Sjoerd Bax boekt zege in Rhône-Alpes Isère Tour

vrijdag 10 mei 2019 om 18:48
Sjoerd Bax boekt zege in Rhône-Alpes Isère Tour

foto: Metec-TKH

Nederlands succes in de Rhône-Alpes Isère Tour! De tweede etappe naar Saint-Pierre-de-Chandieu is namelijk een prooi geworden voor Sjoerd Bax. De 23-jarige renner van Metec-TKH wist een aanstormend peloton achter zich te houden. De Oostenrijker Matthias Krizek blijft leider. 

De tweede etappe van de Franse rittenkoers voerde het peloton over een afstand van 150 kilometer van Saint Exupéry naar Saint-Pierre-de-Chandieu. Een (massa)sprint leek tot de mogelijkheden te behoren, maar Bax wist het feestje van de spurters te verstieren. De beloftevolle renner kwam uiteindelijk solo binnen.

De renner van Metec-TKH is uitstekend op dreef, aangezien hij afgelopen zondag nog tweede werd in de Ton Dolmans Trofee, achter zijn ploeggenoot Dylan Bouwmans. Ditmaal waren de rollen omgedraaid, aangezien Bouwmans vandaag als derde wist te finishen.

González vergist zich 
Nog een opvallend beeld in de sprint om de tweede plaats. De Spanjaard David González – uitkomend voor Caja Rural-Seguros RGA – wist zijn concurrenten af te troeven. De 23-jarige Spanjaard kwam echter juichend over de streep, niet wetende dat Bax al binnen was.

Gisteren werd de openingsetappe nog gewonnen door de Zwitser Claudio Imhof. De 29e editie van de Rhône-Alpes Isère Tour duurt nog tot en met zondag. Vorig jaar ging de eindzege naar de Oostenrijker Stephan Rabitsch.

Dit artikel delen:

2 Reacties

madeinstars 10 mei 2019 om 19:10

Ze zijn uitstekend bezig daar bij Metec.

BenderBeach 10 mei 2019 om 21:33

Straf. Tussen de profs van Wanty en Tartaleto is het Metec die de koers bepaald. In elk geval qua uitslag.

Beide boys klaar voor een stapje hoger: Bax en Bouwmans.

Headlines

Materiaalzone

Populair