2017 om 12:29

Onbegrijpelijk toch! Zo jong en nu al bezwijken voor ’t geld! Elders krijgen ze sneller hun kans en meer vrijheid

Headlines

Materiaalzone

Populair