Simon Yates: “De concurrentie zal er staan in de Giro”

maandag 14 september 2020 om 16:22
Simon Yates: “De concurrentie zal er staan in de Giro”

foto: Cor Vos

Simon Yates is blij dat hij met Tirreno-Adriatico de laatste ‘grote’ voorbereidingsronde in aanloop naar de Giro d’Italia heeft kunnen winnen. De Britse kopman van Mitchelton-Scott hield in de slottijdrit knap stand. “Ik wilde het fantastische werk van mijn ploeg graag afmaken”, zegt Yates na afloop.

Dat hij het zelf moest klaren, vertelt Yates. “Vandaag was het aan mij, dus ik ben blij dat ik het heb af kunnen maken. Ik heb eerder al eens de Ronde van Romandië verloren in de slottijdrit en dat wilde ik vandaag niet weer”, lachte hij.

Als Yates gevraagd wordt naar zijn belangrijkste concurrenten in de aankomende Giro d’Italia, noemt hij geen namen. “We zijn nog drie weken daar vandaan en dan is het nog lang tot het einde van de Giro”, houdt hij zich op de vlakte. “Het zijn de gebruikelijke klassementsrenners die mee gaan doen. Zij zullen er staan. Ik hoop vooral mijn vorm vast te houden en er ook te staan als het moet.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Krul 14 september 2020 om 16:35

Haha, mooie nuchtere reactie. Journalist wilt weten wie zijn concurrent is, zodat er een pakkende headline is en Yates vertikt het om mee te doen in dat spelletje.

De Brigadier 14 september 2020 om 16:49

Hij had ook met een stalen gezicht gewoon ‘Guy Saguv and Jakub Mareczko’ kunnen antwoorden.

vevie 14 september 2020 om 16:49

Heeft er van geleerd, natuurlijk. Hij noemde zichzelf als de grootste favoriet voor de Giro 2019 en daar kwam hij er totaal niet aan te pas. Die weet nu dus wel beter.

RodyTur10 14 september 2020 om 17:41

Toch zegt Yates ”de gebruikelijke klassementsrenners”.
Hiermee diskwalificeert hij Astana met Fuglsang en Vlasov.

Met ”de gebruikelijke klassementsrenners” refereer je aan renners die in het verleden al hebben bewezen mee te doen voor podiumplaatsen, dus Nibali, Thomas en Kruijswijk.

In mindere mate hebben Majka en Kelderman ook al mooie klassementen gereden, maar de laatste jaren nooit in de buurt geweest van eindwinst.

Ik verwacht, gezien ook het tamelijk magere deelnemersveld (voor zover bekend), eigenlijk wel een ontdekking. Een renner die ineens opstaat en lang mee gaat, soort Evans, Cunego, Hesjedal, Amador of Carapaz openbaring.

Kannibaal van Schepdaal 14 september 2020 om 21:27

Je moet zulke uitspraken niet letterlijk nemen.

‘You know, the usual guys’ is gewoon een manier om er snel vanaf te zijn zonder echt namen te noemen.

Dat betekent niet dat hij geen rekening houdt met Fuglsang en Vlasov.

koos1 14 september 2020 om 18:15

Het deelnemersveld zal een stuk minder zijn dan in de Tour, maar misschien daardoor nog wel spannender en meer spektakel dan in de Tour. Yates lijkt ieder geval klaar voor de Giro en is absoluut een van de grote kanshebbers.

vevie 14 september 2020 om 19:15

Noem eens een jaar in het recente verleden waarin de Giro niet spannender (lees: meer strijd) was dan de Tour. De Tour is toch de laatste jaren bij hoge uitzondering meer de moeite waard dan de Giro. Vorig jaar was voor het eerst in heel wat jaren dat de Tour weer de leukste ronde van het jaar was.

Deel Koeper 14 september 2020 om 18:52

Zonder pech, ziekte of inzinking zie ik eigenlijk niet echt in wie Yates gaat verslaan. Een herboren Thomas eventueel, maar die kans lijkt toch ook klein.

RodyTur10 14 september 2020 om 19:27

Op papier zeg je nu:

1. Yates
2. Thomas
3. Kruijswijk/Nibali/Majka/Vlasov

Kannibaal van Schepdaal 14 september 2020 om 21:30

@RodyTur10: Akkoord, mits toevoeging van Kelderman en Fuglsang onder plaats 3.

Titaantje 14 september 2020 om 18:52

Yates is mijnf avoriet voor de Giro (was hij al lang voor de Tirreno). Thomas een goede tweede, maar ik verwacht dat hij het bergop een stuk moeilijker zal hebben zonder een sterke Sky trein voor hem. Hart, Henao, Narvaez en Dunbar is toch wel even wat minder dan Bernal, Kwiato, Poels, Castroviejo die hij in de Tourzege mee had.