Sjoerd Bax ondersteunt Tadej Pogacar in Luik-Bastenaken-Luik

donderdag 20 april 2023 om 11:49
Sjoerd Bax ondersteunt Tadej Pogacar in Luik-Bastenaken-Luik

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar kan zondag – na Davide Rebellin (2004) en Philippe Gilbert (2011) – de derde renner in de geschiedenis worden die achtereenvolgens de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik wint. De Sloveen krijgt in zijn jacht op de zege in ‘La Doyenne’ steun van onder meer Sjoerd Max en Marc Hirschi.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Nederlander Bax reed in de E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race al in dienst van de Sloveense kannibaal en zal dit zondag ook doen in Luik-Bastenaken-Luik. Verder rekent topfavoriet Pogačar op Hirschi, die in 2020 nog tweede werd in Luik-Bastenaken-Luik, Diego Ulissi, George Bennett, Felix Großschartner en Vegard Stake Laengen.

Pogačar kan zondag de kers op een al bijzonder fraaie taart zetten. De 24-jarige coureur won dit seizoen al twaalf wedstrijden en was de beste in grote koersen als Parijs-Nice, de Ronde van Vlaanderen en dus ook de Amstel Gold Race en Waalse Pijl. De Sloveen gaat op jacht naar zijn tweede zege in LBL, nadat hij in 2021 al eens als eerste over de streep kwam. Bij zijn tweede deelname in 2020 was hij ook al derde.

“Het zou geweldig zijn om ze alle drie te winnen. Zondag is Luik de belangrijkste van deze drie klassiekers. Het zal moeilijk worden om dit monument te winnen, al gaan we zeker voor de winst koersen. Het team is supergemotiveerd en iedereen is supersterk”, keek hij woensdag na zijn zege in de Waalse Pijl nog kort vooruit in een interview met WielerFlits.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Luik-Bastenaken-Luik 2023 – Evenepoel versus Pogacar
Lees ook:
Pogacar is het na zege op Muur van Huy eens met Anna van der Breggen
Dit artikel delen:

10 Reacties

castroviejo 20 april 2023 om 12:20

Die heeft ie ook gehad en gegrepen in Roubaix. Het was vooraf al de bedoeling dat hij het hele programma zou rijden en denk ook dat hij niet zo naïef zal zijn om te weten dat als Pogacar meedoet hij voor eigen kans mag gaan. Ik zie het eerder als positief dat ze blijkbaar tevreden zijn over zijn werk anders zouden ze hem niet overal opstellen.

3
Txirrindularitza 20 april 2023 om 15:55

“Sjoerd Max”

2
Wim Kruithof 20 april 2023 om 12:45

Bax heeft zich vrij snel tot de knechtkern van Pogacar gewerkt, dat had ik niet direct verwacht. Knap…

0
Willem Bats 20 april 2023 om 13:09

Heeft inderdaad al heel vaak mee aan de champagne gezeten dit seizoen. Dan doe je het niet slecht in een ploeg als UAE, met gewoon heel veel andere goede renners.

0
KopOverKop 20 april 2023 om 15:31

Benieuwd hoe ver Sjoerd Bax hier gaat komen. Wanneer hij veel kopwerk moet doen eerste 175 km zal dat niet meevallen. Maar wie weet hoeft UAE niet persé te controleren en kan ook hij beetje sparen.

0
Dikke Vrouw 20 april 2023 om 12:06

Arme sjoerd is ie zo helemaal uitgepierd dacht dat ie ze eigen kansen ook ging krijgen ..

-3
skylimit 20 april 2023 om 12:20

13de plek in Parijs-Roubaix en 10de in Nokere koers, dus hij gaat zijn kansen nog wel krijgen, maar zal dus ook gewoon zijn werk als knecht dienen te verrichten.

1
Quincy Adams (aka voorwiel) 20 april 2023 om 12:30

Als pogi rijdt, is dat de man. Geen twijfel. Weet bax ook. Pogi rijdt lang niet allles en er zijn genoeg kansen voor bax.

1
Rawolf 20 april 2023 om 13:24

Het zijn geen rondjes schubbekutteveen.

De ronde of een LBL winnen met de ploeg is ook gewoon mooi.

Als je dan toch moet knechten kan je het beste t voor de winnaar doen.

1
Kartouche 20 april 2023 om 21:21

Als hij zondag voor de zoveelste keer dronken van de champagne is, dan is er niets zieligs aan hem hoor. Die jongen moet zich denk ik af en toe in de wang knijpen om er zeker van te zijn dat hij in de kernploeg rijdt van de beste wielrenner van deze generatie en ook nog eens een topnoteringen rijdt in de wedstrijden, waar hij niet volledig in dienst reed. Menig wielrenner in het peloton zouden met hem willen ruilen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone